استلار Stellar چیست؟
- اشتراکگذاری
- 230
- 0
استلار یک شبکه غیر متمرکز است که امکان نقل و انتقال ارزهای سنتی که در دستمان هست را با تبدیل به صورت خودکار فراهم میکند. جالب است بدانیم که این جا به جایی به صورت جهانی امکان پذیر است.
مدت زیادی نیست که ارزهای دیجیتال به گزینه جذابی برای بسیاری از افراد تبدیل شدهاند. این ارزها بسیار متفاوت هستند و انواع مختلفی دارند. یکی از آنها نیز استلار (Stellar) است. از طریق این ارز دیجیتال میتوان آسانتر به جا به جایی پول پرداخت. البته این نوع ارزها به نحوی سرمایهگذاری هم محسوب میشوند. استلار یک شبکه غیر متمرکز است که امکان نقل و انتقال ارزهای سنتی در دست افراد و تبدیل آنها به صورت خودکار را فراهم میکند. جالب است بدانیم که این جا به جایی به صورت جهانی امکان پذیر است. در مورد شبکه استلار باید بر این نکته تاکید کنیم که کار این شبکه انتقال پول میان بانکها نیست بلکه تمرکز اصلی آن آسان کردن تبادل پول میان افراد است. بی شک شناخت این شبکه، ما را به همین میزان اطلاعات راضی نگه نمیدارد و سوالات دیگری مانند چگونگی کار کردن استلار و مزایا و خرید آن نیز در ذهن ما نقش بسته است که به تک تک آنها پاسخ خواهیم داد.
بیشتر بخوانید: اتریوم چیست؟

تاریخچه استلار
قبل از هر چیز، خوب است که به توضیحی هر چند کوتاه در مورد تاریخچه استلار بپردازیم. استلار که به نوعی شبکهای برای نقل و انتقال پول بین افراد است از سال 2014 به شکل یک ارز دیجیتال به وجود آمد و شبیه به ریپل میان داد و ستدهای جهان دیجیتال جا گرفت. بسیاری از افرادی که با رمزارزها آشنایی دارند با شنیدن نام استلار به یاد ریپل نیز میافتند. دلیل این یادآوری حضور مک کالب است که زمانی به عنوان بنیانگذار ارشد ریپل با تعدادی دیگر از اعضای اصلی ریپل به اختلاف نظر خورد و تصمیم گرفت که از ریپل فاصل بگیرد و استلار را هدف اصلی خود قرار دهد. جالب است بدانیم که تلاش مک کالب در stellar به جایی رسیده است که هر تراکنش در این شبکه در کمتر از 6 ثانیه انجام میشود.
بیشتر بخوانید: ارزدیجیتال یا کریپتوکارنسی چیست؟
استلار چگونه کار میکند؟
اول از همه باید اعتراف کرد که استلار بیش از این که یک رمز ارز معروف باشد، به عنوان یکی از پرسرعتترین و کم کارمزدترین ارزهای دیجیتال شناخته شده است. ارز دیجیتال استلار پا را فراتر از یک رمز ارز گذاشته است. Stellar به عنوان یک شبکه ارتباطی مانند بانک و سیستمهای مالی ارتباط برقرار میکند. برای فهم چگونگی کارکرد آن با یک مثال، بیشتر میتوان به چرایی محبوبیت این ارز دیجیتال پی برد. به عنوان مثال اگر ما و یکی از دوستانمان در دو کشور متفاوت زندگی کنیم – مثلا ما در کشور الف و دوست ما در کشور ب – میتوانیم از طریق شبکه استلار میان همدیگر تبادل پول کنیم. فرض بر این که دوست ما از ما در کشور ب درخواست 50 یورو کرده است، ما میتوانیم در کشور الف به کمک شبکه استلار معادل دلاری آن را برای دوستمان بفرستیم. پولی که ما با ارز خودمان فرستادهایم، تبدیل به ارز کشور مقصد شده و در اختیار دوستمان قرار میگیرد. نکته مثبت و جالب کارمزد اندک استلار در قبال انجام این کار است. به این ترتیب میتوان گفت یکی از نقاط برتری استلار این است که جدا از نقش رمز ارز میتواند به عنوان یک شبکه پرداخت ارز استفاده شود.
بیشتر بخوانید: دوج کوین چیست؟

مزایای ارز دیجیتال استلار
سرعت و کارآمدی ارز دیجیتال استلار دو مزیت برتر و قابل تأمل آن است. اما مهمتر از تمام مزایایی که در آن اشاره شد باید به قدرت شبکهای بودن استلار اشاره کنیم که با کمک آن میتوانیم به راحتی و به صورت فرد به فرد اقدام به تبادل پولی کنیم. همین تبادل فرد به فرد میتواند یکی از مهمترین مزایای این شبکه و یا به تعبیری، ارز دیجیتال باشد که به صورت غیر متمرکز انجام میشود.
بیشتر بخوانید: بیت کوین چیست و چگونه استخراج میشود؟
کیف پول های استلار
استلار دارای کیف پولهای متنوعی است که هر کس بنابر نیاز خود میتواند بهترین و مناسبترین انتخاب را داشته باشد. کیف پول دسکتاپ استلار (کیف پول رسمی آن) همانطور که از نامش پیدا است روی سیستم عاملهای متنوع نصب میشود و قابل اجرا است. کیف پول چند منظوره stargazer نیز از دیگر کیف پولهای استلار است که مانند کیف پول دسکتاپ، روی سیستم عاملهای متنوع نصب می شود. اما کیف پول موبایل Centaurus به طور ویژه برای سیستم عاملهای ios و اندروید از طرف شرکت استلار طراحی شده است. کیف پول تلگرامی PapayaBot به عنوان یک ربات تلگرامی میتواند از لایت کوین و بیت کوین هم – علاوه بر استلار – پشتیبانی کند. از طریق تلگرام میتوان به راحتی از این پلتفرم استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: ارز تتر (tether) چیست؟