پرسودترین بازار هفته آخر آذر ۱۴۰۱
- اشتراکگذاری
- 239
- 0
رشد سکه و طلا در داخل در شرایطی رخ میدهد که قیمت جهانی طلا در بازه هفت روز گذشته صعودی بوده است.
در هفته جاری بازارهای سرمایه گذاری حرکت صعودی خود را ادامه دادند. دلار در این هفته رشد کرد و قیمت سکه نیز در بازار افزایش یافت. بورس نیز روزهای مثبتی را پشت سر گذاشت. در ادامه به بررسی تحولات بازارها در هفته جاری میپردازیم و بازدهی هر یک را محاسبه میکنیم. در نهایت پرسودترین بازار هفته را نیز معرفی خواهیم کرد.
ورود دلار به کانال 40 هزار تومان
در هفتهای که گذشت، قیمت دلار در بازار آزاد با رشد همراه بود و بهای آن به 40 هزار تومان بالا رسید. دلار که در پایان هفته قبل کار خود را در کانال 38 هزار تومانی و عدد 38 هزار و 430 تومان به پایان برده بود، در این هفته وارد کانال 40 هزار تومانی شد و اکنون به قیمت 40 هزار و 150 تومان معامله میشود.
در اواخر این هفته قیمت دلار پس از به گوش رسیدن برخی اخبار مثبت برجامی به زیر 39 هزار تومان هم افت کرد اما دو روز پایانی هفته دوباره با افزایش روبرو شد. این رشد را میتوان نشانهای از پیشبینی فعالان بازار در مورد دشوارتر بودن احیای برجام در کوتاهمدت دانست. با توجه به آنچه گفته شد، دلار در این هفته نیز رشد 4.48 درصدی را تجربه کرد. این رشد روی بازار طلا نیز تاثیراتی گذاشت. برای تاثیرگذاری آن روی بازار سهام باید تا ابتدای هفته بعد و باز شدن بازار صبر کرد.
شاخص کل در مرز 1.5 میلیون واحد
در این هفته بازار سهام نیز شاهد رشد بود، البته از شتاب رشد آن در مقایسه با هفته قبل کاسته شده بود. شاخص کل که در پایان هفته قبل کار خود را در حدود عدد یک میلیون و 473 هزار واحدی خاتمه داده بود، در پایان این هفته به یک میلیون و 496 هزار واحد پیشروی کرد. به این ترتیب شاخص کل در این هفته بازدهی 1.6 درصدی ثبت کرده است. البته در میانه هفته شاخص کل از مرز 1.5 میلیون واحد نیز عبور کرد اما در پایان هفته کمی پایینتر رفت.
شاخص هم وزن نیز در این هفته شاهد رشد بود و حتی بهتر از شاخص کل بازار عمل کرد. این شاخص که در پایان هفته قبل در عدد 433 هزار و 763 واحد قرار داشت، در این هفته به 445 هزار و 721 واحد رسید. با این حساب، شاخص هم وزن در این هفته بازدهی 2.76 درصدی داشته است. بهتر بودن رشد شاخص هم وزن در مقایسه با شاخص کل نشان دهنده این است که در این هفته به طور کلی شرکتهای کوچکتر بورسی بازدهی بهتری در مقایسه با شرکتهای بزرگتر بازار داشتهاند.
بازگشت سکه به 19 میلیون تومان
در این هفته قیمت سکه و طلا نیز در بازار داخلی با رشد بالایی روبرو شد. هر گرم طلای 18 عیار در این هفته حدود 110 هزار تومان افزایش داشت و از یک میلیون و 690 هزار تومان به یک میلیون و 800 هزار تومان رسید. به این ترتیب هر گرم طلا در این مدت 6.5 درصد رشد داشته است. از سوی دیگر، سکه امامی نیز در این هفته با رشد قابل توجهی روبرو بود. هر سکه امامی تک فروشی در این هفته 595 هزار تومان گرانتر شد و در حال حاضر در رقم 19 میلیون و 18 هزار تومان معامله میشود. این اعداد و ارقام به معنای آن است که سکه امامی در این هفته 3.2 درصد بازدهی داشته است.
رشد سکه و طلا در داخل در شرایطی رخ میدهد که قیمت جهانی طلا در هفت روز گذشته صعودی بوده است. قیمت هر اونس طلا در این بازه زمانی حدود 16 دلار بالا رفته و در حال حاضر به 1794 دلار رسیده است که در مقایسه با هفته پیش 0.9 درصد بالاتر است.

جمعبندی: پرسودترین بازار هفته آخر آذر 1401
در این مطلب تحولات بازارهای سرمایه گذاری را در آخرین هفته آذر 1401 بررسی کردیم و بازدهی هر یک از بازارها را نیز در این مدت محاسبه کردیم. همان طور که از مقایسه بازدهی بازارها مشخص میشود، در میان بازارهای بالا طلا، دلار و سکه بیشترین بازدهی را داشتهاند. در واقع از آنجا که نرخ برابری دلار و قیمت طلا ارتباط نزدیکی با هم دارند، تغییرات قیمت هر یک بر دیگری تاثیر میگذارد.همین موضوع اهمیت صندوقهای طلا مانند صندوق سکه طلا کیان که امکان سرمایه گذاری با پول کم روی سکه را فراهم میآورند، نشان میدهد.
از سوی دیگر، شاخص هم وزن نیز در هفتههای اخیر بازدهی خوبی داشته و همین مساله میتواند نشانه خوبی از بازدهی صندوق شاخصی هم وزن کیان باشد. با این حال، اگر شخصیتی ریسکگریز دارید و مایلید در گزینههایی مانند بانک سرمایه گذاری کنید، بهتر است از صندوق های سرمایه گذاری مانند صندوق درآمد ثابت کیان یا صندوق ندای ثابت کیان استفاده کنید. این صندوقها بازدهی بالاتری در مقایسه با بانک میدهند، دارای امنیت هستند و امکان سود روزشمار را نیز برای صاحبان خود فراهم میکنند. یک استراتژی دیگر هم این است که سرمایه خود را با نسبتی میان صندوقهای سرمایه گذاری بالا تقسیم کنید. در این صورت ریسک سرمایه گذاری خود را پایین میآورید و در مقابل تورم به نوعی خود را بیمه میکنید.