پرسودترین بازار هفته سوم فروردین 1400
- اشتراکگذاری
- 86
- 0
شرکتهای کوچکتر بورسی در این هفته بازدهی بهتری نسبت به شرکتهای بزرگتر داشتهاند و برندگان بازار سرمایه در این هفته بودهاند. احیای برجام میتواند فرصتی برای رشد برخی شرکتهای بورسی فراهم آورد.
در هفتهای که گذشت، بازارهای سرمایهگذاری بازدهی نسبتا بالایی داشتند. دلار در این هفته رشد کرد و بورس نیز به صعود خود ادامه داد. طلا نیز با وجود کاهش قیمت جهانی آن، در بازار داخلی با افزایش قیمت همراه بود. این اتفاقات با برخی نگرانیها در خصوص آینده احیای برجام همراه بود. در ادامه به بررسی بازدهی بازارهای سرمایهگذاری مختلف در هفته جاری میپردازیم و پرسودترین گزینه سرمایهگذاری را نیز معرفی میکنیم.
تحولات دلار در هفته سوم فروردین
در هفته جاری قیمت دلار در بازار آزاد با افزایش همراه بود. بهای هر واحد از این ارز معتبر که در پایان هفته گذشته به قیمت 27 هزار و 50 تومان رسیده بود، در این هفته تا 27 هزار و 780 تومان هم افزایش پیدا کرد. اما در نهایت کار خود را در 27 هزار و 670 تومان به پایان برد. به این ترتیب دلار در این هفته شاهد رشد 2.3 درصدی بود. مهمترین علت این افزایش قیمت دلار را میتوان دشواریهای مربوط به بازگشت به برجام دانست. در روزهای اخیر برخی خبرهایی که در این مورد منتشر میشد، چندان مثبت نبود و همین موضوع روی قیمت دلار تاثیر گذاشته است. با این حال، هنوز هم پرونده مذاکرات برجامی باز است و مشخص نیست در نهایت چه اتفاقی بیفتد. نتیجه این ماجرا روی قیمت داراییها در ایران نیز تاثیر خواهد گذاشت.
بورس همچنان در مسیر صعود
بورس در این هفته هم رشد خوبی را پشت سر گذاشت. شاخص کل بازار سهام که در پایان هفته گذشته به یک میلیون و 432 هزار واحد رسیده بود، در پایان این هفته به حدود یک میلیون و 464 هزار واحد افزایش یافت. این میزان به معنی آن است که شاخص کل بازار سهام در یک هفته اخیر 2.2 درصد بازدهی داشته است. از سوی دیگر، نگاهی به شاخص هم وزن نشان میدهد که شرکتهای کوچکتر بورسی هم با رشد همراه بودهاند. این شاخص که در پایان هفته پیش حدود 366 هزار واحد بود، در پایان این هفته به بیش از 377 هزار واحد رسید. به این ترتیب، شاخص هم وزن بازار سهام در این بازه یک هفتهای شاهد رشد 3.1 درصدی بو.ده است. مقایسه رشد این دو شاخص با هم نشان میدهد که شرکتهای کوچکتر بورسی در این هفته بازدهی بهتری نسبت به شرکتهای بزرگتر داشتهاند و به عبارت دیگر، برندگان بازار سرمایه در این هفته بودهاند. احیای برجام میتواند فرصتی برای رشد برخی شرکتهای بورسی فراهم آورد و از سوی دیگر، کاهش نااطمینانی هم میتواند موجب شود سرمایهگذاران از برخی سهامی که در یک بازه زمانی طولانی با افت قیمت روبرو بودهاند، استقبال کنند و فرصتی برای رشد آنها فراهم شود.
طلا در دو مسیر متفاوت
در هفتهای که گذشت قیمت طلا در بازارهای جهانی با افت همراه بود. هر اونس طلا در بازارهای جهانی این هفته ۰.6 درصد افت کرد و به مرز ۱۹30 دلار رسید. این در حالی است که قیمت طلا در بازار داخلی در این هفته با رشد همراه بود. علت اصلی این افزایش قیمت رشد دلار در بازار آزاد بود.
در هفته سوم فروردین ۱۴۰۰، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار داخلی ۳۰ هزار تومان رشد کرد و به یک میلیون و ۲۸۸ هزار تومان رسید. به این ترتیب بهای هر گرم طلا در این بازه زمانی ۲.۴ درصد رشد کرد. قیمت هر سکه امامی نیز در پایان این هفته به ۱۲ میلیون و 816 هزار تومان رسیده است که نسبت به هفته پیش ۲.4 درصد رشد نشان میدهد. به نظر میرسد با کنترل نسبی تنشهای بینالمللی در مورد جنگ روسیه و اوکراین، عامل توضیح دهنده قیمت طلا، نرخ دلار در برابر ریال باشد. به همین دلیل هم احیای برجام یا دشوار شدن آن نتیجه مستقیمی روی قیمت طلا در ایران خواهد داشت.
پرسودترین بازار سرمایهگذاری هفته سوم فروردین
در این مطلب، بازده بازارهای مختلف را در این هفته بررسی کردیم. همان طور که از مقایسه بازدهی بازارها برمی آید، شاخص هم وزن بازار سهام بیشترین سوددهی را داشته است. در واقع شرکتهای کوچکتر بورسی که در یک تا دو سال گذشته با افت قیمت روبرو شده بودند، در دو هفته اخیر بازدهی مناسبی داشتهاند. برای کسانی که آگاهی زیادی از بازار سرمایه ندارند یا وقت کافی برای انتخاب شرکتهای مناسب و سرمایهگذاری در آنها ندارند، صندوقهای سرمایهگذاری در سهام مانند آوای سهام کیان و آهنگ سهام کیان گزینههای خوبی هستند. علاوه بر این، به دلیل این که چنین بازارهایی با ریسک همراه هستند، برای تعدیل ریسک از سرمایهگذاری در صندوقهای درآمد ثابت استفاده میشود. مزیت دیگر استفاده از این صندوقها آن است که برای سرمایهگذاران ریسکگریز سودی بیش از بانکی فراهم میکند و ریسک خاصی هم ندارد. در نهایت این که اگر بازگشت به برجام انجام شود، صندوقهای درآمد ثابت گزینه خوبی برای سرمایهگذاری هستند. در شرایط افت دلار، سرمایهگذاری در طلا و مواردی مانند ملک، حداقل در کوتاهمدت چندان مناسب نخواهد بود و برعکس، گزینههای مبتنی بر قدرت ریال بهتر هستند.