کدام بازار بیشترین سود 5 ماه ابتدایی سال را داشت؟
- اشتراکگذاری
- 764
- 0
از ابتدای سال تاکنون بازارهای مالی با نوساناتی روبرو بودهاند. با این حال، مهمترین خبرهایی که اخیرا در صحنه اقتصاد کشور مطرح شده، تورم انتظاری و افزایش قیمت دلار است.
از خرداد به این سو، به نظر میرسد بازارها به سمت و سویی رفتهاند که دستیابی به توافق احیای برجام را کمی دشوارتر از قبل میدانند. آماری که از تورم ماهانه منتشر شده نشان میدهد سطح عمومی قیمتها رو به صعود است و همین موضوع روی قدرت خرید افراد تاثیرگذار است.
یکی از سوالات مهمی که اکنون برای بسیاری از سرمایهگذاران مطرح میشود این است که «کدام بازار برای سرمایهگذاری مناسب است؟» و «کجا سرمایهگذاری کنیم سود بیشتری به دست میآوریم؟». در همین راستا و برای پاسخ دادن به این پرسشها به بررسی سود صندوقهای سرمایهگذاری کیان در 5 ماه ابتدایی سال میپردازیم و همچنین عملکرد بازارها را در برابر تورم مقایسه خواهیم کرد.
به نظر میرسد اگر وضعیت سیاسی با گشایشی همراه نشود، سرمایهگذاری اهمیت بیشتری پیدا کند و گزینههای معرفی شده برای سرمایهگذاری با رشد بیشتری هم روبرو شوند.

وضعیت تورمی در 5 ماه اخیر
در 3 ماه اخیر تورم ماهانه بار دیگر مسیر افزایشی طی کرده است. تازهترین گزارش مرکز آمار ایران نشان میدهد تورم در مرداد 1400 نیز مانند تیر ماه بالای 3 درصد بوده است. با این حساب، از ابتدای سال 1400 تاکنون قیمت عمومی کالاها و خدمات حدود 13.3 درصد رشد کرده است.
این یعنی اگر پولتان از ابتدای سال نقد بوده، 13 درصد از قدرت خرید آن از بین رفته است. این مساله اهمیت سرمایهگذاری را نشان میدهد. اگر گشایشی در مذاکرات انجام نشود، احتمال تشدید تورم در ادامه سال دور از نظر نیست.
بیشتر بخوانید: 4 نکته مهم گزارش تورمی مرداد 1400 / چرا باید جدیتر به سرمایهگذاری فکر کرد؟
ورود دلار به کانال 27 هزار تومانی
در مرداد ماه دلار به محدوده 27 هزار تومانی وارد شد و به 27 هزار و 440 تومان رسید. این در حالی است که در پایان سال 99 دلار حدود 25 هزار و 120 تومان بود و در آخر تیر 1400 نیز در رقم 24 هزار و 620 تومانی معامله میشد.
ورود دلار به کانال 27 هزار تومانی حاکی از رشد 11.45 درصدی دلار در طول مرداد 1400 است. این موضوع تاثیر زیادی روی رشد بازارها و صندوقها گذاشت. رشد تورم و حرکت صعودی بازارهای مالی سیگنالی به ما میدهند که باید به سرمایهگذاری جدیتر فکر کنیم.
بیشتر بخوانید: بهترین روشهای سرمایهگذاری با پول کم در سال 1400
مرداد داغ بورس
بازار سهام پس از به رسیدن به 2 میلیون واحد در میانه مرداد سال گذشته، روندی نزولی طی کرد و سال 1399 را در عدد یک میلیون و 308 هزار واحد به پایان برد. این افت در ماههای نخست سال جدید نیز ادامه یافت و در روزهای ابتدایی خرداد، شاخص کل به کمتر از 1.1 میلیون واحد رسید.
از ابتدای تابستان بود که ورق برگشت و تیر و مرداد 1400 ماههای درخشانی برای بورس بودند. در مرداد ماه شاخص کل بورس شاهد رشد 15.6 درصدی بود و در 5 ماه ابتدایی سال 1400 نیز حدود 16 درصد رشد کرده است.
بررسی سود صندوقهای سهامی از ابتدای 1400
صندوقهای سهامی نیز در این ماه از وضعیت بازار سرمایه متاثر شدند. بررسیهای سرمایه پلاس نشان میدهد در مرداد ماه صندوق آوای سهام کیان 19.05 درصد و صندوق آهنگ سهام کیان 15.07 درصد سود عاید سرمایهگذاران خود کردهاند. اگر سوددهی این صندوقها را در بازه 5 ماهه از ابتدای 1400 مورد بررسی قرار دهیم، عایدی صندوقهای سهامی بسیار بیشتر هم خواهد شد.
اگر از ابتدای سال 1400 در این صندوقها سرمایهگذاری کرده بودید، در پایان مرداد صندوق آوای سهام کیان 32 درصد و صندوق آهنگ سهام کیان 25.7 درصد به شما سود میداد. این سود برای 5 ماه، قابل توجه است. صندوقهای آوای سهام کیان و آهنگ سهام کیان از معتبرترین صندوقهای سهامی ایران هستند.

