پرسودترین بازار هفته آخر تیر ماه
- اشتراکگذاری
- 129
- 0
زمانی که بازارها با نااطمینانی روبرو میشوند، اهمیت متنوعسازی سرمایهگذاری دوچندان میشود. در این حالت، باید سرمایه را بین چند گزینه توزیع کرد. با توجه به شرایط فعلی، یک گزینه همان صندوقهای درآمد ثابت هستند.
در هفتهای که گذشت، بازارهای سرمایهگذاری عملکرد متفاوتی را پشت سر گذاشتند. قیمت دلار بازار آزاد در این هفته تغییرات چشمگیری نداشت و بهای سکه هم در بازار داخلی با افت اندکی همراه بود.
این در حالی است که بازار سهام به افت در کانال 1.4 میلیون واحدی ادامه داد. با این همه، ممکن است روند بازارها در هفته آتی تغییر کند. در ادامه به بررسی تحولات بازارها در هفتهای که گذشت، خواهیم پرداخت و پرسودترین بازار سرمایهگذاری هفته آخر تیر 1401 را نیز معرفی خواهیم کرد.
تحولات دلار در بازار آزاد در هفته آخر تیر ماه
در هفته آخر تیر ماه، قیمت دلار در بازار آزاد با افت کمی روبرو بود. هر دلار که در پنجشنبه گذشته با رقمی در حدود 31 هزار و 950 تومان در بازار آزاد معامله میشد، در پایان این هفته اندکی کاهش یافت و به محدوده 31 هزار و 920 تومانی رسید.
این افت اندک به معنای کاهش 0.1 درصدی ارزش دلار در یک هفته اخیر است. به نظر میرسد مهمترین عامل تعیین کننده در قیمت دلار، بازگشت به برجام و سرنوشت آن باشد. به همین دلیل هم اگر در هفته آتی خبرهای خوبی از برجام به گوش برسد، قیمت دلار میتواند افت بیشتری هم کند اما اگر برجام به تحقق نپیوندد، قیمت دلار میتواند بار دیگر روندی صعودی را تجربه کند.
تداوم بازار سهام در کانال 1.4 میلیون واحدی
بازار سهام در این هفته نیز بازدهی منفی داشت و مسیری نزولی طی کرد. هفته گذشته بود که شاخص کل این بازار بار دیگر به کانال 1.4 میلیون واحدی افت کرد.
در این هفته، این روند ادامه پیدا کرد، هرچند در آخرین روز کاری هفته نشانههایی از بهبود در روند بازار به چشم خورد. در این هفته، شاخص کل بورس از محدوده یک میلیون و 490 هزار واحدی به حدود یک میلیون و 472 هزار واحد نزول کرد. این افت تقریبا 18 هزار واحدی به معنای آن است که شاخص کل بورس در این هفته 1.2 درصد از ارزش خود را از دست داده است.
از سوی دیگر، شاخص هم وزن بازار سهام نیز در هفته آخر تیر ماه با افت روبرو بود. این شاخص که در پایان هفته گذشته به 407 هزار واحد رسیده بود، در این هفته به 403 هزار و 781 واحد افت کرد. به این ترتیب، شاخص هم وزن بازار سهام در این مدت 0.8 درصد تنزل یافته است.
همان طور که مشخص است، در این هفته شاخص کل بازار سهام در مقابل شاخص هم وزن بازدهی بدتری داشته است. این موضوع نشان میدهد که شرکتهای کوچکتر بورسی در مقایسه با شرکتهای بزرگتر بورسی کمتر زیان دیدهاند.
با توجه به وضعیت بازار در روز چهارشنبه، به نظر میرسد بازار سهام به خصوص شرکتهای کوچکتر بتوانند پتانسیلهایی برای رشد داشته باشند.
افت طلا با اهرم داخلی
طلا نیز بازار دیگری بود که در این هفته با افت روبرو شد. دو عامل در افت قیمت طلا در بازار نقش داشتهاند. عامل نخست افت اندک دلار در هفته اخیر بوده است.
از سوی دیگر، همگام با افزایش تورم در آمریکا و کشورهای غربی، احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره بالا رفته است و همین موضوع روی افت بهای طلا در بازار جهانی مهم بوده است.
در پنجشنبه این هفته قیمت هر اونس طلا به 1681 دلار هم رسید اما در نهایت با استقبال متقاضیان، در انتهای روز تا 1718 دلار صعود کرد. اکنون طلای جهانی در مقایسه با هفته قبل 0.4 درصد رشد داشته است. نگاهی به بازار داخلی نشان میدهد قیمت طلا در داخل هم با کاهش همراه شده است.
هر گرم طلای 18 عیار با کاهش 27 هزار تومانی نسبت به پنجشنبه هفته گذشته به حدود یک میلیون و 354 هزار تومان رسید. این رقم نشان میدهد هر گرم طلا در ایران نسبت به هفته پیش 2 درصد ارزانتر شده است.
از سوی دیگر، هر سکه امامی در بازار داخلی با افت 267 هزار تومانی در یک هفته اخیر همراه بوده است. قیمت سکه در حال حاضر به 14 میلیون و 810 هزار تومان رسیده است که در مقایسه با هفته پیش افت 1.8 درصدی نشان میدهد. به این ترتیب قیمت فلز زرد در این هفته با دو اهرم افت قیمت جهانی و افت دلار در برابر ریال کاهش داشته است.
بهترین بازار هفته آخر تیر ماه
در بالا تحولات و بازدهی بازارهای مختلف را مورد بررسی قرار دادیم. همان طور که دیده میشود، تمامی بازارها این هفته با افت همراه بودهاند. در چنین شرایطی یک گزینه سرمایهگذاری مناسب، صندوقهای درآمد ثابت از جمله صندوق درآمد ثابت کیان و صندوق ندای ثابت کیان هستند.
زمانی که بازارها با نااطمینانی روبرو میشوند، اهمیت متنوعسازی سرمایهگذاری دوچندان میشود. در این حالت، باید سرمایه را بین چند گزینه توزیع کرد. با توجه به شرایط فعلی، یک گزینه همان صندوقهای درآمد ثابت هستند که به آنها اشاره کردیم. گزینههای دیگر نیز میتوانند صندوقهای سهامی مانند آوای سهام کیان و صندوق شاخصی هم وزن کیان، یا صندوقهای طلا مانند صندوق سکه طلا کیان باشند.
این توزیع سرمایه ریسک شما را پایین میآورد اما بهتر است قبل از انجام این کار، اقدام به ریسکسنجی کنید تا از میزان ریسکپذیر یا ریسکگریز بودن خود آگاه شده و به درستی سرمایهگذاری کنید.