۷ نکته کلیدی در آموزش پس انداز به کودکان

احسان والیان
    • اشتراک‌گذاری
    • 262
    • 0
    ۷ نکته کلیدی در آموزش پس انداز به کودکان

    همه ساله، یک روز در ماه آوریل به آموزش پس انداز به کودکان اختصاص می‌یابد که به این نونهالان کمک می‌کند تا از سنین پایین راجع به پول هوشمندانه عمل کنند. طبق نظرسنجی بنیاد ملی مشاوره اعتباری در سال ۲۰۱۹، فقط ۵۵% از بزرگسالان به سواد مالی خود نمره نسبتا خوبی می‌دهند. این موضوع بیانگر این است که سواد مالی نسل بعد اهمیت زیادی دارد و آموزش به آن‌ها از سنین پایین بسیار ضروری خواهد بود. پس انداز پول، عادتی است که زمان می‌برد تا شکل بگیرد و حتی بعضی بزرگ‌تر‌ها نیز هنوز پس انداز کردن را خوب بلد نیستند! در ادامه به بررسی چگونگی آموزش پس انداز به کودکان می‌پردازیم.

    پس انداز برای کودکان

    به کودک خود یاد دهید که خواسته‌ها با نیاز‌ها تفاوت دارند

    قدم اول در آموزش پس انداز به کودکان کمک به آن‌ها برای تشخیص تفاوت خواسته‌ها و نیاز‌ها است. برای آن‌ها توضیح دهید که نیاز‌ها شامل نیاز‌های اولیه مثل غذا، سرپناه و پوشاک است و هر آنچه فراتر از این دسته باشد خواسته‌های ما‌ست. شما می‌توانید از بودجه خود به عنوان مثال استفاده کنید و توضیح دهید چگونه از نظر هزینه خواسته‌ها نسبت به نیاز‌ها اهمیت کم‌تری دارند.

    بگذارید کودکان خودشان پول درآورند

    اگر می‌خواهید کودکان‌تان در دسته افرادی که پول خود را پس انداز می‌کنند قرار بگیرند، بگذارید پول درآورند و پس انداز کنند. به این صورت آن‌ها یاد می‌گیرند که چطور از پول خود استفاده کنند. به کودکان خود برای انجام کار‌های مربوط به خانه در طول هفته پول توجیبی بدهید. وقتی در ازای انجام کارهای خانه به آن‌ها پول توجیبی می‌دهید کودکان ارزش سخت کوشی را نیز یاد می‌گیرند. پس می‌بینید آموزش پس انداز به کودکان به آن‌ها یاد می‌دهد برای کسب پول باید تلاش کنند و هم چنین آن‌ها یاد می‌گیرند پول خود را به درستی استفاده کنند.

    هدف از پس انداز را مشخص کنید

    بر خلاف آنچه ما تصور می‌کنیم کودکان هم برای پس انداز کردن به دنبال منطق هستند. اگر دلیل محکمی برای این کار نداشته باشیم نمی‌توانیم آن‌ها را به انجام این کار تشویق کنیم. در مبحث آموزش پس انداز به کودکان اگر می‌خواهید به کودک انگیزه بدهید به او کمک کنید تا بداند که چرا پولش را پس انداز می‌کند.

    جایی برای قرار دادن پس انداز بیابید!

    وقتی فرزند شما برای پس انداز کردن هدف دارد باید جایی مناسب برای این پس انداز پیدا کند. برای فرزندان کوچک‌تر این فضا می‌تواند قلک کوچک‌شان باشد. اما اگر فرزندتان خیلی کوچک نیست برای‌شان حسابی در بانک باز کنید یا حتی می‌توانید پول فرزندتان را در صندوق‌های درآمد ثابت، صندوق‌های سهامی سرمایه گذاری یا صندوق‌های سرمایه گذاری دیگر پس انداز کنید . به این صورت فرزند شما هم خوشحال است از اینکه دارد به هدفش نزدیک می‌شود و هم خوشحال است چرا که پس انداز خود را در حال افزایش می‌‌بیند.

    از کودک بخواهید حواسش به چگونگی خرج پول باشد

    برای اینکه در پس انداز کردن بهتر عمل کنید باید بدانید پول‌تان دارد چطور و در چه راهی خرج می‌شود. از فرزندان خود بخواهید روزانه فهرستی از مخارج‌شان تهیه کنند و مجموع مخارج را به طور هفتگی محاسبه کنند. این کار به آن‌ها انگیزه می‌دهد تا ببینند چطور پول خود را خرج می‌کنند و با تغییر الگو‌های صرف پول چطور می‌توانند سریع‌تر به هدف خود برسند.

    پیشنهاد مشوق‌های پس انداز

    آموزش پس انداز به کودکان می‌تواند با مشوق‌های پس انداز همراه باشد. مثلا اگر فرزندتان به نیمه راه برای رسیدن به هدف رسیده پاداشی ۵۰۰ هزار تومانی برایش در نظر بگیرید. آموزش پس انداز به کودکان با در نظر گرفتن برای آن‌ها بسیار جذاب است.

    بیشتر بخوانید: آشنایی با 3 گام ساده برای پس انداز

    به فرزندتان یاد بدهید که از اشتباهش درس بگیرد

    وقتی فرزندتان پولش را مدیریت می‌کند ممکن است اشتباه کند و بخشی یا همه پولش را از دست بدهد. آموزش پس انداز به کودکان فقط روش‌های پس انداز را به کودک آموزش نمی‌دهد. در این مبحث کودک یاد می‌گیرد که چطور از پول خود استفاده بهینه کند. شما به عنوان بزرگ‌تر باید این فرصت را تبدیل به فرصتی آموزشی کنید و به فرزندتان یاد دهید چطور از پول خود استفاده درست کند و پولش را صرف چه کار‌هایی نکند.

    مقالات مرتبط
    پربازدیدهای اخیر
    تازه‌ترین‌ها