زنان سرمایه گذاران بهتری هستند یا مردان؟
- اشتراکگذاری
- 171
- 0
اعتماد به نفس بیش از حد مردها در سرمایه گذاری باعث نشده تا همیشه سرمایه گذاری موفقی داشته باشند. اعتماد به نفس بیش از حد در زمان سقوط بازارها ممکن است به ضرر سرمایه گذار تمام شود و فرد سرمایه زیادی را از دست بدهد.
زمانی که صحبت از سرمایه گذاری به میان میآید، باید دانست که همه بر اساس الگویی مشابه عمل نمیکنند و در فضای سرمایه گذاری شاهد سبکهای متنوعی از سرمایه گذاری هستیم. جنسیت، یکی از ویژگیهایی است که تفاوتها و تجربیات متفاوتی در سرمایه گذاری افراد به وجود میآورد. زنان و مردان به نحو متفاوتی سرمایه گذاری میکنند.
گاهی اوقات این سوال مطرح میشود که آیا زنان سرمایه گذاران بهتری هستند یا مردان؟ در این شرایط، ممکن است با پاسخهایی متعصبانه از طرف هر دو جنس مواجه شویم. ممکن است عدهای از بانوان به طور قطع اینطور پاسخ دهند که زنان، سرمایه گذاران بهتری هستند.
در مقابل دیدگاه بعضی از آقایان به نقض این ادعا میپردازد. اما جدا از پاسخهای قطعی که مبنای مشخصی ندارند، باید گفت نتایج تحقیقات گسترده توانسته پاسخهایی به این سوال بدهد که آیا زنان سرمایه گذاران بهتری هستند یا مردان.
کری خوانی در سرمایه گذاری
تا بحث بر سر برتری جویی زنان یا مردان در حوزههای مختلف میرسد، نامهای بزرگ مربوط به حوزه مورد بحث مطرح میشود. در فضای سرمایه گذاری هم نامهایی مانند مریل، لینچ، گلدمن، ساکس، ای.اف.هاتون و برخی نامهای دیگر به میان میآید. بیاطلاعترین افراد در سرمایه گذاری هم اگر اسمی را به خاطر نیاورند، بی طور قطع نام فیلم «گرک وال استریت» را به زبان میآورند که بر اساس زندگی جردن بلفورت ساخته شده است. تمام نامهایی که برشمرده شد مرد بودند و این مردها نماد دنیای مالی هستند. اما نمادهای مرد برای اینکه ثابت شود که مردان در سرمایه گذاری بهتر از زنان هستند، کافی است؟
ابر قهرمانان زن در سرمایه گذاری
برخلاف فضای مردانهای که در مورد برندگان و بازندگان فضای سرمایه گذاری وجود دارد و بسیاری از آنها به شکل نمادین درآمدهاند، باید گفت ابرقهرمانان زن هم در فضای سرمایه گذاری حضور دارند. زنانی که Fidelity در 2021 میلادی از حضورشان خبر میدهد، متوسط سالانه سرمایه گذاریشان همپای سرمایه گذاران مرد است.
در یک دوره 10 ساله و با زیر نظر گرفتن بازارهای دارایی متنوع ثابت شد که تعداد قابل توجهی از جامعه زنان برای دوران بازنشستگی خود دست به کار شدهاند و اقدام به سرمایه گذاری کردهاند. البته تصمیمات سرمایه گذاری زنان نسبت به مردان با ملاحظات متفاوتی انجام میشود. نکته جالب در مورد این ملاحظات این است که دو سوم زنان با هدفی مشخص اقدام به سرمایه گذاری میکنند.
