3 عامل اثرگذار بر قیمت بیت کوین در هفته دوم اسفند
- اشتراکگذاری
- 135
- 0
اخبار فعلی در خصوص حمله روسیه به اوکراین هنوز هم مورد توجه قرار دارد. تشدید بیشتر حملات از سوی روسیه یا غرب میتواند روی بیت کوین هم اثرگذار باشد.
با حمله نظامی روسیه به اوکراین، بیت کوین در روزهای اخیر نوساناتی را تجربه کرد. هفت روز پیش قیمت بیت کوین در کانال 38 هزار دلار قرار داشت و امروز هم در همان محدوده قرار دارد اما در زمان حمله یعنی 5 روز پیش، قیمت این ارز دیجیتال مهم تا 34 هزار دلار نیز کاهش یافت. البته عمر این کاهش کوتاه بود و یک روز بعد قیمت شروع به بالا رفتن کرد. ترکش جنگ اوکراین و تحولات دیگر جهان به اقتصاد و قیمت برخی کالاها نیز اصابت کرده است. در این مطلب قصد داریم بر اساس نظر کارشناسان وبسایت معتبر fxempire تحلیلی از قیمت بیت کوین در هفته آینده مطرح کنیم.
ترس و طمع در بیت کوین چقدر است؟
یکی از معیارهایی که میتوان برای سنجش خرید و فروش بیت کوین در نظر گرفت، شاخص ترس و طمع است. شاخص ترس و طمع این گونه است که عددی بین صفر و 100 را به عنوان میزان فعلی شاخص نشان میدهد. هر چه این عدد به صفر نزدیکتر باشد، نشان دهنده این است که ترس در بازار حاکم است و به عبارتی فروشندگان نبض این بازار را در اختیار دارند. اگر شاخص از محدوده خاصی یعنی 25 پایینتر برود، فرصت خرید در بازار تلقی میشود. از سوی دیگر، هر چه عدد شاخص به 100 نزدیکتر باشد، نشان دهنده آن است که طمع در بازار بالا رفته است. معمولا رسیدن شاخص به عدد 75 گویای آن است که در بازار بیشخرید اتفاق افتاده و فرصت فروش پیش آمده است.
توجه داشته باشید که در این شرایط لزوما فورا قیمت صعود یا افت نمیکند بلکه ریسک در این بازار بالا رفته است. در حال حاضر شاخص ترس و طمع روی 20 قرار گرفته است. در واقع اکنون بیت کوین در شرایط ترس شدید جای دارد. اگر این شاخص به کمتر از 20 برسد، میتواند قیمت بیت کوین را به کمتر از 30 هزار دلار برساند. در حالی که اگر بازار شاهد رشد باشد و به 50 برسد، میتواند فیمت بیت کوین را تا 50 هزار دلار هم برساند.
تبعات حمله نظامی روسیه به اوکراین و جهتگیری غرب
خبرهایی که از روسیه شنیده میشود، حاکی از آن است که روسیه به بخشی از نیروهای هستهای خود آمادهباش داده است و واکنش غرب به این تهدیدات روی حس سرمایهگذاران از این بازار تاثیر گذاشته است. اتحادیه اروپا هم اعلام کرده است که اقدام به تامین مالی خرید و تحویل سلاح و سایر تجهیزات به کشور تحت حمله میکند. بستن حریم هوایی روی همه هواپیماهای روسی و ممنوعیت شبکه تلویزیونی دولتی روسیه و برخی خبرگزاریهای این کشور سایر اقداماتی بوده که غرب علیه حمله روسیه اتخاذ کرده است.
تحلیل صعود بیت کوین در روزهای آتی
اگر بیت کوین بخواهد صعود کند، باید باید از پیوت 38 هزار و 202 دلاری عبور کند. در این صورت بیت کوین قادر است تا سطح مقاومت اول یعنی 39 هزار و 364 دلار بالا برود. مقاومت جایی است که رشد قیمت متوقف شده یا حتی میتواند برعکس شود و قیمت بیت کوین کاهش یابد. با این حال، اگر پس از رسیدن به این مقاومت، استقبال از خرید بیت کوین ادامه داشته باشد، این مقاومت شکسته شده و بهای بیت کوین ممکن است تا مقاومت دوم یعنی 41 هزار دلار هم بالا برود. مقاومت سوم نیز در محدوده 43 هزار و 846 دلاری قرار دارد.
یک سناریوی نزولی
در صورتی که بیت کوین نتواند به پیوت 38 هزار و 200 دلاری دست یابد، ممکن است روند نزولی در آن آغاز شود. در این شرایط این امکان وجود دارد که بیت کوین تا سطح حمایت اول یعنی 36 هزار و 542 دلار پایین برود. حمایت نقطهای است که احتمالا افت قیمت در آنجا متوقف شده و حتی ممکن است با افزایش قیمت نیز روبرو باشیم. با این حال، اگر این سطح حمایت شکسته شود، بهای بیت کوین میتواند تا سطح حمایتی دوم یعنی 35 هزار و 380 دلار نیز پایین برود. نگاهی به میانگینهای متحرک قیمتی و کندلهای 4 ساعته نشان میدهد بیت کوین با احتمال افت روبرو است. بیت کوین همچنان پایینتر از میانگین 50 روزه خود معامله میشود. میانگین متحرک 50 روزه از میانگین متحرک 100 روزه و 200 روزه فاصله گرفته و پایینتر رفته است. اگر بیت کوین از میانگین متحرک 50 روزه عبور کند، قیمت در سطوح 38 هزار و 800 دلار را فعال میکند.
3 عامل اثرگذار بر بیت کوین در هفته پیش رو
اخبار فعلی در خصوص حمله روسیه به اوکراین هنوز هم مورد توجه قرار دارد. تشدید بیشتر حملات از سوی روسیه یا غرب میتواند روی بیت کوین هم اثرگذار باشد. فارغ از این اخبار جنگی، رئیس جمهور آمریکا، جو بایدن، در دوشنبه شب سخنرانی خواهد داشت و جروم پاول، رئیس فدرال رزرو نیز در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه شهادت خواهد داد که میتواند روی بیت کوین تاثیر بگذارد. در جبهه سوم یعنی قانونگذاری، منتظر فرمان اجرایی کاخ سفید در خصوص رمزارزها و راهاندازی بازارهای دارایی رمزنگاریشده هستیم. این بازارها یک چارچوب قانونگذاری را برای داراییهای دیجیتال پیشنهاد میکنند. این موارد میتوانند بیت کوین را در هفته جاری تحت تاثیر قرار دهند.
جمعبندی
در بالا به بررسی شاخص ترس و طمع پرداختیم و دیدیم در حال حاضر بازار بیت کوین با ترس شدید روبرو است. بررسیهای تکنیکال نیز نشان میدهد که بازار بیت کوین در لحظه نگارش این مطلب چندان سیگنال صعودی ندارد. درست است که ترس شدید میتواند فرصتی برای خرید باشد اما از آنجا که سیگنال صعودی وجود ندارد، در حال حاضر خرید کمی دور از نظر است. البته در نقاط حمایتی که در بالا ذکر شد، میتوان خرید را در نظر داشت، هرچند باید تصمیم برای خرید را با معیارهای تکمیلی دیگری نیز کنترل کنیم تا دچار زیان نشویم.