پرسودترین بازار هفته اول اردیبهشت ۱۴۰۱

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 154
    • 0
    پرسودترین بازار هفته اول اردیبهشت ۱۴۰۱
    مقایسه رشد شاخص هم وزن و شاخص کل به ما می‌گوید برندگان این هفته بازار سهام باز هم به طور کلی شرکت‌های کوچک‌تر بورسی بوده‌اند.

    در هفته‌ای که گذشت بازارهای سرمایه‌گذاری عملکرد متفاوتی را پشت سر گذاشتند. دلار در این هفته بار دیگر وارد کانال ۲۸ هزار تومانی شد و بازار سهام نیز با صعود همراه بود. در ادامه این مطلب به بررسی بازدهی بازارهای سرمایه‌گذاری مختلف خواهیم پرداخت و پرسودترین بازار را نیز معرفی خواهیم کرد.

    تحولات دلار در هفته جاری

    در این هفته دلار با رشد کمی روبرو بود. این ارز معتبر که در پایان هفته پیش در بازار آزاد به قیمت ۲۷ هزار و ۸۵۵ دلار معامله می‌شد در پایان این هفته به ۲۸ هزار و 120 تومان رسید. به این ترتیب دلار در این هفته شاهد رشد 0.95 درصدی بود. البته در برخی از روزهای هفته قیمت دلار تا ۲۸ هزار و ۱۸۰ تومان نیز صعود کرد. مهمترین علت این افزایش قیمت دلار در بازار را می‌توان افزایش گره‌های بازگشت به برجام دانست. در صورت افزایش تورم یا بالاتر رفتن دلار در بازار آزاد بازارهای سرمایه‌گذاری دیگر هم با رشد روبرو خواهند شد.

    بورس همچنان در مسیر صعود

    در این هفته بورس باز هم شاهد رشد بود هرچند از شدت رشد آن کاسته شده است. شاخص کل بازار سهام که در پایان هفته قبل به یک میلیون و ۵۱۲ هزار واحد رسیده بود در پایان این هفته به حدود یک میلیون و ۵۲۱ هزار واحد رسید. به عبارت دیگر شاخص کل بازار سهام در این هفته شاهد رشد ۰.۶ درصدی بود.
    شاخص هم وزن نیز همچنان با قدرت به رشد خود ادامه داد. این شاخص که در پایان هفته پیش حدود ۴۰۱ هزار واحد بود در پایان این هفته بیش از ۱۰ هزار واحد رشد کرد. به این ترتیب شاخص هم وزن در این بازه زمانی شاهد رشد ۲.۵ درصدی بوده است. مقایسه رشد شاخص هم وزن و شاخص کل به ما می‌گوید برندگان این هفته بازار سهام باز هم به طور کلی شرکت‌های کوچک‌تر بورسی بوده‌اند.

    فلز زرد در کشمکش دو نیرو

    طلا در هفته‌ای که گذشت با اندکی کاهش قیمت روبرو شد. در واقع تحولات قیمتی طلا را می‌توان ناشی از دو عامل اثرگذار دانست، یکی قیمت جهانی طلا و دیگری تقاضای داخلی آن. در این هفته قیمت جهانی طلا با افت روبرو بود و به کمتر از 1900 دلار رسید. در واقع قیمت جهانی طلا در این هفته از 1954دلار به 1897 دلار افت کرد. به عبارت دیگر طلای جهانی در این هفته با افت 2.9 درصدی روبرو بوده است.
    در این هفته زور رشد دلار و موضوعات برجامی به افت قیمت جهانی طلا نرسید و در نتیجه قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار با 0.97 درصد افت مواجه شد و به بهای یک میلیون و 295 هزار تومان معامله شد. از سوی دیگر هر سکه امامی نیز در این بازه زمانی 0.15 درصد افت کرد و به ۱۳ میلیون و 149 هزار تومان افزایش یافت.

    پرسودترین بازار سرمایه‌گذاری هفته اول اردیبهشت 1401

    همان طور که مقایسه بازدهی بازارها نشان می‌دهد؛ در این هفته هم پرسودترین بازار سرمایه‌گذاری شرکت‌های کوچک بورسی بوده‌اند. اکنون برخی شرکت‌هایی که در دو سال گذشته با افت شدید روبرو شده بودند به مرور بهتر می‌شوند. همین موضوع باعث رشد دارایی آنها در هفته‌های اخیر شده است. در مورد سرمایه‌گذاری در این بازار توجه داشته باشید که باید تا حدودی ریسک‌پذیر باشید؛ تحلیل یاد بگیرید و وقت کافی برای آن بگذارید. در غیر این صورت ممکن است با زیان هم روبرو شوید.

    راهکار جایگزین این است که در صندوق‌های سهامی سرمایه‌گذاری کنید. صندوق‌های آوای سهام کیان و آهنگ سهام کیان می‌توانند پناهگاه خوبی برای سرمایه شما و محافظت از آن در برابر تورم باشند. نکته آخر این که بازار سهام با ریسک هم همراه است بنابراین برای کاهش ریسک خود از گزینه‌های دیگری مانند صندوق درآمد ثابت کیان استفاده کنید و بخشی از سرمایه‌تان را به آن تخصیص دهید.

    در شرایط فعلی دو عامل مهم و اساسی برای آینده بازارها وجود دارد. یکی از آنها تورم است که با حساب آمار فروردین ماه به نظر می‌رسد روندی رو به رشد طی کرده است. دیگری هم آینده احیای برجام است. در شرایط فعلی اخبار چندان مثبتی از احیای برجام به گوش نمی‌رسد و ممکن است حتی این توافق احیا نشود. در چنین شرایطی، سرمایه‌گذاری اهمیت چشمگیری پیدا می‌کند. علت هم این است که در صورت عدم احیای برجام، احتمال رشد دلار و تورم وجود دارد. این افزایش تورم موجب می‌شود قدرت خرید خانوارها کاهش پیدا کند و پول‌هایی که نقد مانده باشد، به شدت دچار کاهش ارزش شوند. البته این نکته را هم باید در نظر داشت که شاید برجام احیا شود. اما حتی با این حساب هم سرمایه‌گذاری می‌تواند برای شما مفید باشد. تورم بلندمدت در ایران نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری مناسب و اصولی تنها راه حفظ سرمایه است.

    مقالات مرتبط
    پربازدیدهای اخیر
    تازه‌ترین‌ها