کارنامه بورسی هفته چهارم آبان 1400

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 67
    • 0
    کارنامه بورسی هفته چهارم آبان 1400

    شاخص کل بازار سهام در این هفته با افت روبرو بود و از یک میلیون و 456 هزار واحد در پایان هفته قبل به حدود یک میلیون و 411 هزار واحد در انتهای هفته جاری رسید. این افت به معنای آن است که شاخص کل بازار سهام در این هفته 3.14 درصد از ارزش خود را از دست داده است.

    در هفته جاری بازار سهام با افت همراه بود و شاخص کل به 1.4 میلیون واحد نزدیک شد. در این هفته، قیمت دلار نوسان محدودی داشت و در کانال 28 هزار تومانی تثبیت شد. باقی ماندن بورس در این سطح شاخص، با وجود تمام مولفه‌های اقتصادی فعلی، برای بسیاری از سرمایه‌گذاران سوال‌برانگیز شده است. در ادامه به تحولات بورس در این هفته اشاره می‌کنیم و عملکرد شرکت‌های بزرگ و کوچک را با هم مقایسه می‌نماییم.

    تحولات قیمت دلار در 7 روز اخیر

    همان طور که اشاره شد، در این هفته قیمت دلار در بازار آزاد تغییرات چندانی نداشت. هر دلار که در چهارشنبه هفته گذشته به قیمت 28430 تومان معامله می‌شد، در روزهای ابتدایی هفته تا 28750 تومان هم رشد کرد. اما در روزهای بعدی بهای دلار با افت همراه شد و تا 28050 تومان پایین رفت. در چهارشنبه این هفته قیمت دلار به 28280 تومان رسیده است که در مقایسه با هفته گذشته نیم درصد افت کرده است. با این حال، باقی ماندن دلار در محدوده 28 هزار تومانی و ابهام در مورد پیشبرد مذاکرات می‌تواند پتانسیلی برای رشد بازار سهام باشد.

    وضعیت شاخص کل بازار سهام

    شاخص کل بازار سهام در این هفته با افت روبرو بود و از یک میلیون و 456 هزار واحد در پایان هفته قبل به حدود یک میلیون و 411 هزار واحد رسید. این افت به معنای آن است که شاخص کل بازار سهام در این هفته 3.14 درصد از ارزش خود را از دست داده است. چنین افتی با توجه به قیمت دلار در هفته‌های اخیر جای توجه دارد، چرا که بر اساس مولفه‌های اقتصادی انتظار بر رشد بازار سهام است. البته به شرطی که نااطمینانی‌های شدید تا حدودی کمرنگ‌تر شود.

    بیشتر بخوانید: چرا صندوق سهامی بخریم؟

    بازندگان و برندگان بازار

    اگر بخواهیم برندگان و بازندگان را به صورت کلی شناسایی کنیم، بهتر است شاخص کل را با شاخص هم وزن مقایسه کنیم. اگر رشد شاخص هم وزن بیشتر از شاخص کل باشد، به معنای آن است که شرکت‌های کوچک‌تر بورسی بیش از شرکت‌های متوسط و بزرگ سود داشته‌اند. اما اگر رشد شاخص کل بیشتر از شاخص هم وزن باشد، به معنای آن است که شرکت‌های بزرگ عملکرد بهتری در مقایسه با شرکت‌های کوچک داشته‌اند.

    در این هفته شاخص هم وزن نیز با افت روبرو بود و بیش از 4500 واحد کاهش یافت. این افت و رسیدن شاخص هم وزن به حدود 387 هزار واحد، به معنای آن است که شاخص هم وزن بورس 1.16 درصد از ارزش خود را در این هفته از دست داده است. مقایسه افت 3.16 درصدی شاخص کل و 1.16 درصدی شاخص هم وزن نشان دهنده آن است که شرکت‌های بزرگ‌تر در این بازه زمانی عملکرد بدتری داشته‌اند و بیشتر زیان دیده‌اند.

    جمع‌بندی: آینده بازار در هفته بعد؟

    باقی ماندن دلار در کانال 28 هزار تومان، بالا بودن تورم انتظاری، و ابهام در فرجام مذاکرات و موعد آن موجب شده پتانسیل‌هایی برای رشد بازار سهام در هفته آتی وجود داشته باشد. از سوی دیگر، سایه سنگینی نااطمینانی به بازار سرمایه و برخی از سیاست‌های اقتصادی در قبال بورس می‌تواند از دلایل ترس از بازار سرمایه و تثبیت آن در کانال 1.4 میلیون واحدی باشد. با این همه به نظر می‌رسد پتانسیل‌های بازار با توجه به شرایط فعلی بالا باشد.

    تازه‌ترین‌ها