دورنمای صندوقهای سرمایهگذاری در هفته اول آذر
- اشتراکگذاری
- 199
- 0
قیمت طلا معمولا از دو عامل قیمت جهانی طلا و برابری نرخ ریال و دلار تبعیت میکند. به این ترتیب، افزایش قیمت دلار در برابر ریال میتواند منجر به رشد قیمت طلا در بازارهای داخلی شود. از سوی دیگر، هراس از شیوع سویه جدید کرونا، برنامههای حمایتی کلان در یکی دو سال اخیر و انتظارات تورمی برای اقتصادهای پیشرفته حداقل در کوتاه مدت، میتوانند روی قیمت جهانی طلا تاثیر مثبت بگذارند. البته باید منتظر خبرهای بیشتر از این سویه جدید و عملکرد واکسنها نسبت به آن ماند.
در هفتهای که سپری شد، بازارهای سرمایهگذاری شاهد اتفاقاتی از جمله رشد دلار بودند. این موضوع روی صندوقهای سرمایهگذاری هم تاثیر گذاشت. در میان بازارهای مختلف به نظر میرسد طلا در هفته جاری عملکرد نسبتا خوبی داشته است و مولفههای داخلی و خارجی پتانسیلهایی برای رشد آن مطرح میکنند. در مورد بورس نیز باید گفت فعلا این بازار دچار نااطمینانی است اما برطرف شدن عوامل منفی در هفتههای بعد ممکن است بار دیگر سرمایهگذاران را وارد آن کند. در ادامه به بررسی وضعیت صندوقهای سرمایهگذاری کیان در هفتهای که گذشت خواهیم پرداخت.

تغییرات دلار در هفته منتهی به 3 آذر 1400
در 7 روز منتهی به سوم آذر، دلار تغییرات قابل توجهی را شاهد بود. هر دلار در چهارشنبه 26 آبان در بازار آزاد به قیمت 28280 تومان معامله میشد، در پایان سوم آذر به 29200 تومان افزایش یافت. این رشد 3.26 درصدی در قیمت دلار در طول یک هفته، بازار طلا و صندوقهای طلا را تحت تاثیر قرار داد اما تاثیر خاصی بر بورس نگذاشت. به نظر میرسد اگر خبرهای مثبتی از آینده مذاکرات به گوش نرسد، دلار در این محدوده قیمتی تثبیت شده و حتی به پیش برود. البته، در صورت بهبود نتیجه مذاکرات، تا حدودی افت دلار هم محتمل است.
صندوقهای سهامی و روزهای نامطمئن
در هفته پیش، بازار سهام بازدهی منفی داشت و شاخص کل به کانال 1.3 میلیون واحد رسید. آمار و ارقام حاکی از آن است که شاخص کل بازار سهام در هفته گذشته افت 1.2 درصدی داشته است. این در حالی است که شاخص هم وزن هم با 0.85 درصد افت روبرو شده است. صندوقهای سهامی نیز از وضعیت کلی بازار سهام در این روزها تاثیر پذیرفته و بازدهی منفی داشتهاند. صندوق آوای سهام کیان در این بازه زمانی 2.4 درصد و صندوق آهنگ سهام کیان 1.95 درصد افت داشتهاند. به نظر میرسد سایههای نااطمینانی در بازار سهام سنگین هستند و حتی دلار 29 هزار تومانی هم هنوز نتوانسته تغییرات صعودی قابل توجهی در آن ایجاد کند. به نظر میرسد چندین عامل در شکلگیری این سایهها نقش داشتهاند که عبارتند از ترس از سود بالای نرخ سود بانکی، افت قیمت جهانی نفت و کمودیتیها با ترس از شیوع سویه جدید کرونا، مسایل بودجه سال جدید و در نهایت آینده مذاکرات. با تمام این حرفها اگر شرایطی پیش بیاید که سایههای موجود کمرنگتر شود، پتانسیلهایی برای رشد خوب بازار وجود دارند.
بیشتر بخوانید: پرسودترین بازار سرمایهگذاری 8 ماه ابتدایی سال
صندوقهای طلا پیشتاز این روزهای بازار
در هفته گذشته، برخلاف سهام طلا و صندوقهای طلا با رشد روبرو بودند. قیمت طلا معمولا از دو عامل قیمت جهانی طلا و برابری نرخ ریال و دلار تبعیت میکند. به این ترتیب، افزایش قیمت دلار در برابر ریال در بازار آزاد میتواند منجر به رشد قیمت طلا در بازارهای داخلی شود. این تاثیر قیمتی نسبتا سریع رخ میدهد. با توجه به انتظارات تورمی بالا در کشور و مسایل مربوط به اقتصاد کلان، طلا فعلا برای برخی از سرمایهگذاران گزینه جذابی به نظر میرسد. از سوی دیگر، هراس از شیوع سویه جدید کرونا، برنامههای حمایتی کلان در یکی دو سال اخیر و انتظارات تورمی برای اقتصادهای پیشرفته حداقل در کوتاه مدت، میتوانند روی قیمت جهانی طلا تاثیر مثبت بگذارند. البته باید منتظر خبرهای بیشتر از این سویه جدید و عملکرد واکسنها نسبت به آن ماند. اما به نظر میرسد ستاره این روزهای بازارهای سرمایهگذاری طلا باشد.
صندوقهای طلا نیز از این افزایش قیمت تاثیر پذیرفتهاند. صندوق سکه طلا کیان در مدت این هفته توانست عایدی 0.72 درصدی داشته باشد. این صندوق جزو بهترین صندوقهای طلا در ایران است.
بیشتر بخوانید: نکات مهم تورمی آبان ماه
رشد اندک صندوقهای درآمد ثابت
صندوقهای درآمد ثابت در این هفته با رشد روبرو بودند اما این رشد نسبتا اندک بود. از یک سو با رشد قیمت دلار در بازار آزاد و از سوی دیگر با خروج پول از بازار سهام، تقاضا برای صندوقهای درآمد ثابت در هفته گذشته چندان بالا نبود. با این حال، صندوقهای درآمد ثابت عمدتا بازدهی مثبت داشتند. صندوق درآمد ثابت کیان در این یک هفته بازده (بر اساس NAV یا همان خالص ارزش دارایی) بازده 0.03 درصدی داشت اما بر اساس قیمت پایانی در این مدت 0.38 درصد رشد کرد. صندوقهای درآمد ثابت جزو گزینههای بسیار کمریسک و مطمئن هستند و اگر قیمت دلار در بازار آزاد با افت روبرو شود، میتوانند به گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری تبدیل شوند. اما حتی در غیر این صورت هم از این صندوقها برای متنوعسازی سرمایهگذاری و کاهش ریسک استفاده میشود.
جمعبندی
در بالا به طور کلی به بررسی وضعیت بازارها و صندوقها در هفته گذشته پرداختیم. به نظر میرسد صندوقهای طلا ستاره این روزهای بازارهای سرمایهگذاری هستند و پتانسیلهایی برای رشد دارند. انتظارات تورمی بالا در کشور، ابهام در آینده مذاکرات سیاسی، انتظار افزایش تورم در کشورهای توسعه یافته در صورت تشدید وضعیت کرونا از جمله این پتانسیلها هستند. با این حال، آینده مذاکرات و نحوه عملکرد واکسنها در برابر سویه جدید کرونا میتواند تاثیرات مهمی روی بازار طلا بگذارد.