مروری بر بازدهی هفتگی بازار سهام در اواسط پاییز
دو روی متفاوت بورس در میانه آبان
- اشتراکگذاری
- 27
- 0
شاخص کل بازار سهام در این هفته دو روی متفاوت داشت. این شاخص که در پایان هفته قبل به حدود یک میلیون و 394 هزار واحد رسیده بود، در دو روز ابتدایی هفته جاری با افت نسبتا سنگینی روبرو شد و تا یک میلیون و 340 هزار واحد افت کرد. با این حال، از روز دوشنبه با رسیدن به نزدیکی سطح حمایت تکنیکالی و تا حدودی همگام با رشد دلار در بازار آزاد، شاخص کل رشد کرد.
در هفتهای که گذشت، بازار سهام دو روی متفاوت به سهامداران خود نشان داد. در 2 روز ابتدایی هفته بورس با افت روبرو بود و سرمایهگذاران را نگران کرد. با این حال، 3 روز بعدی شاخص کل بورس افزایش یافت تا در پایان هفته با اندکی افزایش نسبت به هفته قبل به کار خود پایان دهد. از اتفاقات مهم دیگر این هفته میتوان به افزایش بهای دلار در روز چهارشنبه اشاره کرد. در ادامه تحولات بورس را در هفتهای که گذشت بررسی میکنیم.

تحولات دلار در هفته اخیر
در چهارشنبه گذشته قیمت هر دلار در بازار آزاد به 27 هزار و 700 تومان رسیده بود اما در روزهای ابتدایی هفته به کمتر از 27 هزار و 500 تومان هم رسید. در روزهای میانی هفته، دلار بار دیگر رو به افزایش گذاشت و در روز چهارشنبه تا نزدیکی 27 هزار و 900 تومان هم بالا رفت. به این ترتیب، دلار در 7 روز اخیر بازدهی هفتگی مثبتی داشته است. همین موضوع روی بازار نیز تاثیراتی داشته است.
فراز و فرود شاخص کل در هفته اخیر
همان طور که در ابتدا اشاره کردیم، شاخص کل بازار سهام در این هفته دو روی متفاوت داشت. شاخص که در پایان هفته قبل به حدود یک میلیون و 394 هزار واحد رسیده بود، در دو روز ابتدایی هفته جاری با افت نسبتا سنگینی روبرو شده و تا یک میلیون و 340 هزار واحد افت کرد. با این حال، از روز دوشنبه با رسیدن به نزدیکی سطح حمایت تکنیکالی و تا حدودی همگام با رشد دلار در بازار آزاد، شاخص کل رشد کرد تا در پایان این هفته در بیش از یک میلیون و 398 هزار واحد به کار خود خاتمه دهد. به این ترتیب، بازده هفتگی بازار سهام اندکی مثبت شد و 0.3 درصد در مقایسه با هفته پیش رشد کرد.
برندگان و بازندگان این هفته بازار سهام
در بالا شاخص کل را در هفته اخیر بررسی کردیم. با این حال شاخص کل تا حدودی به وضعیت شرکتهای بزرگ بورسی هم بستگی دارد. بنابراین، اگر بخواهیم نگاه دقیقتری به بازار و تحولات آن داشته باشیم، بهتر است شاخص هم وزن را نیز بررسی کنیم. در این شاخص از آنجا که وزن اثرگذاری همه شرکتها یکسان در نظر گرفته میشود، تحولات کل شرکتها را بهتر پوشش میدهند. شاخص هم وزن در پایان هفته قبل به 376 هزار و 470 واحد رسیده بود اما در دو روز ابتدایی به کمتر از 360 هزار واحد هم افت کرد. در سه روز بعدی هفته، شاخص هم وزن رشد کرد و در 374 هزار و 350 به کار خود در این هفته خاتمه داد. به این ترتیب، شاخص هم وزن در هفتهای که گذشت، بازده منفی نیم درصدی را ثبت کرد. به نظر میرسد برندگان این هفته بازار بورس کسانی بودند که در شرکتهای بزرگتر بورسی سرمایهگذاری کرده بودند.
بیشتر بخوانید: چرا صندوق سهامی بخریم؟
آیا وضعیت بورس بهتر میشود؟
افت و صعود روزهای اخیر بورس تا حدودی سرمایهگذاران را نگران کرده است. مواردی مانند تورم گسترده ماههای اخیر، حل نشدن مساله احیای برجام و نامشخص ماندن آن، افزایش مجدد قیمت دلار و تثبیت آن در کانال 27 هزار تومان، همگی شواهدی برای رشد بورس هستند. با این حال، بیمهایی هم در مورد آن وجود دارند. احتمال احیای برجام، نااطمینانی فعلی به بازار و ترس بخشی از فعالان بازار از برخی سیاستهای اقتصادی مانند نرخ بهره از جمله این موارد هستند. افزون بر این، مسالهای که در حال حاضر وجود دارد آن است که ارزش معاملات بورس پایین است. هرچند عواملی برای رشد بورس وجود دارد، اما برای آن که بتوان از رشد ادامهدار آن مطمئن بود باید ارزش معاملات بسیار بهتر از مقادیر فعلی باشد. در این صورت شاید شاهد رشد خوبی باشیم.