پرسودترین بازار سرمایه‌گذاری هفته اول مرداد

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 173
    • 0
    پرسودترین بازار سرمایه‌گذاری هفته اول مرداد

    به نظر می‌رسد این روزها بازارها به نوعی منتظر برجام و نتیجه آن هستند. تا زمانی که برجام به نتیجه برسد، بازارهای دارایی چنین عملکردی خواهند داشت.

    در هفته‌ای که گذشت، بازارهای سرمایه‌گذاری عموما تغییرات چشمگیری را تجربه نکردند. دلار تقریبا ثابت ماند و طلا کمی رشد داشت. البته در این میان شرایط بورس کمی متفاوت بود.

    به نظر می‌رسد اخباری که در روزهای آتی از آینده برجام می‌رسد، تاثیرات مهمی روی بازارها داشته باشد. در ادامه به بررسی بازدهی بازارهای مختلف سرمایه‌گذاری در هفته اول مرداد می‌پردازیم و پرسودترین بازار این هفته را نیز معرفی می‌کنیم.

    تحولات دلار در هفته اول مرداد

    در مرداد ماه بهای هر دلار در بازار آزاد تقریبا ثابت ماند. هر دلار که در پایان پنجشنبه گذشته به قیمت 31 هزار و 920 تومان معامله می‌شد، در پایان این هفته به 31 هزار و 900 تومان رسید.

    در واقع قیمت دلار در این روزها نغییر خاصی نداشته است. به نظر می‌رسد اخبار برجامی در خصوص آینده دلار اهمیت زیادی داشته باشند. دلار در مرز 32 هزار تومانی متوقف شده است و با رسیدن مذاکرات به روزهای پایانی خود، منتظر نتیجه نهایی است.

    در صورت عدم احیای برجام، دلار می‌تواند با رشد بالایی روبرو شود. این در حالی است که احیای برجام دست کم در کوتاه‌مدت می‌تواند قیمت کنترل را کاهش دهد. میزان تورم انتظاری و تغییرات قیمت نفت هم از جمله سایر عوامل اثرگذار بر قیمت دلار در برابر ریال خواهند بود.

    افت بازار سهام در کانال 1.4 میلیون واحدی

    نگاهی به وضعیت بازار سهام در هفته جاری نشان می‌دهد این بازار در هفته جاری باز هم با افت روبرو بوده است. با این حال، آخرین روز هفته نویدهایی را برای بهتر شدن بورس ارائه کرد.

    در طول هفته جاری، شاخص کل بازار سهام از حدود یک میلیون و 472 هزار واحد به یک میلیون و 444 هزار واحد عقب‌نشینی کرد. به این ترتیب، شاخص کل بازار سهام 1.9 درصد از ارزش خود را در یک هفته اخیر از دست داده است. شاخص هم وزن بازار نیز در این هفته از 403 و 781 واحد به 389 هزار و 468 واحد عقب نشست.

    این اعداد به معنای آن است که شاخص هم وزن در این هفته 3.5 درصد از ارزش خود را از دست داده است. چند نکته در خصوص کارنامه این هفته بازار سهام وجود دارد. مورد اول این که هرچند نمای کلی بازار منفی بوده، اما شاخص کل در این هفته بهتر از شاخص هم وزن عمل کرده است.

    در واقع، سهامداران شرکت‌های بزرگ بورسی در این هفته در مقایسه با سهامداران شرکت‌های کوچک و متوسط کمتر زیان دیده‌اند. دومین مورد این است که با وجود افت بازارها، در روز آخر هفته هم شاخص کل و هم شاخص هم وزن کمی رشد کردند و باید دید آیا گزارش‌های مربوط به شرکت‌های بورسی می‌تواند روزهای بهتری را برای بازار رقم بزند یا هنوز نااطمینانی در آن وجود دارد.

    نکته دیگر هم مساله احیای برجام است. مشخص شدن وضعیت برجام می‌تواند به مشخص شدن سمت و سو و جهت اقتصاد کمک کند و سرمایه‌گذاران را از بلاتکلیفی درآورد. این موضوع که در حال رسیدن به روزهای آخر است برای بازار اهمیت دارد. آخرین موضوع هم رکود جهانی است که می‌تواند روی برخی محصولات صادراتی ایران اثر بگذارد و شرکت‌ها را نیز متاثیر نماید.

    صعود کم طلا در روزهای نامطمئن

    در روزهای جاری قیمت جهانی طلا با افزایش همراه بود. به نظر می‌رسد رشد تورم در آمریکا و اروپا و پایین رفتن طلا تا مرز 1700 دلار انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاران جهانی ایجاد کرده است تا به طلا روی بیاورند.

    در یک هفته اخیر قیمت هر اونس طلا 37 دلار افزایش پیدا کرده و به 1755 دلار رسیده است. این به معنای آن است که هر اونس طلا در مدت یک هفته اخیر بیش از 2 درصد رشد داشته است. این در حالی است که قیمت هر گرم طلای 18 عیار در بازار داخلی با 0.6 درصد افزایش نسبت به هفته پیش به یک میلیون و 362 هزار تومان رسیده است.

    قیمت هر سکه امامی نیز در همین بازه زمانی رشد 0.3 درصدی را تجربه کرده و به 14 میلیون و 858 هزار تومان رسیده است. قیمت طلا و دلار ارتباط نزدیکی با هم دارند و در شرایطی که قیمت دلار ثابت بماند، قیمت جهانی طلا هم می‌تواند روی قیمت طلا در داخل کشور تاثیر بگذارد. در سایر شرایط معمولا اثر قیمت جهانی کمتر از اثر تغییر قیمت دلار در برابر ریال است.

    پرسودترین بازار هفته اول مرداد ماه 1401

    همان طور که دیدیم، در این هفته بازار طلا عملکرد بهتری در مقایسه با سایر بازارها داشته است. به نظر می‌رسد این روزها بازارها به نوعی منتظر برجام و نتیجه آن هستند.

    تا زمانی که برجام به نتیجه برسد، بازارهای دارایی چنین عملکردی خواهند داشت بنابراین، در کوتاه‌مدت و در واقع در این روزها، صندوق‌های درآمد ثابت مانند صندوق درآمد ثابت کیان را می‌توان گزینه بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری دانست.

    اما پس از برجام، دو سناریو وجود دارد. عدم احیای برجام می‌تواند قیمت ارزهای معتبر و طلا را افزایش دهد. از سوی دیگر، عدم احیای برجام بیشتر به نفع صندوق‌های درآمد ثابت است.

    بنابراین توصیه ما این است که دست به متنوع‌سازی سرمایه‌گذاری خود بزنید، یعنی بخشی از پولتان را در صندوق درآمد ثابت و بخشی دیگر را در صندوق‌های سهام مانند صندوق آوای سهام کیان یا صندوق طلای معتبر مانند صندوق سکه طلا کیان قرار دهید. در این صورت، برای تمام حالات ممکن برنامه‌ریزی کرده و ریسک خود را بسیار کمتر کرده‌اید.

    تازه‌ترین‌ها