پرسودترین بازار هفته سوم مهر 1401
- اشتراکگذاری
- 160
- 0
مقایسه رشد شاخص کل و رشد شاخص هم وزن در این هفته نشان میدهد که به طور کلی در این هفته شرکتهای بزرگتر بورسی در مقایسه با شرکتهای کوچکتر بورسی عملکرد بهتری داشتهاند.
در هفتهای که گذشت بازارهای سرمایه گذاری با افت و خیز روبرو بودند. دلار در این هفته نوسان چندانی نداشت و تغییر زیادی را در بازار آزاد تجربه نکرد. بازار سهام نیز دو روی متفاوت داشت؛ در روزهای اول هفته افت زیادی در بازار دیده میشد اما در روزهای بعدی بازار رشد کرد. طلا نیز به واسطه افت قیمت جهانی آن با کاهش روبرو بود. در ادامه به بررسی بازدهی بازارهای سرمایه گذاری در هفته سوم مهر میپردازیم و بهترین بازار این هفته را نیز معرفی میکنیم.
ثبات نسبی دلار در هفته جاری
در هفته جاری، قیمت دلار در مقایسه با هفته پیش رشد چندانی را تجربه نکرد. در پایان پنجشنبه هفته گذشته، بهای هر دلار در بازار آزاد 32 هزار و 900 تومان معامله میشد و در این هفته با نوسان نسبتا کمی روبرو بود. در پایان این هفته نیز قیمت دلار به 32 هزار و 930 تومان رسید یعنی تقریبا ثابت ماند. به نظر میرسد تا زمانی که فرجام مذاکرات احیای برجام مشخص نشود قیمت دلار در همین محدودهها باقی بماند و نوسان نسبتا کمی داشته باشد. برخی خبرها حاکی از این است که در میانه آبان مذاکرات از سر گرفته خواهد شد و احتمالا تا آن زمان دلار در بازار آزاد منتظر بماند.
دو روی متفاوت بورس در هفته سوم مهر
در هفتهای که گذشت، بازار سهام دو روی متفاوت داشت. در سه روز اول هفته شاخص کل بورس با افت روبرو شد و تا یک میلیون و 303 هزار واحد نیز پایین رفت. با این حال، در دو روز انتهایی هفته کاری، یعنی روزهای سهشنبه و چهارشنبه وضعیت بهتر شد و بورس رشد کرد. در نهایت، شاخص کل در این هفته کار خود را در نزدیکی یک میلیون و 320 هزار واحد خاتمه داد. با توجه به این که شاخص کل در پایان هفته قبل در حوالی یک میلیون و 314 هزار واحد قرار داشت، در این هفته شاخص کل 0.45 درصد رشد داشته است.
از سوی دیگر، شاخص هم وزن نیز که در انتهای هفته پیش در عدد 380 هزار و 349 واحدی قرار داشت، در سه روز نخست این هفته به 375 هزار واحد هم رسید اما در دو روز بعد تا 380 هزار و 270 واحد افزایش پیدا کرد. به این ترتیب، شاخص هم وزن برخلاف شاخص کل در مقایسه با هفته قبل افت کرده است. این افت البته بسیار اندک و تنها 0.02 درصد بوده است.
مقایسه رشد شاخص کل و رشد شاخص هم وزن در این هفته نشان میدهد که به طور کلی در این هفته شرکتهای بزرگتر بورسی در مقایسه با شرکتهای کوچکتر بورسی عملکرد بهتری داشتهاند. این در حالی است که به طور متوسط شرکتهای کوچک چندان در این هفته موفق نبودهاند.
افت طلا با کاهش قیمت جهانی
در این هفته قیمت طلا نیز با کاهش روبرو بود. قیمت هر گرم طلای 18 عیار که در انتهای هفته قبل در بازار داخلی یک میلیون و 382 هزار تومان معامله میشد، این هفته 21 هزار تومان کاهش یافت و به حدود یک میلیون و 362 هزار تومان رسید. به این ترتیب، در هفته جاری قیمت هر گرم طلای 18 عیار با افت 1.5 درصدی روبرو بوده است. سکه امامی نیز در این هفته بازدهی مناسبی نداشت. قیمت هر سکه که در انتهای هفته قبل 15 میلیون و 79 هزار تومان بود، در این هفته 37 هزار تومان کاهش یافت و به 15 میلیون و 42 هزار تومان شد که در مقایسه با پنجشنبه هفته پیش 0.2 درصد افت کرده است.
با توجه به تثبیت نسبی قیمت دلار در این هفته، تغییرات قیمت طلا تا حدود زیادی ناشی از تغییرات قیمت جهانی آن بوده است. هر اونس طلا که در هفته قبل به حدود 1714 دلار رسیده بود، در این هفته با 48 دلار کاهش به 1666 دلار رسید. به این ترتیب، قیمت جهانی هر اونس طلا در هفته جاری 2.8 درصد افت داشته است.
پرسودترین بازار هفته سوم مهر 1401
در این مطلب به بررسی بازدهی بازارهای مختلف در هفته سوم مهر پرداختیم. همان طور که دیده میشود، شاخص کل بورس در این هفته بهترین بازدهی را در میان بازارهای مختلف داشته است. به نظر میرسد بازدهی بازارهای مختلف با شرایط احیای برجام گره خورده باشد. به این ترتیب اخبار مربوط به احیای برجام یا رد آن تاثیر زیادی روی بازارهای سرمایه گذاری میگذارد. یکی از راههایی که بتوانیم ریسک خود را در برابر اتفاقات مختلف کم کنیم و بتوانیم از ارزش دارایی خود محافظت کنیم، متنوعسازی سرمایه گذاری است. در واقع با انجام این کار برای هر دو سناریوی ممکن یعنی احیای برجام یا عدم آن آماده میشوید. برای این کار بهتر است ابتدا اقدام به ارزیابی ریسک کنید و میزان ریسکپذیر یا ریسکگریز بودن خود را بسنجید. سپس با توجه به آن، بخشی از دارایی خود را در گزینههای کمریسک مانند صندوق درآمد ثابت کیان یا صندوق ندای ثابت کیان قرار دهید و برخی دیگر را نیز میتوانید در صندوق سکه طلا کیان سرمایه گذاری کنید.