ایرانیان همچنان بزرگترین خریداران مسکن در ترکیه

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 74
    • 0
    ایرانیان همچنان بزرگترین خریداران مسکن در ترکیه

    بر اساس گزارش مرکز آمار ترکیه میزان خرید خانه در این کشور از سوی ایرانیان به 1265 واحد رسیده است. به این ترتیب صدرنشینی بلامنازع ایران در خرید مسکن ترکیه ادامه دارد.

    تازه‌ترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ترکیه نشان می‎دهد ایرانیان همچنان بزرگترین خریداران خارجی مسکن در ترکیه هستند. آمار اعلام شده برای اکتبر 2021 حاکی از این است که در دهمین ماه میلادی (از 9 مهر تا 9 آبان 1400) ایرانی‌ها 1265 خانه در ترکیه خریداری کرده‌اند. با این حساب، بیشترین خرید ماهانه خانه در ترکیه همچنان در اختیار ایرانی‌ها است. این آمار در مقایسه با ماه سپتامبر اندکی کاهش یافته اما همچنان رقم قابل توجهی را نشان می‌دهد که نشانه‌ای از تداوم خروج سرمایه از کشور است.

    آمار خانه‌های خریداری شده تا اکتبر 2021

    نگاهی به آمار خانه‌های خریداری شده از سوی ایرانیان در ترکیه نشان می‌دهد که شهروندان ایرانی با 1265 خانه در صدر خریداران خانه قرار دارند. در رتبه‌های بعدی عراقی‌ها با 926، روس‌ها با 543، آلمانی‌ها با 256 و قزاقستانی‌ها با 191 خانه قرار دارند. کل خانه‌های خریداری شده از سوی خارجی‌ها در ترکیه در ماه اکتبر 2021 حدود 6 هزار خانه است که ایرانی‌ها بیش از یک پنجم آن را به خود اختصاص داده‌اند. رکورد خرید ماهانه خانه در ترکیه از سوی ایرانیان، مربوط به ماه سپتامبر (شهریور) است و پس از آن، اکتبر در رتبه دوم قرار دارد.

    آمار خرید خانه در 10 ماه ابتدایی سال میلادی

    در مجموع، خانه‌های خریداری شده ایرانیان در 10 ماه اول سال 2021 به 7188 خانه می‌رسد که بخش بزرگی از کل املاک معامله شده از سوی خارجی‌‎ها در این کشور را تشکیل می‌دهند. رتبه دوم خرید 10 ماهه در اختیار عراقی‌ها با 6547 خانه است و در رتبه‌های بعدی روس‌ها، افغانستانی‌ها و آلمانی‌ها قرار دارند.

    بیشتر بخوانید: در تابستان 1400 چه بر بازار مسکن گذشت؟

    نگاهی به اقتصاد کلان ترکیه

    استقبال خریداران ایرانی از خرید خانه در ترکیه در شرایطی صورت می‌گیرد که اقتصاد کلان این کشور هم با مشکلاتی روبرو است. نرخ لیر در برابر دلار در یک سال گذشته روند نزولی طی کرده و اکنون هر دلار با 10 لیر معامله می‌شود. مراکز معتبر رتبه‌بندی ریسک هم ریسک اقتصادی و سیاسی در ترکیه را بالا می‌دانند. موسسه «ام بست» ریسک این کشور را در ریسک سطح 4 از 5 سطح موجود قرار داده که در میان کشورهای با ریسک بالا قرار می‌گیرد. در این گزارش، ریسک‌های اقتصادی، سیاسی و مالی این کشور هر سه در سطح 4 قرار گرفته‌اند. موسسه اویلر هرمس نیز ترکیه را در سطح کشورهای حساس برای موسسات جای داده است. در گزارش موسسه اویلر هرمس ریسک مالی، اقتصادی و سیاسی ترکیه در سطح نامناسبی است اما محیط کسب و کار و ریسک تجاری بهتر از سطح متوسط است. با تمام این مسایل، خروج سرمایه از ایران به مقصد خرید خانه در ترکیه از نظر سرمایه‌گذاری با پرسش روبرو است.

    بیشتر بخوانید: اجاره بها در کدام استان ها بالاتر است؟

    جمع‌بندی

    همان طور که از آمار و شواهد مشخص است، خرید مسکن از سوی ایرانیان در ترکیه در دو ماه اخیر شتاب گرفته است. این موضوع دلایل و ریشه‌های زیادی دارد که به نااطمینانی اقتصادی در کشور و تصور تسهیل شرایط در ترکیه بازمی‌گردد. درست است که بهبود شرایط اقتصادی کشور می‌تواند بر این حجم خروج از سرمایه تاثیر بگذارد و آن را کاهش دهد اما باید توجه داشت که در شرایط فعلی، سرمایه‌گذاری در ترکیه هم چندان گزینه مطلوبی نیست.