صندوق‌های سرمایه‌گذاری در هفته سوم مرداد 1400 چقدر سود دادند؟

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 762
    • 0
    صندوق‌های سرمایه‌گذاری در هفته سوم مرداد 1400 چقدر سود دادند؟

    اگر هفته پیش پولمان را در صندوق‌های سرمایه‌گذاری قرار داده بودیم، چقدر سود می‌کردیم؟ بهترین صندوق‌های هفته گذشته کدام صندوق‌ها بودند؟ در ادامه به بررسی مهمترین اتفاقات هفته قبل در بازارها خواهیم پرداخت و پس از معرفی برخی از بهترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در هفت روز 13 تا 20 مرداد ماه امسال، وضعیت سرمایه‌گذاری در بازارها را بررسی می‌کنیم.

    افزایش ارتفاع دلار به کانال 26 هزار تومانی

    مهمترین اتفاقی که در هفته گذشته رخ داد، ورود دلار به کانال 26 هزار تومانی بود. دلار که در چهارشنبه 13 مرداد به قیمت 25 هزار و 650 تومان معامله می‌شد، در پایان هفته کاری قبل یعنی 20 مرداد به 26 هزار و 580 تومان رسید. این افزایش 3.6 درصدی موجی از رشد را به بازارها تزریق کرد. بورس و طلا مهمترین بازارهایی بودند که از رشد بهای دلار تاثیر پذیرفتند. این سطح از قیمت دلار سیگنالی به سرمایه‌گذاران می‌دهد که چشم‌انداز تورم انتظاری بالا همچنان وجود دارد.

    بیشتر بخوانید: بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری با پول کم در سال 1400

    صندوق‌های سهام برندگان بزرگ این روزهای بازار

    وضعیت بورس و صندوق‌های سهام در هفته گذشته نیز مانند دو ماه اخیر بسیار خوب بود. بورس تهران در هفته کاری 13 تا 20 مرداد توانست 5.6 درصد عایدی کسب کند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز از این قائله مستثنی نبودند. اما اگر آخر روز 13 مرداد پولمان را در صندوق‌های سهام می‌گذاشتیم، یک هفته بعد چقدر سود کرده بودیم؟ صندوق آوای سهام کیان در این مدت توانست 5.6 درصد عایدی داشته باشد یعنی درست به اندازه رشد شاخص کل بورس. این سوددهی خوبی برای مدت یک هفته است و فقط در مدت یک هفته سرمایه شما را 5.6 درصد زیاد می‌کرد.. از سوی دیگر، صندوق آهنگ سهام کیان نیز در این مدت رشد 5.4 درصدی را تجربه کرده بود. این صندوق‌ها جزو بهترین و معتبرترین صندوق‌های کشور هستند.

    بهترین صندوق‌های طلا در هفته گذشته

    اگر پولتان را در صندوق طلا گذاشته بودید هفته پیش چقدر عایدی کسب می‌کردید؟ فرض کنید چهارشنبه 13 مرداد یعنی آخرین روز کاری هفته دوم مرداد با پولتان چند واحد صندوق طلا خریداری کرده بودید. در این صورت این هفته برایتان سودآور بود. افزایش قیمت دلار در بازار آزاد موجب رشد تقریبا 2 درصدی ارزش سکه در هفته سوم مرداد شد و قیمت صندوق‌های طلا نیز بالا رفت. صندوق سکه طلا کیان در هفته‌ای که گذشت، بهترین صندوق طلا بود و عایدی آن حتی از خرید سکه امامی نیز بیشتر شد. صندوق سکه طلا کیان در هفته کاری گذشته (از 13 تا 20 مرداد) 2.66 درصد سود داده است.

    صندوق طلای کیان بهترین صندوق طلای هفته گذشته شد.

    نگاهی به صندوق‌های درآمد ثابت

    صندوق‌های درآمد ثابت یکی از بهترین گزینه‌های سرمایه‌گذاری برای افراد ریسک‌گریز به حساب می‌آیند. این صندوق‌ها از بانک بسیار بهتر هستند و ریسک خاصی هم ندارند. با این حال، نسبت به سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری هم ریسک بسیار کمتری دارند و هم بازدهی پایین‌تر. اگر در چهارشنبه ما قبل این هفته یعنی 13 مرداد پولتان را در صندوق‌های درآمد ثابت می‌گذاشتید، آخر هفته قبل چقدر سود کرده بودید؟

    صندوق درآمد ثابت کیان یکی از بهترین صندوق‌های درآمد ثابت در کشور و بازدهی یک ساله آن بیش از 20 درصد است. اگر 7 روز از 13 تا 20 مرداد پولتان در این صندوق بود، عایدی 0.76 درصدی کسب می‌کردید. این بازدهی را با بانک مقایسه کنید: بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار، بانک باید به سپرده‌های یک ساله 16 درصد یود بدهد. به این ترتیب، بانک در یک ماه حدود 1.33 درصد سود به شما می‌پردازد که نسبت به سود صندوق‌های درآمد ثابت پایین‌تر است.

    بیشتر بخوانید: افزایش نرخ تورم ماهانه سیگنالی برای سرمایه‌گذاری؟

    سمت و سوی سرمایه‌گذاری

    در این هفته دو موضوع بر بازارها تاثیر گذاشتند که البته به هم مرتبط هستند. این موضوعات افزایش قیمت دلار در بازار آزاد و چشم‌انداز نامناسب در خصوص تورم انتظاری هستند. به همین دلیل نیز بازارهای سرمایه‌گذاری و صندوق‌ها رشد کردند. این موضوع می‌تواند برای سرمایه‌گذاران به معنی هشداری باشد تا سرمایه خود را در جای مطمئنی سرمایه‌گذاری کنند. در غیر این صورت بخشی از سرمایه می‌تواند با تورم به شدت آسیب ببیند. پربازده‌ترین صندوق‌های این هفته، صندوق‌های سهام بودند. سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها می‌تواند در بازه بلندمدت می‌تواند عایدی مناسبی برای سرمایه‌گذاران فراهم کند. با این حال توصیه کارشناسان این است که ریسک خود را توزیع کنید. یعنی بخشی از سرمایه خود را در سهام، بخشی را در طلا و بخشی را در صندوق‌های درآمد ثابت قرار دهید. میزان تخصیص دادن سرمایه به هر یک از دسته‌های بالا به ریسک‌پذیری یا ریسک‌گریزی شما ارتباط دارد.