پرسودترین بازار هفته آخر خرداد 1401
- اشتراکگذاری
- 111
- 0
عوامل موثر بر بازارها در این هفته صرف نظر از تحولات دلار، گمانهزنی در خصوص تورم داخلی هم بوده است. این موضوع میتواند بازارهای سرمایهگذاری را در هفته آتی تحت تاثیر قرار دهد.
در هفتهای که گذشت، بازارهای سرمایهگذاری مختلف بازدهی متفاوتی داشتند. در این هفته قیمت دلار در بازار آزاد تقریبا ثابت ماند و همین موضوع روی بازارهای دارایی دیگر نیز تاثیر گذاشت. در ادامه نگاهی به بازارهای سرمایهگذاری گوناگون خواهیم انداخت و پرسودترین بازار این هفته را نیز معرفی خواهیم کرد.
تحولات دلار در بازار آزاد
در این هفته بهای دلار در بازار آزاد با افت اندکی روبرو شد. قیمت دلار که در پایان هفته قبل به بهای 32 هزار و 200 تومان معامله میشد، در پایان هفته جاری به 31 هزار و 880 هزار تومان بازگشت. به طور کلی دلار در این هفته تغییر زیادی را تجربه نکرد و تنها یک درصد افت داشت. باید منتظر ماند و دید سرنوشت دلار در روزهای آتی چه خواهد شد. وضعیت قیمت دلار تا حدود زیادی به شرایط برجام بستگی دارد. در صورتی که برجام احیا نشود، قیمت دلار میتواند روند افزایشی داشته باشد ولی در صورت احیای برجام، قیمت این ارز میتواند در کوتاهمدت پایینتر هم بیاید. یکی دیگر از نکاتی که به قیمت دلار ارتباط دارد، تورم انتظاری است. افزایش این تورم به معنای رشد قیمت دلار در بازار خواهد بود.
افت بازار سهام در هفته پایانی خرداد
در این هفته، بازار سهام با افت همراه بود. شاخص کل بازار که در پایان هفته قبل به یک میلیون و 564 هزار واحد رسیده بود، در پایان این هفته تا یک میلیون و 533 هزار واحد افت کرد. به این ترتیب، کاهش 31 هزار واحدی شاخص کل به معنای آن است که این بازار حدود 2 درصد در هفته جاری افت داشته است. از سوی دیگر، شاخص هم وزن بازار سهام هم از حدود 429 هزار واحد به 422 هزار واحد افت کرد. به این ترتیب، شاخص هم وزن بازار سهام نیز در این هفته 1.5 درصد از ارزش خود را از دست داده است. مقایسه شاخص کل و هم وزن نشان میدهد در هفته جاری شرکتهای کوچکتر بازار سهام کمتر از شرکتهای بزرگتر زیان دیدهاند.
به نظر میرسد همچنان سایه نااطمینانی در بازار سهام وجود داشته باشد. البته ممکن است گزارشهای ماهانه عملکرد شرکتها بتواند برخی از آنها را با رشد خوبی هم روبرو کند.
رشد قیمت طلا در آخرین هفته بهار
در هفته جاری قیمت طلا در بازار با رشد همراه بود. بهای هر گرم طلا در بازار داخلی که در پایان هفته قبل حدودا به قیمت یک میلیون و 415 هزار تومان خرید و فروش میشد، در پایان این هفته به یک میلیون و 445 هزار تومان رسید. به این ترتیب، در یک هفته اخیر، قیمت هر گرم طلای 18 عیار در بازار حدود 2.1 درصد رشد کرده است. از طرف دیگر، هر سکه امامی نیز در بازار آزاد با افزایش روبرو بوده است. هر سکه امامی که در پایان هفته قبل به قیمت 15 میلیون و 138 هزار تومان معامله میشد، در پایان این هفته به قیمت 15 میلیون و 559 هزار تومان افزایش یافت. این افزایش قیمت به معنای آن است که سکه امامی در مدت یک هفته 2.8 درصد رشد داشته است.
قیمت طلا در بازارهای جهانی در همین بازه زمانی با افت 1.2 درصدی همراه بوده است. هر اونس طلا در این بازه، 22 دلار کاهش یافته و به حدود 1828 دلار رسیده است. یکی از نکاتی که علاوه بر قیمت جهانی و نرخ دلار بازار آزاد روی قیمت طلا میتواند تاثیر بگذارد، تورم داخلی است. افزایش تورم انتظاری در داخل میتواند عاملی برای رشد قیمت طلا در بازار داخلی باشد.
جمعبندی: پرسودترین بازار سرمایهگذاری هفته آخر بهار
همان طور که از مقایسه بازدهی بازارها در مطلب فوق مشخص میشود، پرسودترین بازار سرمایهگذاری در این هفته طلا بوده است. عوامل موثر بر بازارها در این هفته صرف نظر از تحولات دلار، گمانهزنی در خصوص تورم داخلی هم بوده است. این موضوع میتواند بازارهای سرمایهگذاری را در هفته آتی تحت تاثیر قرار دهد. به خصوص که تورم اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران نشان میدهد رکورد تورم ماهانه در ایران شکسته شده است. این مسایل لزوم سرمایهگذاری صحیح و اصولی را بهتر و بیشتر یادآوری میکند.