خوراکی‌ها در آذر 1400 چقدر گران شدند؟

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 102
    • 0
    خوراکی‌ها در آذر 1400 چقدر گران شدند؟

    در یک سال اخیر، قیمت کالاها و خدمات به خصوص اقلام خوراکی افزایش چشمگیری داشته‌اند. اقلام خوراکی به دلیل ماهیت خود باید حتما تامین شوند و بخش مهمی از بودجه خانوارها را به خود اختصاص می‌دهند. گران‌تر شدن آنها روی پس‌انداز خانوارها نیز موثر است و آن را کاهش می‌دهد. بنابراین، رعایت برخی نکات برای پس‌انداز بهتر و مدیریت هزینه‌ها می‌تواند در بهتر مدیریت کردن اقتصاد خانوار موثر باشد. از جمله روش‌هایی که می‌تواند تا حدودی پس‌انداز ما را تضمین کند، قانون 50/30/20 است.

    گزارش چند روز پیش مرکز آمار ایران نشان می‌داد در ماه آذر 1400، قیمت خوراکی‌ها نسبت به آبان 1.4 درصد و نسبت به آذر 1399 حدود 58 درصد افزایش یافته است. این تورم برای مجموعه‌ای از کالاهای خوراکی است، اما اقلام پرمصرف و اساسی خانوارها در آذر امسال چقدر تغییر کرده‌اند؟ در گزارش جدیدی که مرکز آمار منتشر کرده، تغییرات اقلام خوراکی مختلف در آذر ماه مورد اشاره قرار گرفته است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

    تورم کالاهای خوراکی در آذر ماه

    در آذر ماه 1400 قیمت 39 قلم از کالاهای خوراکی فهرست شده نسبت به آبان افزایش یافت، در حالی که 13 قلم از کالاهای خوراکی ارزان‌تر شدند. بیشترین افزایش قیمت در میان این کالاها به ترتیب مربوط به سیب‌زمینی بود که 24 درصد در طول یک ماه گران‌تر شده است. بیشترین افت قیمت هم مربوط به هویج بود که در آذر ماه حدود 24 درصد نسبت به آبان ارزان‌تر شد.

    کدام کالاهای خوراکی در یک سال اخیر بیشتر گران شدند؟

    اگر بازه زمانی خود را یک ساله و بین آذر 1399 تا آذر 1400 در نظر بگیریم، می‌توانیم ببینیم که قیمت کالاهای خوراکی در یک سال گذشته چقدر افزایش یافته است. بیشترین افزایش قیمت کالاهای خوراکی در یک سال اخیر مربوط به هندوانه با 120 درصد بوده است. کمترین میزان افزایش قیمت هم متعلق به لیموترش است که در فاصله یک سال اخیر افزایش 7 درصدی را تجربه کرده است. از میان 53 قلم کالای خوراکی مورد بررسی مرکز آمار ایران، 20 قلم کمتر از تورم کل یک سال اخیر (یعنی 35.2 درصد) رشد داشته‌اند. این در حالی است که 33 قلم خوراکی دیگر بالای 35 درصد رشد کرده‌اند.

    بیشتر بخوانید: با قاعده 50/15/5 بیشتر پس‌انداز کنید

    برنج ایرانی به 57 هزار تومان رسید

    برنج ایرانی یکی از کالاهای خوراکی است که در یک سال اخیر رشد زیادی داشته است. هر کیلو برنج ایرانی درجه یک در آذر امسال به 57 هزار تومان هم رسیده است. با این حال به طور متوسط قیمت برنج ایرانی از آذر 99 تا آذر 1400 حدود 55 درصد رشد داشته است. این در حالی است که با آرام‌تر شدن رشد دلار نسبت به پاییز سال قبل، قیمت برنج خارجی در یک سال گذشته 19 درصد کرده است.

    بیشتر بخوانید: راهکاری برای راحت‌تر خلاص شدن از شر وام‌ها

    قیمت گوشت چقدر گران شد؟

    در یک سال اخیر، هر کیلو گوشت گوسفند از 120 هزار تومان به 140 هزار تومان رسیده، یعنی 16.5 درصد افزایش داشته است. هر کیلوگرم گوشت گاو نیز به حدود 170 هزار تومان رسیده که نسبت به سال قبل حدود 35 درصد گران‌تر شده است. هر کیلوگرم مرغ به 33 هزار تومان و رسیده است.

    جمع‌بندی

    در یک سال اخیر، قیمت کالاها و خدمات به خصوص اقلام خوراکی افزایش چشمگیری داشته‌اند. اقلام خوراکی به دلیل ماهیت غذایی خود و این که باید حتما تامین شوند، بخشی اساسی از بودجه خانوارها را به خود اختصاص می‌دهند. گران‌تر شدن آنها روی پس‌انداز خانوارها نیز موثر است و آن را کاهش می‌دهد. بنابراین، رعایت برخی نکات برای پس‌انداز بهتر و مدیریت هزینه‌ها می‌تواند در بهتر مدیریت کردن اقتصاد خانوار موثر باشد. از جمله این روش‌ها که می‌تواند تا حدودی پس‌انداز ما را تضمین کند، قانون 50/30/20 است.