پرسودترین بازار هفته اول مهر 1401
- اشتراکگذاری
- 160
- 0
در صورتی که احیای برجام صورت گیرد، قیمت دلار میتواند حداقل در کوتاهمدت کنترل شود و این موضوع روی قیمت برخی داراییها مانند طلا نیز تاثیر میگذارد. در چنین شرایطی صندوقهای درآمد ثابت مانند صندوق درآمد ثابت کیان یا ندای ثابت کیان جزو بهترین گزینههای سرمایه گذاری خواهند بود. این در حالی است که اگر احیای برجام صورت نگیرد، قیمت دلار در بازار آزاد میتواند افزایش پیدا کند و همگام با افزایش تورم انتظاری، قیمت سایر داراییها نیز بالا رود.
در هفتهای که گذشت بازارهای سرمایه گذاری بازدهی متفاوتی داشتند. در پایان این هفته با انتشار برخی اخبار منفی در خصوص احیای توافق برجام، قیمت دلار کمی بالا رفت. این افزایش روی سایر بازارهای سرمایه گذاری مانند طلا نیز تاثیر گذاشت. در ادامه به بررسی بازدهی بازارهای سرمایه گذاری در هفته جاری میپردازیم و پرسودترین بازار را نیز در این شرایط معرفی میکنیم.
تحولات دلار در هفته اخیر
همان طور که گفتیم در پایان این هفته، بهای دلار در بازار آزاد با افزایش قیمت روبرو بود و در پنجشنبه به کانال 32 هزار تومان نیز رسید. در پایان پنجشنبه هفته قبل قیمت قیمت هر دلار در بازار آزاد 31 هزار و 730 تومان بود که در پایان این هفته به 32 هزار و 150 تومان رسیده است. به این ترتیب، قیمت دلار در هفته جاری شاهد رشد 1.3 درصدی بوده است. این افزایش قیمت دلار که به دلیل گمانهزنیهای منفی در خصوص احیای برجام رخ داد، موجب رشد قیمت در برخی بازارهای دیگر مانند طلا شد. اگر احیای برجام با مشکلاتی روبرو شود، قیمت دلار در بازار آزاد میتواند بالاتر رود ولی در صورت دستیابی به توافق برای احیای برجام، میتوانیم شاهد افت دلار در بازار آزاد باشیم.
افت بورس با اهرم صنایع کوچک
در هفتهای که سپری شد، بازار سهام شاهد افت بود. شاخص کل بورس که در پایان هفته گذشته به یک میلیون و 355 هزار واحد کاهش یافته بود، در پایان این هفته در عدد یک میلیون و 346 هزار واحد به کار خود خاتمه داد. این افت در حالی است که در نخستین روز هفته شاخص کل تا یک میلیون و 328 هزار واحد نیز نزول کرده بود. اما در روزهای بعد شاخص کل با رشد همراه شد. با این حساب، هرچند بازده هفتگی بورس منفی میشود اما به نظر میرسد نشانههایی از بهبود وضعیت در این بازار به چشم میخورد. در مجموع شاخص کل در این هفته بازدهی منفی 0.6 درصدی را تجربه کرد.
از سوی دیگر، شاخص هم وزن که در انتهای هفته گذشته به 395 هزار و 678 واحد رسیده بود، در انتهای این هفته به 392 هزار و 498 واحد افت کرد. به این ترتیب شاخص هم وزن در این هفته شاهد افت 0.8 درصدی بود. البته شاخص هم وزن نیز مانند شاخص کل در نخستین روز هفته با افت همراه بود و در بقیه این هفته رشد کرد. با این حال بازده هفتگی شاخص هم وزن هم منفی ماند. با توجه به مقدار افت شاخص هم وزن و شاخص کل، به نظر میرسد در این هفته شرکتهای بزرگ بورسی در مقایسه با شرکتهای کوچک کمتر افت قیمت داشتند.
رشد سکه با اهرم دلاری
در هفتهای که سپری شد، قیمت طلا در بازار داخلی سمت و سوی دوگانهای داشت. قیمت هر گرم طلای 18 عیار در بازار داخلی در هفته اول مهر ماه 2500 تومان کاهش یافت و به یک میلیون و 330 هزار تومان افت کرد. در واقع، طلای گرمی در طول این هفته 0.2 درصد افت داشته است. این در حالی است که قیمت هر سکه امامی در بازار داخلی در این هفته با افزایش قیمت روبرو بود. هر سکه امامی با افزایش قیمت 265 هزار تومانی در مقایسه با هفته قبل به 14 میلیون و 605 هزار تومان رسیده است. به این ترتیب، قیمت هر سکه در این هفته شاهد رشد 1.8 درصدی بوده است. این افزایش قیمت در شرایطی صورت میگیرد که قیمت جهانی طلا نیز در این هفته با کاهش قیمت روبرو بود. در 7 روز اخیر، قیمت هر اونس طلا در بازارهای بینالمللی 11 دلار افت کرد و به 1660 دلار رسید. در واقع، قیمت جهانی فلز زرد در این هفته 0.7 درصد کاهش یافته است.
جمعبندی: پرسودترین بازار سرمایه گذاری هفته اول مهر 1401
در این مطلب بازدهی بازارهای سرمایه گذاری مختلف را در هفته اول مهر ماه 1401 بررسی کردیم. همان طور که دیده میشود در این هفته سکه امامی در صدر بازدهی بازارها قرار گرفته است. مهمترین نکتهای که در این روزهای بازارها مورد توجه قرار دارد این است که احیای برجام در نهایت عملی میشود یا خیر. در صورتی که احیای برجام صورت گیرد، قیمت دلار میتواند حداقل در کوتاهمدت کنترل شود و این موضوع روی قیمت برخی داراییها مانند طلا نیز تاثیر میگذارد. در چنین شرایطی صندوقهای درآمد ثابت مانند صندوق درآمد ثابت کیان یا صندوق ندای ثابت کیان جزو بهترین گزینههای سرمایه گذاری خواهند بود. این در حالی است که اگر احیای برجام صورت نگیرد، قیمت دلار در بازار آزاد میتواند افزایش پیدا کند و همگام با افزایش تورم انتظاری، قیمت سایر داراییها نیز افزایش یابد. در این شرایط گزینههایی مانند صندوق سکه طلا کیان میتوانند گزینه خوبی برای سرمایه گذاری باشند.
با توجه به آنچه گفته شد، بهتر است اصل متنوعسازی را در سرمایه گذاری رعایت کرد. طبق این اصل، بهتر است بسته به میزان ریسکپذیری یا ریسکگریزیتان بخشی از دارایی خود را در گزینهای مانند صندوقهای درآمد ثابت قرار دهید که ریسک خاصی ندارند. بخش دیگری از دارایی خود را نیز در صندوق سکه طلا یا برخی سهام منتخب که ریسک بالاتری دارند، قرار دهید. در این صورت برای هر دو اتفاق ممکن یعنی احیا یا عدم احیای برجام تا حدود معقولی آماده خواهید شد. برای این که سهم دارایی تخصیص داده شده به صندوق درآمد ثابت یا طلا را مشخص کنید و میزان ریسکپذیری یا ریسکگریزی خود را بدانید، میتوانید از سنجش ریسکپذیری استفاده کنید.