عایدی صندوق‌های سرمایه‌گذاری در هفته نخست مهر ماه 1400

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 454
    • 0
    عایدی صندوق‌های سرمایه‌گذاری در هفته نخست مهر ماه 1400

    اگر هفته قبل پولمان در صندوق‌های سرمایه‌گذاری کیان قرار داشت، در یک بازه هفتگی چقدر عایدی به دست می‌آوردیم؟ برخی نیز با این سوال روبرو هستند که سرمایه‌گذاری مستقیم و ورود به بازارها از طرف خودمان بهتر است یا ورود از طریق غیرمستقیم و با استفاده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری؟

    دورنمای بازارها در هفته اول پاییز نشان می‌دهد که هفته قبل برای آنها روزهای نسبتا خوبی بوده است. افزایش قیمت دلار در بازار در کنار رشد کم و بیش سایر بازارها موجب شد هفته قبل بازدهی بازارها مثبت باشد. اکنون با این تحولات، برخی از سرمایه‌گذاران می‌خواهند بدانند اگر هفته قبل پولمان در صندوق‌های سرمایه‌گذاری کیان قرار داشت، در یک بازه هفتگی چقدر عایدی به دست می‌آوردیم؟ برخی نیز بار دیگر با این سوال روبرو هستند که سرمایه‌گذاری مستقیم و ورود به بازارها از طرف خودمان بهتر است یا ورود از طریق غیرمستقیم و با استفاده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری در ادامه رشد هفتگی صندوق‌های کیان را بررسی خواهیم کرد و بازدهی روش‌های مستقیم و غیرمستقیم سرمایه‌گذاری را نیز مقایسه خواهیم نمود.

    تحولات دلار در هفته نخست پاییز 1400

    در هفته گذشته بحث و برخی خبرها در مورد مسایل هسته‌ای موجب شد قیمت دلار وارد کانال 28 هزار تومانی شود. در فاصله 31 شهریور تا 7 مهر ماه، قیمت هر دلار در بازار آزاد از 27 هزار و 480 تومان به 28 هزار و 250 تومان افزایش یافت که نشان دهنده رشد 2.8 درصدی دلار در این بازه زمانی است. این افزایش قیمت دلار و گمانه‌‍زنی‌ها در خصوص دشوارتر شدن احیای برجام، سبب شد بازارهای دیگر سرمایه‌گذاری نیز تاثیر پذیرفته و صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز به نوبه خود متاثر شوند. در ادامه مقایسه‌ای بین رشد صندوق‌های کیان در هفته گذشته در برابر رشد بازارها خواهیم داشت.

    بیشتر بخوانید: تورم نیمه اول 1400 با قدرت خرید مردم چه کرد؟

    آوا و آهنگ بالاتر از رشد شاخص کل

    در هفته‌ای که گذشت، شاخص کل بازار سهام بار دیگر کانال 1.4 میلیون واحدی را پس گرفت. شاخص کل بورس که در پایان شهریور به کانال 1.3 میلیون واحدی عقب‌نشینی کرده بود، در 7 مهر ماه کار خود را در عدد یک میلیون و 437 هزار واحد خاتمه داد. این رشد 3.6 درصد می‌شود. شاخص هم وزن بورس نیز در همین مدت حدود 1.28 درصد رشد کرد و به 427 هزار و 800 واحد رسید. این در حالی است که در همین بازه زمانی، صندوق آوای سهام کیان 6.5 درصد و صندوق آهنگ سهام کیان 5.7 درصد عایدی داشته‌اند. به نظر می‌رسد در مورد بورس این هفته صندوق‌های سهامی کیان عملکرد بهتری در مقایسه با رشد بازار داشته‌اند، موضوعی که حداقل از ابتدای سال 98 هم به وضوح قابل مشاهده است. صندوق آوا و آهنگ سهام کیان از معتبرترین و بهترین صندوق‌های سهامی هستند.

    بیشتر بخوانید: چرا صندوق سهامی بخریم؟

    صندوق طلا یا سکه؟

    در هفته اول مهر بهترین صندوق طلا در میان صندوق‌های مفید، زرافشان، لوتوس و کیان، صندوق سکه طلا کیان بود. در بازه هفت روزه تا 7 مهر، صندوق طلای کیان عایدی 2.22 درصدی را کسب کرد. این در حالی است که قیمت سکه امامی در این بازه از 11 میلیون و 820 هزار تومان به 11 میلیون و 867 هزار تومان رسیده بود، یعنی در این مدت تنها 0.4 درصد رشد کرده است. به این ترتیب عایدی صندوق سکه طلا کیان در مقایسه با سرمایه‌گذاری مستقیم بهتر بوده است. البته معمولا بازدهی سکه و صندوق‌ها نزدیک است و به علت‌های دیگری مانند عدم امکان سرقت، جعل، مشکل نگهداری و برخی مسایل دیگر، استقبال از صندوق طلا مناسب است.

    صندوق درآمد ثابت یا بانک؟

    یکی دیگر از گزینه‌هایی که افراد به طور مستقیم در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند، بانک است. هرچند این سوال به خصوص به تازگی و پس از انتشار صورت‌های مالی بانک ملی پیش آمده است که بانک‌ها چقدر مطمئن هستند، اما هنوز هم برخی گمان می‌کنند بانک‌ها ریسک پایینی دارند. صرف نظر از این موضوع، در شرایط تورمی اخیر که خصوصا با انتشار نرخ تورم نیمه نخست امسال هم کاملا واضح‌تر شده، سرمایه‌گذاری در بانک سود کمی دارد. به هر صورت، اگر جزو سرمایه‌گذارانی هستید که ریسک‌گریز محسوب می‌شوید، خوب است نگاهی هم به بازدهی سرمایه‌گذاری صندوق درآمد ثابت بیندازید و آن را با بانک مقایسه کنید. سود بانک بر اساس مضوبه شورای پول و اعتبار برای سپرده‌های یک ساله 16 درصد است که با احتساب نرخ بهره مرکب ماهانه حدودا 1.33 درصد می‌شود. این در حالی است که در هفته اول پاییز صندوق درآمد ثابت کیان عایدی 0.8 درصدی داشته است. ضمنا بازده صندوق درآمد ثابت کیان 21.7 درصد در یک سال اخیر بوده است. در اینجا هم به نظر می‌‎رسد سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و در صندوق‌ها بهتر عمل کرده است.

    بیشتر بخوانید: بهترین سرمایه‌گذاری نیمه اول سال 1400

    جمع‌بندی

    بررسی بازدهی گزینه‌های مختلف در هفته قبل نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری غیرمستقیم بهتر از ورود مستقیم به بازار (به خصوص برای افرادی که وقت و دانش کمتری از تحولات بازارهای سرمایه‌گذاری دارند) بوده است. صندوق‌های سهامی در هفته قبل بهترین بازدهی را داشته‌اند.و اگر نرخ دلار در همین محدود باقی بماند، پتانسیل رشد بیشتر نیز دارند. این در حالی است که صندوق‌های درآمد ثابت برای افراد ریسک‌گریز گزینه جالبی به شمار می‌آیند و صندوق‌های طلا هم مناسب کسانی هستند که تمایل به سرمایه‌گذاری در طلا دارند یا این بازار را به دلایلی مناسب‌تر و کم‌ریسک‌تر از بازار سهام می‌دانند.

    تازه‌ترین‌ها