گفتنی است که سرمایه گذاری زنان جوان که با هدف خاصی صورت میگیرد، در مقایسه با سرمایه گذاری مردان جوان بالاتر است. اما سوال مهمی هم مطرح میشود و آن هم این است که چه عواملی در هدایت زنان یا مردان در سرمایه گذاری تاثیر میگذارد؟
تاثیر جنسیت در سرمایه گذاری
آنچه که روند سرمایه گذاری در دهههای گذشته ثابت میکند این است که مردان معاملات بیشتری نسبت به زنان داشتهاند. این میزان تجربه باعث میشود تا میزان اعتماد به نفس و ریسک کردن در مردان نسبت به زنان بیشتر باشد. اما از طرفی دیگر، اینطور برمیآید که مردان به دلیل معاملات بیشتر و پذیرفتن ریسک در بازارهای مالی با آسیبهای بیشتر روبهرو میشوند.
زنان با احتیاط در سرمایه گذاری و ورود به زمینههای سرمایه گذاری مطمئنتر مانند طلا با حجم معاملات کمتر نسبت به مردان توانستهاند در مواردی موفقتر عمل کنند. میتوان اینطور برداشت کرد که اعتماد به نفس بیش از حد مردها در سرمایه گذاری باعث نشده تا همیشه سرمایه گذاری موفقی داشته باشند. با توجه به تاثیر جنسیت در سرمایه گذاری، باید گفت که اعتماد به نفس بیش از حد در زمان سقوط بازارها ممکن است به ضرر سرمایه گذار تمام شود و فرد سرمایه زیادی را از دست بدهد.
تفاوت مردان و زنان در استفاده از پول
تفاوتهای بالقوهای میان زنان و مردان در رویارویی با پول وجود دارد. به این معنی که هر کدام از دو جنسیت با توجه به وظایف و تجربیاتی که در زندگی کسب میکنند، نحوه استفادهشان با پول متفاوت از یکدیگر است. به عنوان مثال اگر زنی به مراقبت از فرزندان مشغول شود، برای چند سال از کار کردن و ذخیره پول برای دوران بازنشستگی فاصله میگیرد.
به همین دلیل، نگرش سرمایه گذاری برای بانوان در سالهایی که درآمدی وجود ندارد، متفاوت میشود و آنها برای ذخیرهسازی سرمایه متمایل به زمینههای سرمایه گذاری بلندمدت میشوند. جدا از زمانی که زنان برای امور خانهداری و نگهداری از فرزندان صرف میکنند، به طور کلی زمانی هم که مشغول به کار هستند نسبت به مردان حقوق کمتری بابت هر ساعت کاری دریافت میکنند. این تفاوت در درآمد ماهیانه باعث میشود نوع خرج کردن بانوان نسبت به مردها متفاوت باشد. زنان تلاش میکنند تا قسمتی از درآمد خود را سرمایه گذاری کنند و تنها به مخارج روزمره ضروری خود برسند.
زنان، سرمایه گذاران محافظه کار
با تمام آنچه که در مورد ویژگیهای زنان در سرمایه گذاری گفته شد، باید گفت که بانوان با توجه به جایگاههایی که در جامعه دارند و به عنوان کانون هر خانواده نقش آفرینی میکنند، شخصیت سرمایه گذاری محافظه کار با دید بلندمدت دارند. البته این موضوع به طور کلی است و ممکن است زنانی با ریسکپذیری بالا هم در اطراف خودتان ببینید.
زنان به دلیل جایگاه حمایتی که در خانواده دارند و همیشه در بزنگاههای مالی به پیشتیبانی از خانواده برمیآیند، تلاش میکنند تا اندوخته خود را در بازارهای مالی که از ریسک کمتری برخوردار هستند قرار دهند. زنان با دید بلندمدت و اهداف بزرگ مالی در سرمایه گذاری مشخص میشوند. آنچه که در سرمایه گذاری اهمیت ویژهای دارد میزان ریسک یا تعداد معاملات نیست.
رسیدن به اهداف مالی و حرکت موفق در مسیر سرمایه گذاری هدف اصلی سرمایه گذاری هوشمند و علمی است که زنان با آینده نگری خود این اهداف را در نظر میگیرند.