بازدهی صندوق‌های سرمایه‌گذاری در هفته دوم تیر 1401

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 170
    • 0
    بازدهی صندوق‌های سرمایه‌گذاری در هفته دوم تیر 1401

    صندوق‌های طلا و درآمد ثابت در بازه 8 تا 15 تیر ماه عملکرد صعودی داشتند و صندوق‌های سهامی در این مدت با افت روبرو شدند. در شرایط فعلی که هنوز آینده برجام مشخص نیست، به سرمایه‌گذاران توصیه می‌شود سبدی از سرمایه‌گذاری‌های متنوع تشکیل دهند.

    در هفته‌ای که گذشت، بازارهای سرمایه‌گذاری مانند بورس با افت روبرو بودند. همین موضوع روی صندوق‌های سرمایه‌گذاری هم تاثیر گذاشت. چشم‌انداز قیمت دلار در هفته گذشته یکی از عوامل مهم نوسانات ارزش برخی بازارهای سرمایه‌گذاری بود. در ادامه به بررسی وضعیت بازدهی صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلف می‌پردازیم و آن را با بازارهای سرمایه‌گذاری مقایسه می‌کنیم.

    تحولات دلار در هفته گذشته

    در هفته دوم تیر ماه در بازه 8 تا 15 تیر ماه قیمت هر دلار از 31250 تومان به 31350 تومان رسید. با این حال، این افزایش اندک روی برخی بازارها موثر بود. به نظر می‌رسد تا زمانی که برجام محقق نشود، قیمت دلار در همین محدوده نوسان می‌کند. احیای برجام می‌تواند قیمت دلار را در بازار آزاد کاهش دهد. این در حالی است که عدم دستیابی به یک توافق امکان رشد بیشتر قیمت دلار را در بازار فراهم می‌سازد و می‌تواند تورم انتظاری را نیز تشدید کند. شما می توانید با مراجعه به گزارش هفته اول تیرماه بازارهای مالی را با یکدیگر مقایسه کنید.

    چشم‌انداز بورس و صندوق‌های سهامی

    همان طور که اشاره کردیم، در هفته قبل بازار سهام با افت همراه شد. شاخص کل بازار سهام در این هفته از حدود یک میلیون و 514 هزار واحد به محدوده یک میلیون و 503 هزار واحدی افت کرد و به این ترتیب 0.7 درصد از ارزش خود را از دست داد. از سوی دیگر، شاخص هم وزن بازار سرمایه نیز حدود سه هزار واحد افت داشت و کاهش 0.7 درصدی را ثبت کرد. این در حالی است که صندوق‌های سهامی بازده متفاوتی کسب کرده‌اند. صندوق‌های سهامی به طور متوسط افت 1.07 درصدی را در هفته دوم تیر ماه به ثبت رساندند. با این حال، برخی صندوق‌های سهام توانستند بازدهی بهتری در مقایسه با افت شاخص کل، شاخص هم وزن و همین طور متوسط بازدهی صندوق‌ها کسب کنند. به عنوان مثال صندوق آوای سهام کیان در هفته دوم تیر تنها 0.05 درصد افت کرد که بهتر از متوسط بازدهی صندوق‌های سهامی و شاخص کل و هم وزن است. صندوق آهنگ سهام کیان نیز در همین مدت حدود نیم درصد افت کرد که باز هم بهتر از گزینه‌های مطرح شده در بالا است.

    مقایسه سکه امامی و صندوق‌های طلا در هفته دوم تیر

    در هفته دوم تیر ماه و از بازه 8 تا 15 تیر، قیمت هر سکه امامی از 14 میلیون و 610 هزار تومان در بازار داخلی به 15 میلیون و 70 هزار تومان رسید. بر این اساس، قیمت هر سکه امامی در این مدت 3.1 درصد افزایش یافته است. این در حالی است که اگر به وضعیت صندوق‌های طلا نگاهی بیندازیم، خواهیم دید که بازدهی این صندوق‌ها در این بازه به طور متوسط برابر با 4.6 درصد بوده است. در واقع، زمانی که قیمت سکه در بازار افزایش پیدا می‌کند، موقعیت مناسبی برای خرید صندوق‌های طلا پیش می‌آید. البته باید مراقب حباب سکه هم بود. بین صندوق‌های طلا برخی بازدهی بهتری داشته‌اند. به عنوان مثال صندوق سکه طلا کیان در هفته دوم تیر ماه در میان 7 صندوق طلای موجود در کشور رتبه دوم را کسب کرد. قیمت پایانی این صندوق در 15 تیر ماه در مقایسه با 8 تیر، رشد 5.3 درصدی یافته بود.

    بانک‌ها و صندوق‌های درآمد ثابت در نیمه اولین ماه تابستان

    در هفته‌ای که سپری شد، صندوق‌های درآمد ثابت با افزایش آهسته و پیوسته به کار خود ادامه دادند. این صندوق‌ها در این هفته به طور متوسط بازدهی 0.33 درصدی کسب کردند که بالاتر از بازدهی سپرده یک ساله بانکی است. بنا بر مصوبه شورای پول و اعتبار، بانک برای سپرده یک ساله خود می‌تواند سالی 16 درصد سود پرداخت کند. این مقدار در یک هفته معادل است با حدود 0.31 درصد. این اعداد و ارقام در شرایطی به دست می‌آید که برخی از صندوق‌های درآمد ثابت از این مقدار متوسط و به تبع از بازدهی بانکی بهتر عمل کرده‌اند. به عنوان مثال، صندوق درآمد ثابت کیان در بازه 8 تا 15 تیر ماه امسال 0.4 درصد سود عاید سرمایه‌گذارانش کرده و صندوق ندای ثابت کیان هم در همین مدت عایدی 0.34 درصدی داشته است. هر دو این صندوق‌ها بهتر از عایدی بانک‌ها عمل کرده‌اند.

    وضعیت بازدهی صندوق‌های سرمایه‌گذاری

    همان طور که در این مطلب بررسی شد، صندوق‌های طلا و درآمد ثابت در بازه 8 تا 15 تیر ماه عملکرد صعودی داشتند و صندوق‌های سهامی در این مدت با افت روبرو شدند. در شرایط فعلی که هنوز آینده برجام مشخص نیست، به سرمایه‌گذاران توصیه می‌شود سبدی از سرمایه‌گذاری‌های متنوع تشکیل دهند. به عنوان مثال بخشی را در صندوق‌های طلا و بخشی را در صندوق‌های درآمد ثابت قرار دهند. این کار موجب توزیع ریسک و متنوع‌سازی سرمایه‌گذاری می‌شود. در این شرایط اگر برجام به نتیجه نرسد و قیمت دلار و طلا رشد کند، سرمایه‌گذار دست کم تا حدودی آمادگی مقابله با شرایط بازار را دارد و از سوی دیگر، اگر برجام به نتیجه برسد هم باز سرمایه‌گذارانی که در صندوق درآمد ثابت پول گذاشته‌اند، آماده شرایط پدیدار شده خواهند بود. البته بهتر است قبل از سرمایه‌گذاری، اقدام به ریسک‌سنجی کنید تا از میزان ریسک‌پذیر یا ریسک‌گریز بودن خود آگاهی پیدا کنید و راحت‌تر سرمایه‌گذاری نمایید.