صندوقهای سرمایهگذاری در هفته دوم مهر چقدر سود دادند؟
- اشتراکگذاری
- 670
- 0
در هفته گذشته بهای دلار رو به کاهش گذاشت و روز 14 مهر وارد کانال 27 هزار تومان شد. افت 450 تومانی دلار در این بازه هفتگی به معنی کاهش 1.6 درصدی ارزش دلار بود. این افت بازارهایی مانند طلا را تحت تاثیر قرار داد.
در هفتهای که گذشت دلار اندکی با افت روبرو بود و همگام با آن برخی بازارها نیز با افت مواجه شدند. با این حال، این افت شامل حال تمام بازارها و گزینههای سرمایهگذاری نشد. بورس و برخی از انواع صندوقهای سرمایهگذاری توانستند در هفته دوم مهر ماه نیز عملکرد مناسبی داشته و بازدهی مثبتی عاید سرمایهگذاران خود کنند. در این مطلب عایدی صندوقهای سرمایهگذاری کیان در هفته گذشته را بررسی میکنیم و خواهیم دید اگر در هفته گذشته پولمان در صندوقهای مختلف بود، چقدر عایدی نصیب ما میشد.

افت دلار به کانال 27 هزار تومانی
یکی از مهمترین موضوعاتی که روی بازارهای سرمایهگذاری و نیز صندوقها اثرگذار بود، کاهش قیمت دلار در هفته قبل بود. بهای دلار که در روز چهارشنبه 7 مهر حدود 28 هزار و 250 تومان بود، در هفته گذشته رو به کاهش گذاشت و روز 14 مهر وارد کانال 27 هزار تومان شد. افت 450 تومانی دلار در این هفت روز و رسیدن به 27 هزار و 800 تومان به معنی کاهش ارزش 1.6 درصدی دلار در این بازه زمانی بود. همان طور که گفتیم این افت بازارهایی مانند طلا را تحت تاثیر قرار داد. در ادامه به عایدی صندوقهای کیان در هفته دوم مهر ماه 1400 میپردازیم.
بیشتر بدانید: سرمایهگذاری چیست؟
آوای سهام کیان بالاتر از بازدهی شاخص کل
در هفته گذشته شاخص کل بازار سهام برای دومین هفته متوالی مثبت بود. به این ترتیب شاخص کل بورس که در پایان 7 مهر به یک میلیون و 437 هزار واحد رسیده بود، در پایان هفته قبل حدود 51 هزار واحد افزایش یافته بود. این آمار و ارقام حاکی از رشد 3.57 درصدی شاخص کل در هفته دوم مهر ماه است. با این حال، شاخص هم وزن تنها 1.54 درصد رشد کرد که نشان میدهد اگر به تمام شرکتها وزن یکسانی بدهیم، بورس در همین بازه زمانی رشد کمتری داشته است. درست است که بازدهی بورس در هفته دوم مهر و به رغم افت دلار مثبت بود، اما گزینه بهتری هم وجود داشت. صندوق آهنگ سهام کیان در همین بازه زمانی عایدی 2.6 درصدی و صندوق آوای سهام کیان بازدهی 3.76 درصدی داشتهاند که هر دو بالاتر از رشد شاخص هم وزن هستند.

صندوق آوای سهام حتی از رشد شاخص کل نیز بهتر عمل کرده است. صندوقهای سهامی آوا و آهنگ در میان برترین صندوقهای سهام از نظر بازدهی و اعتبار قرار دارند. به دلیل همین عملکرد مناسب است که توصیه بسیاری از کارشناسان ورود غیرمستقیم به بازار سهام و استفاده از دانش متخصصان صندوقها است.
بیشتر بخوانید: چرا صندوق سهامی بخریم؟
افت سکه با فرونشست دلار
همان طور که در بالا اشاره کردیم، قیمت دلار در هفته قبل با افت روبرو بود. افت قیمت دلار روی کاهش بهای سکه در بازارها تاثیر گذاشت و به تبع صندوقهای طلا نیز در این میان با افت ارزش روبرو شدند. در بازه زمانی مورد بررسی یعنی از 7 تا 14 مهر، صندوق سکه طلا کیان افت 1.08 درصدی را تجربه کرده است.
صندوقهای درآمد ثابت: رشد آهسته و پیوسته
یک ویژگی صندوقهای درآمد ثابت که برای بسیاری از افراد ریسکگریز اهمیت دارد، رشد آهسته و پیوسته آن است. صندوق درآمد ثابت کیان در بازه زمانی 7 تا 14 مهر رشد 0.51 درصدی کرده که برای یک سرمایهگذاری درآمد ثابت معقول و مناسب است. همچنین، بازدهی سالانه صندوق درآمد ثابت کیان 21.88 درصد است که هم در بازه هفتگی و هم سالانه بهتر از سود بانکی است. این صندوق جزو بهترین صندوقهای درآمد ثابت در یک سال اخیر محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: بهترین سرمایهگذاری نیمه اول سال 1400
جمعبندی
در این مطلب سوددهی صندوقهای سرمایهگذاری کیان را در بازه زمانی 7 تا 14 مهر مورد بررسی قرار دادیم. همان طور که دیده میشود صندوقهای سهامی بهترین سوددهی را داشتند اما این صندوقها برای همه مناسب نیستند و بیشتر برای افرادی که حدی از ریسک را میپذیرند، مناسبند. صندوق درآمد ثابت گزینه مناسب دیگری است که به دلیل بازدهی آهسته و پیوسته خود چندان برای افراد ریسکگریز مناسب نیست. اما برای ریسکگریزها معقول بوده و جایگزین بهتری در مقایسه با بانک است.