پرسودترین بازار سرمایه گذاری هفته آخر شهریور 1401

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 44
    • 0
    پرسودترین بازار سرمایه گذاری هفته آخر شهریور 1401

    در شرایط فعلی که هنوز تکلیف برجام مشخص نیست و بازارها با نااطمینانی روبرو هستند، ریسک سرمایه گذاری وجود دارد. از طرف دیگر، به دلیل تورم بالای کشور درست نیست سرمایه‌ها را نقد نگه داریم یا در جای نامناسبی سرمایه گذاری کنیم. به همین دلیل هم سرمایه گذاری درست اهمیت زیادی دارد.

    در هفته‌ای که گذشت، بازارها همچنان چشم انتظار اخبارهای برجامی بودند. در این هفته قیمت دلار نوسان زیادی نداشت و به نظر می‌رسد منتظر اخبار بیشتر است. از سوی دیگر، بورس در این هفته وضعیت مناسبی نداشت و با افت روبرو شد. در ادامه به بررسی بازدهی بازارهای سرمایه گذاری در هفته آخر شهریور می‌پردازیم و پرسودترین بازار این هفته را نیز معرفی می‌کنیم.

    تحولات دلار در هفته گذشته

    در هفته آخر شهریور، قیمت دلار در بازار آزاد تغییرات چندانی نداشت. از مدتی پیش که مذاکرات احیای برجام با مشکل مواجه شد، قیمت دلار وارد کانال 31 هزار تومانی شد و اکنون در میانه این کانال نوسان می‌کند. به نظر می‌رسد تا زمانی که خبر خاصی از احیای برجام نرسد قیمت دلار در همین محدوده باقی بماند. ثابت ماندن نسبی قیمت دلار روی بازارهای دیگر نیز تاثیر گذاشت. در پایان هفته قبل قیمت هر دلار در بازار آزاد 31 هزار و 650 تومان بود که در پایان این هفته به 31 هزار و 730 تومان رسیده است. این به معنای آن است که قیمت دلار در طول این هفته رشد 0.25 درصدی را تجربه کرده یا به عبارتی تقریبا ثابت مانده است. در ادامه به بررسی سایر بازارها و بازدهی آنها در هفته پایانی شهریور 1401 می‌پردازیم.

    چشم‌انداز بورس در آخرین هفته تابستان

    در این هفته بورس با افت همراه بود. شاخص کل بازار سهام که در پایان هفته پیش به یک میلیون و 389 هزار واحد رسیده بود، در پایان این هفته حدود 34 هزار واحد افت کرد و به یک میلیون و 355 هزار واحد تنزل کرد. این افت به معنای آن است که در طول یک هفته اخیر شاخص کل بازار 2.4 درصد از ارزش خود را از دست داده است. این عدد کمترین میزان شاخص کل از ابتدای سال 1401 تاکنون محسوب می‌شود. این در حالی است که شاخص هم وزن بازار سهام نیز در این هفته با افت روبرو بود. شاخص هم وزن بازار سهام در پایان هفته پیش در عدد 404 هزار و 890 واحد قرار داشت. با این حال در این هفته روند نزولی طی کرد و در آخر هفته به 395 هزار و 678 واحد رسید. بنابراین، شاخص هم وزن نیز در همین بازه زمانی 2.3 درصد از ارزش خود را از دست داده است.

    به نظر می‌رسد در حال حاضر سایه نااطمینانی روی بازار سهام سنگین شده باشد. مشخص شدن نتیجه احیای مذاکرات می‌تواند تا حدود زیادی سمت و سوی بازار را مشخص کند و روی قیمت برخی سهام اثر قابل توجهی داشته باشد.

    قیمت طلا در کش و قوس قیمت جهانی و دلار

    قیمت طلا نیز در این هفته نوسانات مختلفی داشت. از یک سو، قیمت طلای گرمی در این هفته با افزایش روبرو بود و از سوی دیگر، بهای سکه امامی افت کرد. هر گرم طلای 18 عیار که در پایان هفته گذشته به قیمت یک میلیون و 322 هزار تومان معامله می‌شد، در پایان این هفته 9500 تومان افزایش یافت و به قیمت یک میلیون و 332 هزار تومان رسید. به این ترتیب، قیمت هر گرم طلای 18 عیار در این مدت 0.7 درصد رشد داشته است. این در حالی است که قیمت هر سکه امامی در این بازه یک هفته‌ای 150 هزار تومان ارزان‌تر شد و به بهای 14 میلیون و 340 هزار تومان معامله گردید. با این حساب، قیمت هر سکه امامی در هفته پایانی شهریور یک درصد افت داشته است. گران شدن قیمت طلای گرمی تا حدی ناشی از افزایش قیمت جهانی طلا در این هفته نیز هست. بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی در یک هفته اخیر حدود ۹ دلار افزایش یافت و منجر به افزایش نیم درصدی قیمت طلا در دنیا شد.

    قیمت طلا در ایران عموما از دو عامل اثر می‌پذیرد: قیمت دلار و قیمت جهانی طلا. در شرایط فعلی که فدرال رزرو در حال افزایش نرخ بهره آمریکاست، قیمت طلا رشد چندانی نمی‌کند، مگر آن که تنش‌ها بین روسیه و اوکراین و همچنین بین چین و تایوان شدت بگیرد. از سوی دیگر، دشوارتر شدن احیای برجام می‌تواند به معنای رشد دلار و در نتیجه افزایش قیمت سکه و طلا در بازار داخلی باشد.

    پرسودترین بازار سرمایه گذاری هفته پایانی شهریور

    در این مطلب به بررسی تحولات بازارهای سرمایه گذاری مختلف پرداختیم و میزان بازدهی هر کدام را نیز ذکر کردیم. از مقایسه آمار و ارقام مربوط به بازدهی بازارها مشخص می‌شود که طلای گرمی بهترین بازدهی را در این هفته به دست آورده است. اما یک نکته مهم در اینجا وجود دارد که نباید فراموش شود. در شرایط فعلی که هنوز تکلیف برجام مشخص نیست و بازارها با نااطمینانی روبرو هستند، ریسک سرمایه گذاری وجود دارد. از طرف دیگر، به دلیل تورم بالای کشور درست نیست سرمایه‌ها را نقد نگه داریم یا در جای نامناسبی سرمایه گذاری کنیم. در این شرایط بهتر است اقدام به متنوع‌سازی سرمایه گذاری کنیم. یعنی بخشی از سرمایه خود را بر حسب میزان ریسک‌پذیری یا ریسک‌گریزی‌مان در صندوق‌های درآمد ثابتی مانند صندوق درآمد ثابت کیان و صندوق ندای ثابت کیان قرار دهیم و بخش دیگری از سرمایه‌مان را در صندوق طلا یا صندوق‌های سهامی بگذاریم. برای شناخت میزان ریسک‌پذیری یا ریسک‌گریزی خود می‌توانید از سنجش ریسک‌پذیری استفاده کنید.

    تازه‌ترین‌ها