بهترین بازار سرمایه‌گذاری 8 ماه اول سال 1400

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 207
    • 0
    بهترین بازار سرمایه‌گذاری 8 ماه اول سال 1400
    تورم 8 ماهه از ابتدای سال تا پایان آبان 1400 به 25.1 درصد رسیده است. این سطح تورم به معنای آن است که اگر بخشی از سرمایه‌تان را از ابتدای سال تاکنون به صورت نقد نگه داشته‌اید، در طول 8 ماه یک چهارم قدرت خرید یا به عبارتی ارزش آن از دست رفته است. این موضوع نکته مهمی را نشان می‌دهد: سرمایه‌گذاری صحیح و مناسب در شرایط تورمی اهمیت چشمگیری دارد.

    بازارهای سرمایه‌گذاری در میانه پاییز عملکرد متفاوتی داشتند. بورس آبان ماه را با افت سپری کرد، اما دلار و طلا با رشد همراه بودند. با این حال، اگر بازه زمانی طولانی‌تری را در نظر بگیریم و از ابتدای سال بازدهی بازارها را بررسی کنیم، نتایج تا حدودی متفاوت خواهد شد. در ادامه نگاهی به تورم در سال 1400 خواهیم انداخت. سپس بازدهی بازارهای مختلف را از آغاز امسال بررسی کرده و بهترین بازار سرمایه‌گذاری 8 ماه اول سال را معرفی می‌نماییم.

    تورم 25 درصدی در 8 ماه

    تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از تورم نشان می‌دهد در آبان شاهد افزایش 2.5 درصدی سطح عمومی کالاها و خدمات بوده‌ایم. این میزان تورم ماهانه با وجود کاهش نسبت به ماه‌های گذشته، همچنان بالا است. همچنین بر اساس این گزارش، تورم 8 ماهه از ابتدای سال تا پایان آبان به 25.1 درصد رسیده است. این سطح تورم به معنای آن است که اگر بخشی از سرمایه‌تان را از ابتدای سال تاکنون به صورت نقد نگه داشته‌اید، در طول 8 ماه یک چهارم قدرت خرید یا به عبارتی ارزش آن از دست رفته است. این موضوع نکته مهمی را نشان می‌دهد: سرمایه‌گذاری صحیح و مناسب در شرایط تورمی اهمیت چشمگیری دارد.

    تحرکات دلار از ابتدای سال 1400

    نخستین موردی که بررسی می‌کنیم، دلار است. بهای دلار در هشتیمن ماه سال با رشد همراه بود و از 27450 تومان در اواخر مهر به 28330 تومان در پایان آبان افزایش پیدا کرد. به این ترتیب، بهای دلار در این ماه 3.2 درصد رشد کرده است. با توجه به این که دلار در پایان سال 1399 در بازار آزاد 25120 تومان معامله می‌شد، می‌توان گفت در بازه 8 ماهه از ابتدای سال با رشد 12.8 درصدی دلار روبرو بوده‌ایم.

    بیشتر بخوانید: بهترین روش‌های سرمایه‌‎گذاری با پول کم

    حرکت مخالف شاخص کل و هم‌وزن در 8 ماه اول سال

    در آبان ماه بازار سهام عملکرد خوبی نداشت و شاخص کل و هم‌وزن با افت روبرو بودند. شاخص کل بورس در دومین ماه پاییز بیش از 49 هزار واحد کاهش یافت و به مرز یک میلیون و 387 هزار واحد رسید. به این ترتیب، شاخص کل بازار سهام در این ماه 3.4 درصد افت داشت. از سوی دیگر، شاخص هم‌وزن هم با کاهش حدود 14 هزار واحدی در پایان آبان به 383 هزار واحد تنزل یافت. در واقع، شاخص هم‌وزن در آبان افت 3.5 درصدی را ثبت کرد. از سوی دیگر، اگر نگاهی بلندمدت‌تر به بورس بیندازیم، وضعیت تا حدودی تغییر می‌کند. در پایان سال 99 شاخص کل بورس حدود یک میلیون و 308 هزار واحد و شاخص هم‌وزن نزدیک به 440 هزار واحد بود. به این ترتیب، شاخص کل بورس از ابتدای سال تا پایان آبان 6 درصد رشد کرده و شاخص هم‌وزن در این بازه 12.8 درصد افت نموده است. این مساله به معنای آن است که خرید سهام شرکت‌های بزرگ‌تر تا حدودی رشد داشته اما به طور کلی شرکت‌های کوچک‌تر با افت زیادی از ابتدای سال روبرو بوده‌اند.

