پرسودترین بازار سرمایه گذاری هفته چهارم شهریور 1401

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 124
    • 0
    پرسودترین بازار سرمایه گذاری هفته چهارم شهریور 1401

    در هفته جاری با توجه به رشد قیمت دلار در بازار آزاد، قیمت طلا هم شاهد افزایش بود. هر گرم طلای 18 عیار در این یک هفته، حدود 40 هزار تومان بالا رفت و به قیمت یک میلیون و 322 هزار تومان به ازای هر گرم رسید.

    در هفته‌ای که گذشت، بازارهای سرمایه گذاری به خبرهای منفی برجامی واکنش نشان دادند. در پی این اخبار، دلار در بازار آزاد با افزایش قیمت روبرو شد و طلا نیز صعود کرد. بورس نیز در این هفته با افت روبرو شد. در ادامه به بررسی تحولات و بازدهی بازارهای سرمایه گذاری مختلف در هفته اخیر می‌پردازیم و پرسودترین بازار این هفته را معرفی می‌کنیم.

    تحولات دلار در بازار آزاد

    در هفته‌ای که سپری شد قیمت دلار در بازار آزاد افزایش یافت و بار دیگر وارد کانال 31 هزار تومانی شد. هر دلار که در پایان پنجشنبه هفته گذشته به قیمت 30 هزار و 250 تومان معامله می‌شد، در پایان این هفته به 31650 تومان افزایش یافت.

    به این ترتیب، در یک هفته اخیر قیمت دلار در بازار آزاد 4.6 درصد بالا رفته است. این افزایش قیمت دلار در بازار آزاد نشانه‌ای از خبرهای منفی برجامی بود. با تیره‌تر شدن فضای احیای برجام و کمرنگ شدن احتمال دسترسی سریع به آن، قیمت ارزهای معتبر در برابر ریال بالا رفت و برخی بازارهای دیگر نیز نسبت به این اتفاق واکنش نشان دادند.

    عقب‌نشینی بورس به کانال 1.3 میلیون واحدی

    در هفته جاری بازار سهام با افت روبرو شد و به کانال 1.3 میلیون واحدی عقب‌نشینی کرد. شاخص کل بورس که در پایان هفته قبل در عدد یک میلیون و 413 هزار واحدی قرار داشت، در این هفته با افت حدودا 24 هزار واحدی به یک میلیون و 389 هزار واحد افت کرد.

    در واقع، شاخص کل در بازه هفتگی 1.7 درصد کاهش یافته است. وضعیت شاخص هم وزن نیز تا حدودی شبیه شاخص کل بود. شاخص هم وزن که در پایان هفته قبل حدود 410 هزار و 325 واحد بود، در پایان این هفته به 404 هزار و 890 واحد افت کرد. به این ترتیب، شاخص هم وزن در یک هفته گذشته 1.3 درصد افت داشته است.

    مقایسه رشد شاخص کل و شاخص هم وزن نشان می‌دهد هرچند هر دو با افت روبرو بوده‌اند اما شاخص کل بیشتر افت کرده است. این موضوع به معنای آن است که شرکت‌های بزرگ بورسی در این هفته بیشتر از شرکت‌های کوچک بورسی افت کرده‌اند.

    پرش فلز زرد با اهرم دلاری

    در هفته جاری با توجه به رشد قیمت دلار در بازار آزاد، قیمت طلا هم شاهد افزایش بود. هر گرم طلای 18 عیار در این یک هفته، حدود 40 هزار تومان بالا رفت و به قیمت یک میلیون و 322 هزار تومان به ازای هر گرم رسید. این افزایش به معنای رشد 3.1 درصدی قیمت طلای گرمی در بازار است.

    سکه امامی نیز در این هفته با افزایش قابل توجهی روبرو بود. هر سکه که در پایان پنجشنبه گذشته به قیمت 13 میلیون و 960 هزار تومان خرید و فروش می‌شد، در انتهای هفته جاری با افزایش 530 هزار تومانی همراه شد و به قیمت 14 میلیون و 490 هزار تومان رسید. این موضوع به معنای آن است که در یک هفته اخیر بهای هر سکه امامی 3.8 درصد افزایش یافته است.

    در صورتی که احیای برجام دشوارتر شود، قیمت طلا می‌تواند همگام با رشد دلار روند صعودی طی کند. این در حالی است که خبرهای مثبت برجامی می‌تواند موجب افت قیمت طلا هم شود.

    افزایش قیمت طلا در داخل کشور در شرایطی صورت می‌گیرد که بهای جهانی طلا با افت روبرو شده است. هر اونس طلا در بازارهای جهانی در پنجشنبه به قیمت 1663 دلار رسید که در مقایسه با 7 روز پیش حدود ۴۶ دلار افت کرده است.

    به این ترتیب، بهای جهانی طلا در هفته اخیر نه تنها رشد نکرده بلکه 2.7 درصد هم افت داشته است. این افت را تا حدودی می‌توان ناشی از بالا بودن نرخ تورم در آمریکا نسبت به میزان مورد انتظار دانست. این اتفاق می‌تواند باعث شود نرخ بهره در آمریکا افزایش پیدا کند و به همین دلیل هم روی قیمت طلای جهانی اثر منفی بگذارد.

    جمع‌بندی: پرسودترین بازار هفته چهارم شهریور 1401

    در این مطلب به بررسی تحولات بازارهای سرمایه گذاری مختلف در هفته‌ای که گذشت پرداختیم و بازدهی هر یک را نیز محاسبه کردیم. همان طور که مشخص است، هنگام صعود دلار، طلا و ارزهای معتبر جهانی رشد بیشتری دارند.

    با این حال، هنوز آینده توافق احیای برجام کاملا مشخص نیست. همین موضوع باعث می‌شود کسانی که قصد سرمایه گذاری دارند بهتر است طوری سبد درست کنند که متنوع‌سازی را رعایت کرده باشند تا ریسک از دست رفتن سرمایه آنها کمتر شود.

    برای این کار بهتر است ابتدا اقدام به ریسک‌سنجی کنید. پس از آن که متوجه شدید تا چه اندازه ریسک‌پذیر یا ریسک‌گریز هستید، اقدام به توزیع سرمایه خود در گزینه‌های مختلف کنید.

    به عنوان مثال، اگر ریسک‌گریز هستید سهم بالایی از سرمایه خود را در صندوق‌هایی مانند صندوق درآمد ثابت کیان یا صندوق ندای ثابت کیان که سود موثر سالانه 23 درصد دارد، قرار دهید. بخش کمتری را نیز به صندوق طلا مانند صندوق سکه طلا کیان یا صندوق‌های سهامی مانند صندوق آوای سهام کیان اختصاص دهید.

    این کار شما را از سود آینده بهره‌مند می‌کند و ریسکتان را نیز کم نگه می‌دارد. البته میزان تخصیص سرمایه به هر گزینه‌‎ای به میزان ریسک‌پذیری یا ریسک‌گریزی شما بستگی دارد.

    تازه‌ترین‌ها