پرسودترین بازار هفته سوم آبان 1401

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 159
    • 0
    پرسودترین بازار هفته سوم آبان 1401

    مقایسه رشد شاخص کل و شاخص هم وزن نشان می‌دهد که شاخص کل در این هفته بازدهی بسیار خوبی داشته و بهتر از شاخص هم وزن نیز عمل کرده است. به این ترتیب، می‌توان به طور کلی بازدهی شرکت‌های بزرگ‌تر بورسی را بهتر از شرکت‌های کوچک‌تر دانست.

    در هفته سوم آبان بازارهای سرمایه گذاری شاهد نوسانات مهمی بودند. دلار در ابتدای این هفته رشد قابل توجهی پیدا کرد اما در روزهای پایانی هفته شاهد افت زیادی بود تا بازده هفتگی آن تقریبا بدون تغییر بماند. بازار طلا نیز چنین افت و خیزی را تجربه کرد. این در حالی بود که بازار سهام روزهای خوبی را در این هفته پشت سر گذاشت و شاخص کل بعد از مدت‌ها شاهد صعود قابل توجهی بود. در ادامه به بررسی تحولات بازارها در هفته‌ای که گذشت می‎‌پردازیم و بازدهی بازارهای مختلف را بررسی می‌کنیم. در نهایت نیز پرسودترین بازار سرمایه گذاری این هته را معرفی می‌نماییم.

    افت و خیز قابل توجه دلار در هفته جاری

    در این هفته قیمت دلار در بازار آزاد با افت و خیز قابل توجهی همراه بود. هر دلار که در پنجشنبه هفته گذشته به قیمت 35 هزار و 50 تومان معامله می‌شد، در هفته جاری به شدت رشد کرد و در روز دوشنبه به 36 هزار و 880 تومان نیز رسید. با این حال، در نیمه دوم هفته این ارز معتبر با افت ارزش روبرو شد و در حال حاضر 35 هزار و 140 تومان معامله می‌شود. به این ترتیب، با توجه به تحولات این هفته، قیمت دلار در بازار آزاد بازدهی هفتگی خاصی نداشته است. باید منتظر ماند و دید نهایت احیای برجام به کجا می‌رسد و آیا پس از انتخابات میان دوره‌ای در آمریکا، شاهد تغییراتی در دلار خواهیم بود یا خیر.

    پرش بورس به سطح 1.4 میلیون واحدی

    در هفته‌ای که گذشت، بازار سهام شاهد روزهای خوبی بود. شاخص کل بازار سهام که در پایان هفته گذشته در عدد یک میلیون و 283 هزار واحد قرار داشت، در انتهای این هفته رشد قابل توجهی کرد و به یک میلیون و 414 هزار واحد رسید. با این حساب، شاخص کل بازار سهام در هفته جاری 10.2 درصد رشد داشته است. از سوی دیگر، شاخص هم وزن نیز در این هفته با صعود همراه بود. این شاخص که در پایان هفته گذشته در نزدیکی 366 هزار واحد قرار داشت، در پایان هفته جاری به 397 هزار و 568 واحد رسید. به این ترتیب، شاخص هم وزن نیز در این هفته بازدهی 8.7 درصدی را به ثبت رسانده است.

    مقایسه رشد شاخص کل و شاخص هم وزن نشان می‌دهد که شاخص کل در این هفته بازدهی بسیار خوبی داشته و بهتر از شاخص هم وزن نیز عمل کرده است. به این ترتیب، می‌توان به طور کلی بازدهی شرکت‌های بزرگ‌تر بورسی را بهتر از شرکت‌های کوچک‌تر دانست.

    طلا و بیم و امیدهای نرخ ارز

    در این هفته قیمت طلا نیز در بازار داخلی مانند دلار با نوسان همراه بود. بهای هر گرم طلای 18 عیار در بازار داخلی در مقایسه با پایان هفته گذشته حدود 73 هزار تومان افزایش پیدا کرده و به یک میلیون و 466 هزار تومان رسیده است. در واقع، هر گرم طلا در مقایسه با هفته پیش بازدهی 5.2 درصدی ثبت کرده است. البته در میانه هفته قیمت هر گرم طلا از مرز یک و نیم میلیون تومان نیز گذشت اما پس از افت نرخ دلار در روزهای پایانی هفته، فلز زرد نیز تا حدی با افت قیمت روبرو شد.

    رشد طلای 18 عیار در صورتی اتفاق افتاده است که بازده سکه در بازه هفتگی منفی بوده است. قیمت هر سکه امامی در پایان این هفته نسبت به هفته گذشته 103 هزار تومان کاهش یافت و در بازار به قیمت 15 میلیون و 902 هزار تومان معامله می‌شود. در واقع، بهای هر سکه امامی در این هفته 0.6 درصد نسبت به هفته قبل افت کرده است. علت این بازده متفاوت بین طلای گرمی و سکه امامی را می‌توان حباب سکه و تخلیه شدن بخشی از آن دانست. هنگام رشد دلار باید به شدت مراقب بود تا سکه را به قیمت شدیدا حبابی خریداری نکنیم.

    صرف نظر از این موارد، در هفته جاری قیمت هر اونس طلا نیز در بازار جهانی با افزایش روبرو بود. بهای هر اونس طلا در این هفته 119 دلار افزایش پیدا کرد تا به 1749 دلار برسد. به این ترتیب، قیمت جهانی طلا در این هفته 7.3 درصد رشد داشته است.

    پرسودترین بازار سرمایه گذاری هفته سوم آبان 1401

    در این مطلب به بررسی تحولات و بازدهی بازارهای سرمایه گذاری مختلف پرداختیم. همان طور که دیده می‌شود، پرسودترین بازار این هفته را می‌توان بازار سهام و به خصوص شرکت‌های بزرگ‌تر آن دانست. وقتی بازار سهام رشد می‌کند، صندوق‌های سهامی مانند آوای سهام کیان و آهنگ سهام کیان یا صندوق شاخصی هم وزن کیان نیز با بازده صعودی همراه می‌‎شوند. البته این گزینه‌ها و صندوق‌های طلا مانند صندوق سکه طلا کیان بیشتر برای افراد ریسک‌پذیزتر و کسانی که دید بلندمدتی برای سرمایه گذاری دارند، مناسب است. گزینه دیگری که برای افراد ریسک‌گریز مناسب است یا برای کاهش ریسک سبد سرمایه گذاری پیشنهاد می‌شود، صندوق‌های درآمد ثابتی مانند صندوق ندای ثابت کیان و صندوق درآمد ثابت کیان هستند. در شرایط فعلی بهتر است به متنوع‌سازی سرمایه گذاری دست بزنید و بخشی از دارایی خود را در صندوق‌های سهامی یا طلا و بخشی دیگر را در صندوق‌های درآمد ثابت قرار دهید. نسبتی که پولتان را در این صندوق‌ها قرار می‌دهید به میزان ریسک‌پذیری با ریسک‌گریزی شما بستگی دارد. برای درک بهتر می‌توانید از آزمون سنجش ریسک استفاده کنید.

    تازه‌ترین‌ها