    صندوق‌های سهامی چقدر سود دادند؟

    در بالا به بازدهی شاخص کل و هم‌وزن از ابتدای سال اشاره کردیم. اکنون بیایید با یک مثال ببینیم که آیا سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس بهتر است یا سرمایه‌گذاری غیرمستقیم؟ نگاهی به صندوق آوای سهام کیان حاکی از آن است که این صندوق در آبان ماه با افت 5.8 درصدی روبرو بوده اما اگر به بازدهی آن از ابتدای سال 1400 تا پایان آبان نگاهی بیندازیم، خواهیم دید که این صندوق بازدهی 17.2 درصدی کسب کرده است. از سوی دیگر، صندوق آهنگ سهام کیان در آبان ماه افت 4.75 درصدی را تجربه کرد. این صندوق در بازه 8 ماه ابتدایی سال نیز 14.8 درصد بازدهی داشته است. همان طور که از مقایسه آمار و ارقام برمی‌آید، بازدهی صندوق‌های سهامی بسیار بهتر از شاخص کل و هم‌وزن بوده است.

    صعود 8 ماهه سکه و رشد خوب در آبان

    قیمت سکه طلا در آبان ماه برخلاف بورس صعود قابل توجهی داشت. قیمت سکه امامی که در پایان سال 99 حدود 11 میلیون و 240 هزار تومان بود، در پایان مهر 1400 به 11 میلیون و 769 هزار تومان رسید و تا آخر آبان به 12 میلیون و 426 تومان افزایش یافت. این آمار و ارقام به معنی آن هستند که در آبان ماه قیمت سکه 5.6 درصد رشد داشته است. در بازه 8 ماهه از ابتدای سال نیز سکه امامی 10.5 درصد بازدهی کسب کرده است. افزایش قیمت دلار و ورود آن به کانال 28 هزار تومانی و رشد قیمت جهانی طلا به خصوص در آبان ماه بر بازدهی سکه در داخل کشور تاثیرگذار بوده است.

    صندوق طلا چقدر عایدی داشته است؟

    نگاهی به عایدی صندوق‌های طلا در این بازه زمانی نشان می‌دهد که صندوق سکه طلا کیان توانسته است در آبان ماه 7.6 درصد عایدی کسب کند. به علاوه، این صندوق از آغاز سال 1400 تاکنون 13.3 درصد عایدی داشته است که بسیار مناسب است.

    صندوق درآمد ثابت و بانک

    آخرین گزینه‌ای که در این گزارش مورد بررسی قرار می‌دهیم، گزینه‌های درآمد ثابت هستند. اگر در بانک سرمایه‌گذاری کرده باشید، عایدی شما پس از گذشت 8 ماه چقدر است؟ بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، بانک‌ها برای سپرده یکساله 16 درصد سود می‌دهند. به این ترتیب، در بازه 8 ماهه از ابتدای سال تا پایان آبان ماه، بانک بازدهی 10.8 درصدی به شما خواهد داد. حال به صندوق درآمد ثابت کیان نگاهی بیندازیم. این صندوق در آبان ماه بازدهی 0.93 درصدی ثبت کرده که پایین‌تر از بانک است اما در بازه 8 ماهه عایدی آن به 14.3 درصد می‌رسد که برای یک گزینه کم‌ریسک مناسب و بسیار بهتر از بانک است.

    جمع‌بندی و مقایسه بازارها

    در بالا به بررسی بازارهای مختلف پرداختیم و بازدهی آنها را در بازه زمانی 8 ماهه سنجیدیم. با توجه به این آمار و ارقام، به نظر می‌رسد با وجود تمام مشکلات بورس در ماه‌های اخیر، صندوق‌های سهامی معتبر از جمله آوای سهام کیان و آهنگ سهام کیان سودآورترین گزینه بوده‌اند. صندوق سکه طلا کیان و صندوق درآمد ثابت آن هم جزو گزینه‌های بسیار مناسب به شمار می‌آیند. بر اساس آمار و ارقام به دست آمده، بدترین گزینه برای سرمایه‌گذاری هم ورود مستقیم به خرید سهام شرکت‌های کوچک‌تر بورس بوده است. در آخر این که با توجه به این تورم گسترده سعی کنید سبدی از دارایی‌های مختلف شکل دهید و ریسکتان را کاهش دهید. به یاد داشته باشید گزینه‌های کم‌بازدهی مانند بانک نمی‌توانند در شرایط تورمی شدید سرمایه شما را به خوبی حفظ کنند.

    مقالات مرتبط
    پربازدیدهای اخیر
    تازه‌ترین‌ها