شاخص کل به کف چهار ماهه رسید
بورس در دوراهی صعود یا تداوم افت
- اشتراکگذاری
- 62
- 0
آیا بورس در هفته بعد نیز به افت ادامه میدهد، یا رشد خواهد کرد. در این زمینه ذکر چند نکته ضروری است. نخست این که مذاکرات تاثیر مهمی روی قیمت دلار و احتمالا استقبال از بازار سهام دارد.
در هفته جاری بازار سهام روزهای خوبی را سپری نکرد. بورس در هفته دوم آذر ماه به افت خود ادامه داد و شاخص کل در پایان هفته به یک میلیون و 340 هزار واحد نزول کرد. به نظر میرسد نااطمینانی در بورس تهران هنوز هم بالا است و سرمایهگذاران منتظر نتیجه مذاکرات احیای برجام هستند. در ادامه به بررسی وضعیت بازار سهام در هفته جاری میپردازیم و اتفاقات تاثیرگذار بر بورس در هفته آتی را نیز معرفی میکنیم.

تثبیت دلار در محدوده 29 هزار تومانی
افت بورس در شرایطی رخ میدهد که بهای دلار در بازار داخلی همچنان در محدوده 29 هزار تومانی قرار دارد. علاوه بر این، تورم انتظاری و آمار منتشر شده از تورم ماهانه نیز همچنان بالا مانده است. در چهارشنبه هفته گذشته قیمت دلار در بازار آزاد 29200 تومان بود که در حال حاضر نیز در همین حدود معامله میشود. به عبارت دیگر، به نظر میرسد بهای دلار در طول هفته جاری در این محدوده نسبتا ثابت مانده است. با این حال، با پیگیری مذاکرات احیای برجام ممکن است در روزهای آتی این نرخ تغییرات مهمی را شاهد باشد. با این تفاسیر، به نظر میرسد باید منتظر اخبار بیشتر از وین بمانیم.
بیشتر بخوانید: بورس چیست؟
شاخص کل همچنان در سراشیبی
همان طور که در بالا اشاره کردیم، شاخص کل بورس در هفته جاری با افت همراه بود و تا یک میلیون و 340 هزار واحد افت کرد. بورس در پایان هفته گذشته به یک میلیون و 394 هزار واحد رسیده بود، با این حساب در هفته جاری حدود 54 هزار واحد افت کرده است. به این ترتیب، میتوان گفت شاخص کل بورس در این هفته 3.87 درصد از ارزش خود را از دست داده است. این سومین هفته متوالی افت شاخص کل بورس محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: تاریخچه بازار بورس ایران
شرکتهای کوچک بیشتر زیان کردند یا شرکتهای بزرگ؟
برخی از کارشناسان شاخص کل را دچار مشکلاتی میدانند و معتقدند به خوبی تحولات بازار را نشان نمیدهد. این موضوع به این دلیل مطرح میشود که شاخص کل به اثرگذاری شرکتها ارتباط زیادی دارد. به عبارت دیگر، افت یا صعود معدودی از شرکتهای بزرگ روی شاخص کل تاثیرگذار است و به همین دلیل ممکن است این شاخص دورنمای خوبی از تمام شرکتهای بورسی ارائه ندهد. به این دلیل به بررسی شاخص هموزن در هفته جاری میپردازیم. مروری بر شاخص هموزن نشان میدهد در هفته اخیر شاخص فوق از 383 هزار به 367 هزار واحد رسیده است. این به معنای آن است که شاخص هموزن در هفته جاری 4.15 درصد افت کرده است. مقایسه افت شاخص کل و شاخص هموزن بیان میکند که شرکتهای کوچکتر در این هفته بیش از شرکتهای بزرگتر زیان کردهاند.
بیشتر بخوانید: نکات مهم تورمی آبان ماه
عوامل تاثیرگذار بورس در هفته آتی
همان گونه که ذکر شد، بازار سهام در این هفته عملکرد خوبی نداشت. اما سوال اینجاست که آیا بورس در هفته بعد نیز به افت ادامه میدهد، یا رشد خواهد کرد. در این زمینه ذکر چند نکته ضروری است. نخست این که مذاکرات تاثیر مهمی روی قیمت دلار و احتمالا استقبال از بازار سهام دارد. علاوه بر این، به نظر میرسد بورس به سطح حمایت تکنیکالی خود نزدیک شده است. در صورتی که این سطح حمایت شکسته شود، بازار میتواند سطوح پایینتری را هم ببیند، اما در صورتی که سیگنالهای مثبتی از سوی خریداران به بازار برسد، میتوانیم شاهد رشد در هفته آتی باشیم. به نظر میرسد بازار در دوراهی صعود و افت قرار دارد. به این ترتیب، وضعیت بورس در یک یا دو روز ابتدایی هفته آتی میتواند سمت و سوی بازار را برای کل هفته تعیین کند. افت شدید و شکستن سطح حمایتی در دو روز ابتدایی هفته میتواند بورس را به سطوح پایینتری سوق دهد.