6 ایده ساده برای مدیریت پول
- اشتراکگذاری
- 656
- 0
یکی از مهمترین مسایلی که در مورد سرمایه گذاری مطرح میشود، مدیریت پول است. راهکارهای متفاوتی برای مدیریت پول وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
اولین تصوری که از عبارت "مدیریت پول" در ذهن هر کدام از ما نقش میبندد این است که باید بودجهبندی کنیم و در قالب یک حسابدار دربیاییم و صرفه اقتصادی را در خرج و مخارجمان در نظر بگیریم. تمام این گزینهها در نوع خود درست است. اما باید در نظر داشته باشیم که مدیریت پول، موضوعی فراتر از حسابداری صرف است. تسلط بر عادات خرید و هر موضوعی که به وجه اقتصادی زندگیمان مربوط میشود نیز در مدیریت بودجه و پول ما تاثیر بسزایی دارد. در ادامه به معرفی 6 ایده ساده برای مدیریت پول خواهیم پرداخت.
ایده اول، خرج کم تر از درآمد
این جمله که "دخل و خرج باید با هم همخوانی داشته باشد" تا حد قابل توجهی جمله نادرستی است. در واقع باید بگوییم خرج ما بهتر است از دخل و درآمد ما کمتر باشد؛ چرا که اگر میزان خرج و مخارج ما با آن چه که در ماه کسب میکنیم یکی باشد دیگر چیزی برای پس انداز و مدیریت پول و سرمایه گذاری نمیماند. یکی از بهترین راهها برای این که بتوان بلافاصله بعد از اجرایی کردن این ایده و موفق شدن در پس انداز، وارد جهان سرمایه گذاری شویم این است که پول پس انداز شده را در زمینهای به صرفه و کم ریسک مانند صندوق درآمد ثابت سرمایه گذاری کنیم.
ایده دوم، دوری از میانبرها
سالهای سال است که اصولی برای کسب ثروت مطرح شده است؛ بنابراین خوب است برای کسب ثروت، وقت خود را برای میانبرهایی که اغلب غیرقانونی و پردردسر و حتی دور از اخلاق هستند هدر ندهیم. متاسفانه بسیاری از افراد جامعه فکر میکنند کسب ثروت کاری مانند جادوگری است و باید با کارهایی غیر از اصول پایهای سرمایه گذاری به ثروت رسید. ما باید روی راهکارهایی تمرکز کنیم که اتفاقا بسیار ساده به نظر میرسند. کلمه "اندوختن" در ذات خود خصلتی مانند صبر را هم به همراه دارد.
ایده سوم، انتظارات واقعی
انتظارات بیش از حد عجز و ناامیدی به همراه دارد! یکی از ایدههای کارآمد برای مدیریت پول این است که در کنار مدیریت درآمد و خرج و مخارج خود، انتظاراتمان را هم مدیریت کنیم. بارها از خود پرسیدهایم خوشبختی چیست و در جواب به این سوال هزاران پاسخ ریز و درشت شنیدهایم. این تعریف را هم به دیگر تعاریف از خوشبختی در ذهن خود ایجاد کنیم؛ "خوشبختی ناشی از مدیریت انتظارات است!". واقعیت این است که با تلاش بیشتر برای خرید کالاها و محصولات بیشتر، رضایت به دست نمیآید چرا که همیشه چیزی هست که ما خواستار بدست آوردنش باشیم. بیاموزیم که از داشتههای خود لذت ببریم. ما میتوانیم هر چیزی که میخواهیم را داشته باشیم اما نه همه چیز!
ایده چهارم، ثبت کلمات درست در ذهن
بسیاری از روانشناسان میگویند که ای کاش کلمهای مانند "کامل" اصلا وجود نداشت. این جمله که "همه چیز باید تمام و کمال باشد" شروع مصیبتهای بشر در تمام ابعاد زندگی، به ویژه مدیریت پول بوده و هست. بیاییم باور کنیم که هر چیزی اگر به اندازه کافی باشد پس خوب است. هیچ چیز، به ویژه خواستههای مالی ما، هیچ وقت نمیتواند تمام و کمال باشد. توصیه این است که عبارت "به اندازه کافی خوب" را در ذهن به جای عبارت "تمام و کمال" جایگزین کنیم.
ایده پنجم، دوری از بهانه گیری
عدهای هستند که اگر در بهترین محلها هم قرار بگیرند باز هم دستاویزی برای بهانهگیری قرار دهند. نکته مهم در ایده پنجم آن است که دیگران را مقصر همه چیز ندانیم. اگر مدیریت پول به عهده ما گذاشته شده است پس باید به جای بهانه گیری به دنبال راه حل مناسب برای گذر از موانع پیشآمده باشیم. درست است! شاید شرکای تجاری ما و حتی اعضای خانواده ما مسبب کمبودهای مالی و سومدیریت باشند، اما باید به یاد داشته باشیم که ما مسئولیت اصلی را بر عهده داریم.
ایده ششم، سفر به سوی استقلال مالی
هیچ کس جز خود ما دشمن جیبمان نیست. هیچ کس هم به اندازه خود ما به فکر پولمان نیست. این که سفر به سوی استقلال مالی را یکی از ایدهها برای مدیریت پول به حساب میآوریم به این معنی نیست که در اسرع وقت به میزان پولی دست پیدا کنیم که دیگر نیاز به کار کردن نداشته باشیم. ما سفری در پیش داریم که خطرات و تهدیداتی در راه آن وجود دارد. موضوعی که باید در این سفر بدانیم و در هر شرایطی به آن پایبند باشیم این است که مانند یک مسافر در تمام موقعیتها به فکر سالم نگه داشتن کوله بار خود باشیم. رسیدن به سرزمین رویایی استقلال مالی مستلزم مدیریت پول، آن هم به طور روزانه و ماهیانه است. باید از آن چه که پس انداز کردهایم محافظت کنیم و تا با عادات بد خرید هدرشان ندادهایم به جایی امن برای سرمایه گذاری منتقلشان کنیم.