پرسودترین بازار هفته چهارم خرداد ۱۴۰۱

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 131
    • 0
    پرسودترین بازار هفته چهارم خرداد ۱۴۰۱

    قیمت دلار و فرجام مذاکرات سیاسی در مورد احیای برجام نقش مهمی روی آینده بازارها و تورم انتظاری در کشور خواهد داشت. احیای برجام که اکنون احتمال آن تا حدودی ضعیف‌تر شده است می‌تواند قیمت دلار و طلا را حداقل در کوتاه‌مدت تا اندازه‌ای پایین بیاورد.

    در هفته‌ای که گذشت بازارهای سرمایه‌گذاری مسیرهای متفاوتی را طی کردند. بهای دلار در این هفته شاهد نوسان چشمگیری بود و همین موضوع روی قیمت طلا هم تاثیر گذاشت. بورس نیز در این هفته شاهد صعود بود. در ادامه به بررسی بازدهی بازارهای سرمایه‌گذاری مختلف خواهیم پرداخت و پرسودترین بازار هفته چهارم خرداد را نیز معرفی می‌کنیم.

    تحولات دلار در بازار آزاد

    در هفته‌ای که گذشت قیمت دلار در بازار آزاد شاهد تغییرات گسترده‌ای بود. بهای هر دلار که در پایان هفته قبل به ۳۲ هزار و ۲۲۰ تومان رسیده بود؛ در روزهای ابتدایی این هفته افزایش قابل توجهی داشت و تا کانال ۳۳ هزار تومانی بالا رفت. با این حال؛ قیمت آن در روزهای آخر هفته با افت روبرو شد و در نهایت کار آن در آخر پنجشنبه هفته جاری به ۳۲ هزار و 200 تومان رسید. به این ترتیب دلار از نظر بازدهی در هفته چهارم خرداد ۱۴۰۱ تغییر چندانی را تجربه نکرده است.

    رشد بورس در چهارمین هفته خرداد ماه

    در هفته‌ای که سپری شد؛ بورس با رشد مواجه بود. در این بازه زمانی شاخص کل بورس از حدود یک میلیون و ۵۲۰ هزار واحد به یک میلیون و ۵۶۴ هزار واحد افزایش یافت. شاخص هم وزن بازار سهام نیز در همین بازه زمانی از ۴۲۱ هزار واحد به حدود ۴۲۹ هزار واحد افزایش یافت. به این ترتیب شاخص کل در این مدت بازدهی ۲.۹ درصدی ثبت کرد و شاخص هم وزن نیز رشد 1.8 درصدی را تجربه کرد. بالاتر بودن رشد شاخص کل نسبت به شاخص هم وزن نشان دهنده این است که در این هفته شرکت‌های بزرگ بورسی عملکرد بهتری در مقایسه با شرکت‌های کوچک‌تر و متوسط بورسی داشته‌اند.

    افت و خیز سکه طلا در کانال 15 میلیون تومانی

    در هفته چهارم خرداد ماه قیمت طلا هم با نوسان چشمگیری روبرو بود. این وضعیت تا حدود زیادی وابسته به نوسان قیمت دلار بود. به همین ترتیب قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در پایان این هفته به یک میلیون و ۴۱۵ هزار تومان رسید که در مقایسه با پایان هفته قبل ۷۲ هزار تومان کاهش یافته است. به این ترتیب قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار ۴.۹ درصد کاهش یافته است.
    این در حالی است که بهای هر سکه امامی به ۱۵ میلیون و 138 هزار تومان رسیده است. این میزان نسبت به هفته پیش 335 هزار تومان افت کرده یا به عبارتی 2.2 درصد کاهش داشته است. این در حالی است که قیمت سکه در این هفته تا ۱۶ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان نیز رسیده بود اما با افت دلار در بازار آن هم با کاهش روبرو شد.
    از سوی دیگر قیمت جهانی طلا هم در پایان پنجشنبه این هفته به حدود ۱۸۴۹ دلار رسید که در مقایسه با هفته پیش تقریبا ثابت مانده است.

    پرسودترین بازار هفته چهارم خرداد

    در بالا بازدهی بازارهای مختلف سرمایه گذاری را بررسی کردیم. همان طور که از مقایسه بازارهای مختلف برمی‌آید در این هفته پرسودترین بازار را می‌توان بورس دانست. با این حال قیمت دلار و فرجام مذاکرات سیاسی در مورد احیای برجام نقش مهمی روی آینده بازارها و تورم انتظاری در کشور خواهد داشت. اگر برجام احیا نشود همگام با افزایش قیمت دلار در بازار آزاد طلا هم روند شدی طی خواهد کرد. از سوی دیگر احیای برجام که اکنون احتمال آن تا حدودی ضعیف‌تر شده است می‌تواند قیمت دلار و طلا را حداقل در کوتاه‌مدت تا اندازه‌ای پایین بیاورد.

    تازه‌ترین‌ها