پرسودترین بازار سرمایه گذاری اردیبهشت 1402
- اشتراکگذاری
- 114
- 0
مقایسه رشد شاخص کل و شاخص هم وزن نشان میدهد که در سال جاری چه در بازه یک ماهه و چه از ابتدای سال، به طور کلی شرکتهای کوچکتر بورسی بازدهی بهتری در مقایسه با شرکتهای بزرگ داشتهاند.
در این ماه اتفاقات زیادی در بازارهای سرمایه گذاری افتاد که روی بازدهی آنها تاثیر گذاشت. در اردیبهشت ماه قیمت دلار تغییر چندانی نداشت و طلا نیز کمی صعودی بود. بازار سهام نیز دو نیمه متفاوت را در دومین ماه سال تجربه کرد. در ادامه به بررسی تحولات بازارهای سرمایه گذاری در اردیبهشت 1402 میپردازیم و پس از محاسبه بازدهی بازارها، پرسودترین بازار اردیبهشت ماه را معرفی میکنیم.
تثبیت دلار در نزدیکی 52 هزار تومان
در دومین ماه سال 1402، قیمت دلار شاهد تغییرات زیادی نبود. دلار که در پایان سال اندکی کمتر از 50 هزار تومان بود، در پایان فروردین به 51400 تومان رسید و در انتهای اردیبهشت نیز 51800 تومان شد. این افزایش به معنای آن است که دلار در اردیبهشت ماه 0.8 درصد رشد کرده است. دلار از ابتدای سال تا پایان اردیبهشت ماه، 4.6 درصد رشد داشته است. دلار پس از اوج گیری و رسیدن به 60 هزار تومان در ابتدای اسفند ماه سال 1401، در ادامه ماه روندی نزولی طی کرد اما در سال جدید کمی رو به جلو حرکت کرده است. به نظر میرسد افت دلار به زیر 50 هزار تومان نیازمند احیای توافق برجام باشد. ثبات نسبی دلار در اردیبهشت 1402 باعث شد بازارهایی مانند طلا هم تغییرات چندانی را تجربه نکنند.
افت اندک بازار سهام در دومین ماه بهار
اردیبهشت برای بازار سهام ماه متفاوتی بود. شاخص کل بازار سهام که از اواخر سال قبل رشد کرده بود، در انتهای سال تا نزدیکی 2 میلیون واحد رسید. با فرارسیدن سال جدید، بازار سهام با اقبال خوبی روبرو شد و شاخص کل قلههای جدیدی را فتح کرد. در پایان فروردین امسال، شاخص کل از مرز 2.3 میلیون واحد گذشت و تا نیمه اردیبهشت به 2.5 میلیون واحد رسید. از نیمه دوم اردیبهشت بازار سهام افت کرد و تا نزدیکی 2.2 میلیون واحد پایین رفت. در پایان اردیبهشت، شاخص کل دوباره به 2.3 میلیون واحد بازگشت. به این ترتیب، شاخص کل بازار سهام در اردیبهشت 0.9 درصد افت کرد و از ابتدای سال تا پایان اردیبهشت ماه، 17.5 درصد رشد داشته است.
رشد شاخص کل در حالی است که شاخص هم وزن هم روندی شبیه شاخص کل را پیموده است. در انتهای سال قبل شاخص هم وزن از مرز 585 هزار واحد گذشته بود، اما در پایان فروردین امسال به 760 هزار واحد صعود کرد. شاخص هم وزن در اردیبهشت همچنان به رشد خود ادامه داد و تا نیمه اردیبهشت از مرز 870 هزار واحد نیز عبور کرد. اما در نیمه دوم اردیبهشت شاخص هم وزن با افت همراه شد و در پایان اردیبهشت به 764 هزار واحد رسید. به این ترتیب، شاخص هم وزن در اردیبهشت 1402 بازدهی 0.4 درصدی و از ابتدای سال بازدهی 30.6 درصدی داشته است.
مقایسه رشد شاخص کل و شاخص هم وزن نشان میدهد که در سال جاری چه در بازه یک ماهه و چه از ابتدای سال، به طور کلی شرکتهای کوچکتر بورسی بازدهی بهتری در مقایسه با شرکتهای بزرگ داشتهاند.
رشد کم فروغ سکه در میانه بهار
قیمت سکه در اردیبهشت ماه امسال رشد کمی داشت. هر سکه امامی تکفروشی که در پایان سال 1401 زیر 30 میلیون تومان معامله میشد، در پایان فروردین ماه امسال به 31 میلیون و 741 هزار تومان رسید و در اردیبهشت ماه نیز با رشدی اندک 31 میلیون و 833 هزار تومان معامله شد. به این ترتیب، سکه امامی در اردیبهشت ماه شاهد رشد 0.3 درصدی بوده و از ابتدای سال نیز 6.7 درصد بازدهی داشته است. این در حالی است که صندوق طلای کیان در اردیبهشت امسال 0.6 درصد بازدهی داشته و از ابتدای سال 6.2 درصد رشد کرده است. با توجه به این که صندوق طلا بسیاری از مشکلات خرید طلا و سکه را ندارد، با این بازدهی میتواند جایگزین مناسبی برای خرید طلای فیزیکی باشد.
بانک بهتر است یا صندوق درآمد ثابت؟
در دومین ماه سال 1402، صندوق درآمد ثابت کیان بازدهی تقریبا 2 درصدی به سرمایه گذاران خود ارائه کرد. در دو ماه ابتدای سال این بازدهی به 4.1 درصد میرسد. این در حالی است که بانک در مدت یک سال به سپرده یک ساله 20.5 درصد سود میپردازد و به این ترتیب، در مدت یک ماه اردیبهشت حدود 1.7 درصد عایدی دارد. در این دو ماه نیز بازدهی سپرده بانکی یک ساله 3.5 درصد میشود. همان طور که مشخص است، بازدهی سپرده بانکی از صندوق درآمد ثابت کیان کمتر است.
پرسودترین بازار سرمایه گذاری اردیبهشت 1402
همان طور که از مقایسه بازدهی بازارهای سرمایه گذاری در اردیبهشت ماه برمیآید، صندوقهای درآمد ثابت در این ماه بهترین بازدهی را داشتهاند. علت این موضوع هم ثبات نسبی دلار بازار آزاد و اصلاح بازار سهام محسوب میشود. با این حال، اگر از ابتدای سال و در بازه 2 ماهه به بازارها نگاه کنیم، بورس برنده رقابت بازارها در این مدت خواهد بود.