بیم و امیدهای بورس در هفته اول آبان ماه
- اشتراکگذاری
- 30
- 0
در حال حاضر بیم و امیدهایی در بازار سهام وجود دارند که سمت و سوی آن را تعیین خواهند کرد. مهمترین بیمهای بورس را میتوان برخی سیاستهای نامناسب و نیز سایه سنگین نااطمینانی بر سر آن دانست. از سوی دیگر، نزدیک شدن شاخص به سطح حمایتی و تورم بالای ماههای اخیر را میتوان از پتانسیلهای رشد بورس برشمرد. نبرد بین این بیم و امیدها و اخبار منتشر شده در روزهای بعد، سمت و سوی بازار را بیشتر مشخص خواهد کرد.
در هفتهای که گذشت بازار سهام روندی نزولی طی کرد و بار دیگر به شاخص 1.3 میلیون واحدی رسید. با این حال، بورس پس از افت شدید در روزهای ابتدایی هفته در آخرین روز کاری بخشی از افت خود را جبران کرد تا امیدهایی نسبت به بهبود وضعیت آن در هفته آینده شکل بگیرد. افت بازار سهام در شرایطی صورت میگیرد که دلار در 7 روز اخیر روندی صعودی داشت و از میانه کانال 27 هزار تومان هم عبور کرد. در ادامه تحولات بورس را در نخستین هفته از آبان ماه بررسی میکنیم و بیم و امیدهای آن را نیز مرور خواهیم کرد.

تحولات دلار در هفته اخیر
در 7 روز اخیر بهای دلار در بازار آزاد تا حدودی با افزایش همراه بوده است. چهارشنبه هفته گذشته بهای هر دلار حدود 27 هزار و 320 تومان معامله میشد اما در چهارشنبه این هفته تا 27 هزار و 700 تومان هم افزایش یافته است. مقایسه این دو عدد به ما میگوید در 7 روز اخیر بهای دلار در بازار آزاد افزایش 1.4 درصدی داشته است. با این حال، این رشد چندان در بازار سهام دیده نمیشود. همین موضوع میتواند یکی از امیدهای بازار سهام برای رشد در هفته آینده باشد. به نظر میرسد با توجه به تورم اعلام شده که برای چهارمین ماه متوالی بیش از 3 درصد بوده است، بورس پتانسیلهایی داشته باشد. با این حال، امکان توافق سیاسی و افت قیمت دلار در کنار سایه سنگین نااطمینانی در بازار سهام و برخی سیاستهای اقتصادی میتوانند هنوز هم بیمهایی برای رشد بورس ایجاد کنند.
دورنمای بورس در هفته نخست آبان
همان طور که گفتیم در نخستین هفته از دومین ماه پاییز، شاخص کل بازار سهام با افت روبرو بود. این شاخص که در پایان هفته گذشته به یک میلیون و 436 هزار واحد رسیده بود، در پایان هفته جاری به مرز یک میلیون و 394 هزار واحد کاهش یافت. به این ترتیب، بورس در هفتهای که سپری شد، 2.95 درصد از ارزش خود را از دست داد. با وجود این، افزایش 9500 در روز پایانی این هفته برای برخی از سرمایهگذاران این امید را به وجود آورد که بازار به نقطه حمایتی خود رسیده باشد و بیش از این افت نکند. این نکته میتواند عامل دوم امید برای رشد بورس در هفته دوم باشد.
بیشتر بخوانید: چرا صندوق سهامی بخریم؟
وضعیت همچنان نامساعد شرکتهای کوچک
در بالا شاخص کل بازار را مورد بررسی قرار دادیم. این شاخص تحت تاثیر شرکتهای بزرگ بورسی نیز قرار میگیرد و شاید نتواند به درستی وضعیت شرکتهای کوچکتر را نشان دهد. به همین منظور هم از شاخص هم وزن استفاده میکنیم. مروری بر شاخص هم وزن این هفته نشان میدهد که وضعیت چندان مساعدی نداشته است. این شاخص در پایان هفته قبل 397 هزار و 262 واحد بود اما در پایان این هفته به رقم 376 هزار و 469 واحد افت کرده است. این ارقام به معنی آن است که شاخص هم وزن در یک هفته اخیر 5.23 درصد از ارزش خود را از دست داده که به مراتب بدتر از افت شاخص کل است. به این ترتیب سهامداران شرکتهای کوچکتر بورسی به طور کلی بازندگان بزرگتری در این هفته بودهاند.

جمعبندی
در بالا به بررسی تحولات این هفته بازار سهام پرداختیم. همان طور که مشخص است این هفته برای بازارها به هیچ وجه جالب نبود و شاخص هم وزن و کل با افت روبرو بودند. با این حال، رشد روز آخر این هفته بورس برخی امیدها را برای بهبود وضعیت در هفته آتی ایجاد کرده است. در حال حاضر بیم و امیدهایی در بازار سهام وجود دارند که آینده آن را تعیین خواهند کرد. مهمترین بیمهای بورس را میتوان توافق سیاسی، سیاستهای نامناسب برای بورس و سایه سنگین نااطمینانی بر سر آن دانست. از سوی دیگر، نزدیک شدن شاخص به سطح حمایتی، تورم بالای ماههای اخیر و رشد دلار را میتوان از پتانسیلهای رشد بورس برشمرد. نبرد بین این نیروها و اخبار منتشر شده در روزهای بعد سمت و سوی بازار را بیشتر مشخص خواهد کرد، با این حال به نظر میرسد تورم مسالهای مهم در آینده بورس باشد.