۴ نکته که هنگام افت بازار سهام نباید فراموش کرد
- اشتراکگذاری
- 42
- 0
خیلی از موافع ترس و وحشت است که تصمیمات ما را کنترل میکند. نباید فراموش کرد اولین کاری که باید انجام دهیم این است که وحشت نکنیم. باید برای هر نتیجهای که هر روزه در بازار سهام روی میدهد راهکاری در دست داشته باشیم. مواقعی که بازار سهام دچار نزول و افت میشود و قیمت بورس پایین میآید و تاثیر مستقیم روی پرتفوی ما میگذارد بی شک به فکر میافتیم و شروع به پرسیدن چنین سوالاتی میکنیم که باید چه کار کنم؟ آیا بهتر است پولم را از بورس بیرون بکشم؟ پیش آمدن این سوالات قابل درک است اما بهتر است جای این دست سوالات از مشاور مالی و یا خودمان بپرسیم چه کاری نباید انجام دهیم؟

پرتفوی تمام قرمز، عملکرد سهام داران
پاسخ به این سوال که در چنین موقعیتی چه کار نباید بکنیم بسیار ساده است؛ وحشت نکنیم. این یک واکنش کاملا طبیعی است که زمان نزول بازار سهام دچار وحشت شویم. اما باید به خاطر بسپاریم که حضور در بورس نیازمند تحمل ریسک پذیری بالا است. نوسانات نباید باعث شود تا تصمیم شهودی و سریع بگیریم و مانند بسیاری از سهام داران غیرحرفهای شروع به فروش هر آن چه که در پرتفویمان هست کنیم. پس باید چه کار کرد؟
متنوع سازی در سرمایه گذاری
ما برای سرمایه گذاری گزینههای متعددی را پیش رویمان داریم. یکی از راهکارهایی که میتواند ما را از تاثیر نزول بازار سهام دور نگه دارد و یا ضرر متحمل شدهمان در این بازار را جبران کند این است که سرمایه گذاریمان را متنوع کنیم. به عنوان مثال میتوان همگام با این که در بورس به طور مستقیم سرمایه گذاری کردهایم، در صندوق های سرمایه گذاری طلا، درآمدثابت و مسکن نیز قسمتی از سرمایهمان را قرار دهیم تا حداقل از خطر نزول در بازار بورس در امان بمانیم. صندوقهای سرمایه گذاری این شانس را به ما میدهند که بتوانیم پول از دست رفته در بازار بورس را به دست آوریم.
چرا نباید از نزول بازار سهام وحشت زده شویم؟
انسان بنا بر تجربیاتی که در طول زندگی به دست میآورد برای آینده تصمیم گیری میکند. چرا که معتقدیم تکرار اشتباه قابل قبول نیست. اما دقت کنیم که آمارهای منتشر شده از نوسانات و رشد و نزول بازار سهام در بلند مدت نشان از پیشرفت داشته است و هر کس که در این بازار به صورت بلند مدت سرمایه گذاری کرده است توانسته به سود قابل توجهای دست پیدا کند. اما این که تنوع در سرمایه گذاری را پیشه کنیم باعث میشود تا در آینده و در زمانی که بازنشسته میشویم بتوانیم با سرمایه گذاری که کردهایم در نقطه امن اقتصادی قرار بگیریم. افق دیدمان را گسترش دهیم تا به این باور برسیم که هیچ نزولی پایدار نیست.
بیشتر بخوانید: افت و خیز بازار سهام در 1.150 میلیون واحد
نزول همیشه بد نیست!
آمارهای رسمی که در سال ۲۰۰۸ میلادی منوط به رکود اقتصادی ایالات متحده آمریکا منتشر شد نشان داد که اولین گزینه تحت تاثیر از این رکود، بازار بورس این کشور بوده است. نزول بازار سهام یک عملکرد برونزا است که اتفاقا در زمان رکود بیش از بازارهای مالی دیگر نمود پیدا میکند. نزول همیشه بد نیست؛ چرا که درست در همان دوران، آمارهای دیگری در آمریکا در مورد سرمایه گذاری نشان میداد که بسیاری از افراد دست به کار متنوع سازی در سرمایه گذاری شدند و با دریافت مشاورههای درست در سرمایه گذاری توانستند میزان سود و زیان خود را حتی در روزهای نزولی بازار بورس تنظیم کنند.