پرسودترین بازار سرمایهگذاری فروردین 1401
- اشتراکگذاری
- 333
- 0
شاخص هم وزن بازار سهام از ابتدای امسال با رشد خوبی روبرو بوده است. این شاخص در فروردین ماه شاهد رشد 15.3 درصدی بود.
در اولین ماه سال 1401 بازارهای سرمایهگذاری با رشد روبرو بودند. در فروردین ماه امسال قیمت دلار نسبت به انتهای سال پیش افزایش یافت و بازار سهام نیز با صعود همراه بود. قیمت طلا هم از این رشد قیمت بینصیب نمانده است. عامل اصلی افزایش قیمت دلار در هفتههای اخیر، بیشتر شدن گرههای احیای برجام است. در ادامه به بررسی بازدهی بازارهای مختلف 1401 میپردازیم و پرسودترین بازار سرمایهگذاری فروردین ماه 1401 را نیز ذکر میکنیم.
تحولات دلار در فروردین ماه
در اولین ماه از سال 1401، قیمت دلار روندی صعودی داشت. هر دلار که در پایان سال 1400 در بازار آزاد به قیمت 26 هزار و 270 تومان معامله میشد، در این ماه از 28 هزار تومان نیز عبور کرد. با این حال، در کانال 28 هزار تومانی ماندگار نشد و در آخرین روز فروردین به قیمت 27 هزار و 740 تومان مبادله شد. این افزایش قیمت نشان دهنده رشد 5.6 درصدی دلار در یک ماه اخیر است. عمدهترین دلیل این رشد قیمت را میتوان خبرهای منفی در خصوص احیای برجام دانست. هرچند هنوز تکلیف برجام مشخص نشده است و میتواند حتی احیا هم شود، اما در صورتی که مذاکرات به بنبست برسد، احتمال رشد دلار در بازار وجود دارد. این افزایش قیمت روی تورم و رشد سایر بازدهی بازارهای سرمایهگذاری نیز تاثیر خواهد گذاشت.
بورس در بالاترین نقطه 6 ماه اخیر
آغاز سال 1401 برای بازار سهام روزهای خوبی به همراه داشت. شاخص کل بورس که در پایان سال 1400 به عدد یک میلیون و 367 هزار واحد رسیده بود، در پایان فروردین ماه به یک میلیون و 512 هزار واحد رسید که رشد چشمگیری را نشان میدهد. آخرین باری که شاخص کل بازار سهام در محدوده 1.5 میلیون واحدی قرار داشت، به شهریور 1400 برمیگردد. در واقع، اکنون بورس در قله 6 ماهه خود قرار گرفته است. از سوی دیگر، شاخص هم وزن بازار سهام نیز در ماه اخیر با رشد خوبی روبرو بود. این شاخص که در پایان سال 1400 حدود 348 هزار واحد بود، در پایان فروردین ماه از مرز 401 هزار واحد هم گذشت. به این ترتیب شاخص کل بورس در فروردین ماه 10.6 درصد رشد کرد و شاخص هم وزن نیز در این مدت شاهد رشد 15.3 درصدی بود.
مقایسه میزان رشد شاخص هم وزن و شاخص کل نشان دهنده یک نکته مهم است. این نکته آن است که به رغم رشد قابل توجه هر دو، شاخص هم وزن رشد بالاتری داشته است. عملا بالاتر بودن شاخص هم وزن گویای این است که به طور کلی شرکتهای کوچکتر بورسی در این ماه بازدهی بهتری نسبت به شرکتهای بزرگتر داشتهاند.
افزایش قیمت طلا در نخستین ماه سال
در این ماه، همگام با رشد قیمت دلار در بازار آزاد، بهای طلا نیز افزایش یافت. این افزایش قیمت البته عامل کماهمیتتری نیز داشت: افزایش قیمت جهانی طلا. بهای هر اونس طلا که در 28 اسفند ماه در بازارهای جهانی به 1921 دلار رسیده بود، در پایان فروردین به 1954 دلار افزایش یافت. این به معنای افزایش 1.7 درصدی قیمت جهانی طلا بود. از سوی دیگر، هر گرم طلای 18 عیار نیز که در پایان سال 1400 حدودا به بهای یک میلیون و 229 هزار تومان معامله میشد، در پایان فروردین ماه 1401 به حدود یک میلیون و 308 هزار تومان افزایش پیدا کرد. در واقع، طلای گرمی 18 عیار در این یک ماه شاهد رشد 6.4 درصدی بوده است.
هر سکه امامی نیز که در انتهای سال 1400 به قیمت 12 میلیون و 408 هزار تومان معامله میشد، در پایان فروردین ماه به 13 میلیون و 110 هزار تومان رسید. به عبارت دیگر، هر سکه امامی در فروردین ماه 1401 5.7 درصد رشد کرد. اگر برجام احیا نشود، همگام با رشد قیمت دلار، بهای طلا در بازار داخلی نیز میتواند با رشد بیشتری همراه شود.
پرسودترین بازار سرمایهگذاری فروردین 1401
همان طور که اشاره کردیم، در فروردین 1401 بازارهای سرمایهگذاری شاهد رشد خوبی بودند. مقایسه بازدهی بازارها نشان میدهد که بهترین بازار در فروردین ماه بازار سهام بوده است. شاخص کل و هم وزن که مدت زیادی وضعیت خوبی نداشتند، در این ماه عملکرد خوبی را ثبت کردند. در این میان، دلار بازدهی کمتری نسبت به طلا، سکه و بازار سهام داشته است. سرنوشت برجام برای آینده بازارها در اردیبهشت ماه نیز تعیین کننده خواهد بود. اگر بخواهیم به این پرسش پاسخ بدهیم که در اردیبهشت ماه با سرمایهتان چه کنید، جواب ما این است که بهتر است اصل متنوعسازی را رعایت کنید. یعنی بخشی از سرمایه خود را به صندوقهای سهامی معتبر اختصاص دهید و بخش دیگری را در گزینهای مانند صندوقهای درآمد ثابت قرار دهید. در این صورت ریسک خود را هم کم کردهاید. صندوقهای سهامی معتبری مانند صندوق آوای سهام کیان و آهنگ سهام کیان از جمله این صندوقها هستند که عملکرد بسیار خوبی در سالهای اخیر داشتهاند. در میان صندوقهای معتبر درآمد ثابت هم، صندوق درآمد ثابت کیان گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری محسوب میشود.
اما پیش از همه این کارها بهتر است روحیه خود را بشناسید و اقدام به سنجش ریسک کنید. پس از این که روحیه خود را شناختید، با توجه به میزان ریسکگریزی یا ریسکپذیری خود میتوانید در طلا، سهام یا گزینههای درآمد ثابت سرمایهگذاری نمایید.