بهترین بازار سرمایه‌گذاری هفته چهارم آذر 1400

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 183
    • 0
    بهترین بازار سرمایه‌گذاری هفته چهارم آذر 1400

    مهمترین تحولات بازارها در هفته آتی را خبرهای مربوط به مذاکرات تعیین خواهند کرد. در صورت افت دلار، بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری گزینه‌هایی مانند صندوق‌های درآمد ثابت خواهند بود و در صورتی که دلار رشد کند، بازارهایی مانند بورس و طلا پتانسیل‌هایی برای رشد خواهند داشت.

    در هفته‌ای که گذشت بازارهای سرمایه‌گذاری بازدهی متفاوتی داشتند. دلار در اواسط هفته تا نیمه کانال 29 هزار تومانی هم پایین رفت اما در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه بار دیگر به بیش از 30 هزار تومان رسید. سایر بازارها نیز نوساناتی داشتند. مهمترین عامل رفت و برگشت دلار خبرهایی بود که پیرامون مذاکرات وین منتشر ‌شد. در ادامه تحولات بازارهای مختلف سرمایه‌گذاری در این هفته را بررسی می‌کنیم و بازاری که بیشترین بازدهی را داشته، معرفی می‎نماییم.

    رفت و برگشت دلار در کانال 30 هزار تومانی

    همان طور که اشاره کردیم، در 7 روز اخیر بهای دلار در بازار آزاد با افت و خیر همراه بود. دلار که در پنجشنبه هفته گذشته به قیمت 30 هزار و 720 تومان معامله می‌شد، پس از انتشار اخباری مثبت از مذاکرات وین مسیری نزولی در پیش گرفت و تا روز دوشنبه به 29380 تومان هم افت کرد. با این حال از روز سه‌شنبه بار دیگر دلار مسیری صعودی طی کرد و وارد کانال 30 هزار تومانی شد. در پایان پنجشنبه بار دیگر هر دلار آمریکا در بازار آزاد به مرز 30 هزار تومان بازگشته و 29990 تومان معامله می‌شود. این به معنای آن است که دلار در این هفته افت 2.38 درصدی را شاهد بوده است. مهمترین عامل نوسان دلار در این هفته مذاکرات وین و خبرهای پیرامون آن بود. نتیجه این مذاکرات آثار مهمی روی قیمت دلار و بازارهای سرمایه‌گذاری خواهد داشت.

    بیشتر بخوانید: بهترین بازار سرمایه‌‎گذاری 8 ماه اول سال

    ورود بورس به کانال 1.2 میلیون واحدی

    در این هفته بازار سهام دچار افت شد و شاخص کل به کانال 1.2 میلیون واحدی کاهش یافت. شاخص کل بورس که در پایان هفته قبل به یک میلیون و 349 هزار واحد رسیده بود، در این هفته کار خود را در یک میلیون و 293 هزار واحدی خاتمه داد. به این ترتیب شاخص کل بازار سهام 4.16 درصد در هفته جاری کاهش یافته است. از سوی دیگر، نگاهی به شاخص هم وزن نشان می‌دهد وضعیت شرکت‌های کوچک‌تر بورسی به طور کلی بدتر بوده است. شاخص هم وزن در این هفته از 363 هزار واحد به 344 هزار واحد افت کرد، یعنی 5.25 درصد از ارزش خود را از دست داد. مقایسه افت شاخص کل با شاخص هم وزن نشان می‌دهد شرکت‌های کوچک‌تر در این هفته بازندگان اصلی بازار بوده‌اند.

    سکه طلا، بازار مثبت هفته

    با وجود افت دلار و بورس در هفته جاری، به نظر می‌رسد سکه طلا بازاری باشد که بازدهی مثبتی را ثبت کرده است. بهای هر گرم طلای 18 عیار در بازار داخلی از یک میلیون و 307 هزار تومان در پنجشنبه گذشته به یک میلیون و 299 هزار تومان در پنجشنبه جاری رسید. به این ترتیب طلای گرمی شاهد افت 0.58 درصدی بود. از سوی دیگر، سکه امامی در همین بازه زمانی از 13 میلیون و 165 هزار تومان به 13 میلیون و 198 هزار تومان رسیده است. به این ترتیب، سکه امامی در این 7 روز بازدهی 0.25 درصدی داشته و بازاری با بازدهی مثبت هفتگی بوده است. البته در این بازه 7 روزه قیمت اونس جهانی طلا نیز حدود نیم درصد افزایش داشته است.

    جمع‌بندی

    همان طور که دیدیم در بازارهای مورد بررسی این هفته تنها سکه طلا مثبت بود. با این حال، باید چشم به مذاکرات وین و خبرهای آن داشت. مهمترین تحولات هفته آتی در بازارها را این مذاکرات تعیین خواهند کرد. در صورت افت دلار، بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری گزینه‌هایی مانند صندوق‌های درآمد ثابت خواهند بود و در صورتی که دلار تغییر نیابد یا رشد کند، بازارهایی مانند بورس و طلا پتانسیل‌هایی برای رشد خواهند داشت.