پرسودترین بازار هفته چهارم آبان 1401
- اشتراکگذاری
- 166
- 0
قیمت هر سکه امامی در این هفته با رشد روبرو بود. بهای هر سکه در این هفته نسبت به هفته پیش 370 هزار تومان بالا رفت و به 16 میلیون و 325 هزار تومان رسید.
در هفتهای که گذشت برخی بازارهای سرمایه گذاری با رشد همراه بودند. در این هفته دلار رشد کرد و همگام با آن قیمت طلا نیز افزایش یافت. از سوی دیگر، بازار سهام وضعیت دوگانهای را تجربه کرد. در ادامه به بررسی تحولات بازارهای سرمایه گذاری در این هفته میپردازیم و پرسودترین بازار را نیز بررسی میکنیم.
رفت و آمد دلار در محدوده 35 هزار تومانی
در این هفته قیمت دلار در بازار آزاد با نوساناتی همراه بود. بهای هر دلار که در پایان پنجشنبه گذشته به 35 هزار و 150 تومان رسیده بود، در این هفته کمی افزایش یافت. در میانه هفته دلار به کانال 36 هزار تومانی نیز صعود کرد اما مدت زیادی در این محدوده باقی نماند. در حال حاضر هر دلار در بازار آزاد 35 هزار و 250 تومان معامله میشود که در مقایسه با هفته پیش 0.3 درصد رشد داشته است. این افزایش قیمت روی بازار طلا نیز تاثیر گذاشت.
دو روی متفاوت بازار سهام در هفته چهارم آبان
تحولات بازار سهام در این هفته قابل توجه بود. شاخص کل بازار سهام که در پایان هفته قبل یک میلیون و 414 هزار واحد بود، در پایان این هفته 782 واحد کاهش یافت که البته مقدار ناچیزی است. در واقع شاخص کل بازار سهام در این هفته 0.06 درصد افت کرد و در واقع بدون تغییر خاصی باقی ماند. این در حالی است که وضعیت در سهام کوچکتر کمی متفاوت بود. شاخص هم وزن که در پایان هفته قبل حدود 397 هزار و 568 واحد بود، در پایان این هفته به 401 هزار و 466 واحد رسید. در واقع، شاخص هم وزن بازار سهام در این هفته حدود یک درصد رشد کرد.
مقایسه بین رشد شاخص هم وزن و شاخص کل به ما نشان میدهد در این هفته شرکتهای کوچکتر بورسی وضعیت بهتری داشتهاند. این در حالی است که شرکتهای بزرگ بورسی به طور کلی تغییر خاصی را تجربه نکردهاند.
طلا همچنان برق میزند
در این هفته بهای طلا هم در بازار داخلی با افزایش روبرو بود، هرچند در بازار جهانی اتفاقات متفاوتی رخ داد. قیمت طلا در داخل کشور عمدتا به دو عامل قیمت جهانی طلا و قیمت دلار در بازار آزاد بستگی دارد و تحولات آنها روی فلز زرد تاثیر میگذارد. قیمت هر گرم طلای 18 عیار در بازار داخلی در این هفته حدود 20 هزار تومان بالا رفت و به یک میلیون و 487 هزار تومان رسید. به این ترتیب، هر گرم طلای 18 عیار در این هفته 1.3 درصد رشد داشته است. از سوی دیگر، قیمت هر سکه امامی نیز در این هفته با رشد روبرو بود. قیمت هر سکه امامی در این هفته نسبت به هفته پیش 370 هزار تومان بالا رفت و به 16 میلیون و 325 هزار تومان رسید. به این ترتیب، قیمت هر سکه امامی در این بازه زمانی 2.3 درصد رشد کرده است.
رشد قیمت طلا در داخل در شرایطی صورت گرفته که قیمت جهانی طلا در هفت روز اخیر با افت همراه بوده است. هر اونس طلا در حال حاضر 1760 دلار معامله میشود که در مقایسه با هفته قبل حدود 6 دلار افت کرده است. در واقع، بهای هر اونس طلا حدود 0.4 درصد در این هفت روز کاهش یافته که ناچیز است و میتوانیم بگوییم قیمت جهانی طلا تقریبا ثابت مانده است. در این شرایط، رشد قیمت طلا را میتوان ناشی از افزایش قیمت دلار دانست. البته باید مراقب شکلگیری حباب در بازار سکه نیز بود.
جمعبندی: پرسودترین بازار هفته چهارم آبان 1401
در هفته اخیر بهترین بازار سرمایه گذاری سکه و طلای گرمی بودهاند. بالا رفتن قیمت قیمت طلا در بازار داخلی تا حدودی ناشی از رشد قیمت دلار در بازار بوده است. البته قیمت جهانی طلا در یک ماه اخیر رشد داشته که ناشی از انتظارات برای به پایان رسیدن سیاستهای افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو است. با این حال هنوز نرخ تورم در اروپا بالا است و احتمال افزایش نرخ بهره در آنها وجود دارد، هرچند نسبت به ماه قبل کمی کمتر شده است. این موضوع ممکن است رشد طلا را با توقف مواجه کند. باید منتظر ماند و دید سرنوشت برجام پس از انتخابات میان دورهای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا به کجا میرسد زیرا با مشخص شدن این موضوع، قیمت دلار در بازار آزاد تا حدودی سمت و سوی خود را مشخص خواهد کرد. با مشخص شدن سمت و سوی دلار، بازارهایی مانند طلا نیز واکنش نشان خواهند داد.

با توجه به شرایط فعلی توصیه میشود برای پایین نگه داشتن ریسک سرمایه گذاری، در گزینههای متفاوتی سرمایه گذاری کرد. به عنوان مثال میتوان بخشی از سرمایه را در صندوقهای طلا مانند صندوق سکه طلا کیان قرار داد و بخش دیگر را در صندوقهای درآمد ثابت مانند صندوق درآمد ثابت کیان یا صندوق ندای ثابت کیان سرمایه گذاری کرد. با این استراتژی میتوانید برای سناریوهای مختلف پیش رو آماده باشید. البته پیش از تخصیص دادن سرمایهتان به صندوقها بهتر است روحیه ریسکپذیر یا ریسکگریز خود را بشناسید. برای این کار میتوانید از آزمون سنجش ریسک پذیری استفاده کنید.