بیشتر بخوانید: صندوق سهامی چیست؟
پرفروغ شدن طلا در مرداد ماه
همان طور که گفتیم در مرداد ماه دلار رشد زیادی را تجربه کرد. این افزایش قیمت دلار روی طلا هم تاثیر زیادی گذاشت. در یک ماه گذشته قیمت هر گرم طلای 18 عیار 9.6 درصد رشد داشت و به رقم یک میلیون و 155 هزار تومان رسید.
این در حالی است که در مرداد ماه رشد سکه امامی 14.3 درصد بود و قیمت هر سکه 12 میلیون و 112 هزار شد. این در حالی است که در مرداد ماه قیمت جهانی طلا 1.4 درصد کاهش یافته بود.
صندوق سکه طلا کیان بهترین صندوق طلا در مرداد و 3 ماه اخیر
صندوقهای طلا هم به دلیل رشد طلا در مرداد رشد خوبی را شاهد بودند. صندوق سکه طلا کیان در دومین ماه تابستان 1400 رشد 18.27 درصدی را تجربه کرد. این صندوق در مرداد و نیز در 3 ماه اخیر بهترین صندوق طلا بوده است. صندوق سکه طلا کیان با توجه به نوسانات قیمت طلا در ابتدای سال، رشد 12.14 درصدی را کسب کرده است.

مقایسه صندوق درآمد ثابت و بانک در 5 ماه ابتدایی سال
گزینههای سرمایهگذاری که در بالا به آنها پرداختیم، بیشتر متعلق به کسانی است که تا حدودی ریسکپذیر هستند. اما برخی از افراد تمایل چندانی به سرمایهگذاریهای ریسکی ندارند و سود پایین و مطمئن را ترجیح میدهند. در این زمینه میتوان صندوق درآمد ثابت و بانک را با هم مقایسه کرد. اگر از ابتدای سال پولتان را در بانکی گذاشته بودید و سپرده شما یک ساله بود، 6.8 درصد سود برای 5 ماه اول سال دریافت میکردید.
این در حالی است که صندوق درآمد ثابت کیان که از بهترین صندوقهای درآمد ثابت کشور است، 9.88 درصد سود به شما میداد. این اعداد نشان میدهد در 5 ماه ابتدایی سال عملکرد صندوق درآمد ثابت بسیار بهتر از بانک بوده است. حتی اگر سود بانک سالانه 18 درصد هم باشد، باز هم در 5 ماه اول سال، 7.7 درصد عایدی داشتید که 2.11 درصد کمتر از صندوق درآمد ثابت در این بازه است.

برنده بازارها در 5 ماه ابتدایی سال
همان طور که از اعداد و ارقام بالا مشخص است، تنها بازار سهام و صندوقهای سهامی توانستهاند بر تورم بالای 5 ماه ابتدایی سال غلبه کنند. همان طور که مشخص است در این بازه، بازدهی صندوقهای سرمایهگذاری آهنگ سهام کیان و آوای سهام کیان بهتر از شاخص کل بورس بوده است.
با توجه به سطح بالای تورم، پیشنهاد میشود سرمایه خود را در صندوقهای سرمایهگذاری، طلا و درآمد ثابت توزیع کنید تا ریسک خود را کمتر کنید و از مزایای رشد بازارها هم بهرهمند شوید.
اگر ریسکپذیر هستید، بیشتر پول خود را روی صندوقهای سهامی متمرکز کنید و اگر ریسکگریز هستید، بیشتر روی صندوقهای درآمد ثابت متمرکز شوید. با این کار میتوانید در برابر تورم بیمه شوید.