پرسودترین بازار آخرین هفته مهر 1401
- اشتراکگذاری
- 137
- 0
به نظر میرسد افت قیمت جهانی طلا را بتوان عامل مهم کاهش قیمت سکه امامی در این هفته دانست. بهای هر اونس طلا در بازار جهانی در هفته اخیر 33 دلار کاهش داشته است.
در هفتهای که گذشت بازارهای سرمایه گذاری عمدتا با افت همراه بودند. در روزهای پایانی این هفته، قیمت دلار در بازار آزاد با کاهش روبرو شد و بهای طلا نیز افت کرد. بورس نیز با افت کمی همراه بود. در ادامه این گزارش به بررسی بازدهی بازارهای سرمایه گذاری در هفته آخر مهر میپردازیم و گزینههای مناسب را نیز معرفی میکنیم.
تحولات دلار در هفته آخر مهر
در این هفته قیمت دلار در بازار آزاد با افت همراه بود. بهای هر دلار که در پایان هفته پیش به 32 هزار و 930 تومان رسیده بود، در این هفته به 32 هزار و 630 تومان رسید. این افت به معنای آن است که دلار در هفته جاری 0.9 درصد افت داشته است. هرچند این افت دلار تا حدودی غیرمنتظره است و هنوز خبر خاصی در مورد احیای برجام به گوش نمیرسد، اما روی بازارهای دیگر مانند طلا نیز تاثیر دارد. اگر افت دلار ادامه یابد و در میانه آبان مذاکرات از سر گرفته شده و اخبار مثبتی از آن شنیده شود، قیمت دلار میتواند با افت بیشتری همراه شود. از سوی دیگر، اگر خبرهای خوشی شنیده نشود، قیمت دلار میتواند بار دیگر رشد کرده و سایر بازارهای سرمایه گذاری را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
افت اندک بازار سهام در روزهای پایانی مهر
در این هفته بازار سهام نیز شاهد افت کمی بود. شاخص کل بازار سهام که در پایان هفته گذشته حدود یک میلیون و 320 هزار واحد بود، با افت 9624 واحدی به محدوده یک میلیون و 310 هزار واحد عقب نشست. به این ترتیب، شاخص کل بازار سهام شاهد افت 0.7 درصدی در یک هفته اخیر بوده است. از سوی دیگر، شاخص هم وزن بازار سهام نیز در این هفته به عدد 378 هزار و 594 واحد رسید که در مقایسه با هفته پیش 1676 واحد تنزل کرده است. این اعداد و ارقام به معنای آن است که در یک هفته اخیر شاخص هم وزن بازار سرمایه 0.4 درصد افت داشته است. یک مقایسه کوچک بین افت شاخص کل و شاخص هم وزن در این هفته به ما نشان میدهد که گرچه به طور متوسط هم شرکتهای کوچک و هم شرکتهای بزرگ در این بازه زمانی زیان داشتهاند، اما زیان شرکتهای کوچکتر کمتر بوده است.
افت قیمت طلا با دو اهرم دلار و طلای جهانی
بررسی قیمت طلا در این هفته نشان میدهد که قیمت فلز زرد در داخل کشور کاهش داشته است. بر همین اساس، هر گرم طلای 18 عیار که در پایان هفته گذشته حدود یک میلیون و 362 هزار تومان بود، در این هفته 21 هزار تومان افت کرد و به حدود یک میلیون و 341 هزار تومان رسید. در واقع، قیمت هر گرم طلای 18 عیار در این هفته 1.5 درصد کاهش داشته است. از سوی دیگر، قیمت هر سکه امامی نیز همین مسیر را طی کرده است. هر سکه امامی که در پایان هفته پیش بیش از 15 میلیون تومان شده بود، در پایان این هفته با افت 148 هزار تومانی به قیمت 14 میلیون و 894 هزار تومان معامله شد. هر سکه امامی در بازه هفتگی حدود یک درصد کاهش داشته است. اما علت افت قیمت طلا در ایران تنها به افت اندک دلار ارتباط ندارد.
به نظر میرسد افت قیمت جهانی طلا را بتوان عامل مهم کاهش قیمت سکه امامی در این هفته دانست. بهای هر اونس طلا در بازار جهانی در هفته اخیر 38.5 دلار کاهش داشته و به 1627.5 دلار رسیده است. به این ترتیب، در این 7 روز، طلا در جهان حدود 2.3 درصد افت قیمت داشته است. این افت را میتوان به تداوم تورم بالا در کشورهای غربی از جمله آمریکا و تلاش بانکهای مرکزی برای کنترل این سطح از تورم نسبت داد.
پرسودترین بازار هفته آخر مهر
در این مطلب به بررسی تحولات بازارهای سرمایه گذاری و تغییرات آنها در این هفته پرداختیم. همان طور که دیده میشود، بازدهی بازارها در این هفته منفی بوده است. در چنین شرایطی که همچنان سایههای نااطمینانی بر سر بازارها وجود دارد، بهتر است اقدام به متنوعسازی سرمایه کرد. برای این کار بهتر است بخشی از دارایی خود را در اوراق درآمد ثابت که بسیار کم ریسک هستند سرمایه گذاری کرد و بخشی دیگر را در گزینههایی که در صورت تشدید تورم داخلی به سرعت رشد میکنند. البته دسته دوم سرمایه گذاری ریسکهای خود را هم دارد.
به این ترتیب توصیه ما این است که در شرایط فعلی بخشی از دارایی خود را در صندوقهای درآمد ثابت مانند صندوق ندای ثابت کیان یا صندوق درآمد ثابت کیان قرار دهید و بخش دیگری را در گزینههایی مانند صندوق سکه طلا کیان. پیش از این کار، برای این که سطح ریسکپذیری و ریسکگریزی خود را بشناسید، بهتر است از آزمون سنجش ریسک استفاده کنید. در این صورت بخشی را که به هر دارایی تخصیص میدهید، مشخص میکنید. حرف آخر این که در شرایطی که دلار افت میکند بهترین و پرسودترین سرمایه گذاری، صندوقهای درآمد ثابت هستند.