بازدهی صندوق های سرمایهگذاری در هفته اول تیر ماه
- اشتراکگذاری
- 188
- 0
در هفتهای که سپری شد، بازارهای سرمایهگذاری با افت همراه بودند. با این حال، صندوقهای درآمد ثابت توانستند بازدهی معقولی در این شرایط به دست بیاورند. صندوقهای درآمد ثابت به طور متوسط بازدهی 0.39 درصدی در این هفته کسب کردند که بسیار بهتر از سود سپرده یک ساله بانکی است.
در هفتهای که گذشت بازارهای سرمایهگذاری واکنشهای متفاوتی به تحولات داشتند و بازدهی متفاوتی کسب کردند. اغلب بازارها در این هفته بازدهی مثبتی نداشتند. همین موضوع هم باعث شد صندوقهای سرمایهگذاری که از وضعیت کلی بازارها تاثیر میپذیرند، با افت روبرو شوند. البته صندوقهای درآمد ثابت همچنان به رشد خود ادامه دادند. در ادامه به بررسی بازدهی متوسط صندوقهای سرمایهگذاری در این هفته میپردازیم و آنها را با عایدی بازارها مقایسه خواهیم کرد.
چشمانداز دلار در هفته گذشته
در فاصله چهارشنبه اول تیر ماه تا هشتم این ماه، دلار در بازار آزاد با افت همراه بود. قیمت هر دلار در بازار آزاد در یکم تیر حدود 32 هزار و 100 تومان معامله میشد. با این حال، یک هفته بعد یعنی در هشتم تیر ماه قیمت دلار به کانال 31 هزار تومانی بازگشت و هر دلار به قیمت 31 هزار و 250 تومان کاهش یافت. در طول هفته گذشته قیمت دلار حتی به کانال 30 هزار تومانی هم افت کرده بود. در مجموع، در بازه اول تا هشتم تیر ماه، دلار 2.6 درصد از ارزش خود را از دست داد. همین مساله باعث شد سایر بازارهای دارایی هم تحت تاثیر قرار بگیرند. این موضوع تا حدودی ناشی از گمانهزنیهای مثبت در خصوص احیای برجام بود که در روزهای آتی نافرجام ماند. هنوز هم احیا یا عدم احیای برجام به صورت قطعی مشخص نشده اما وقتی این اتفاق رخ بدهد، روی قیمت دلار تاثیر خواهد گذاشت.
بازار سهام و صندوقهای سهامی در هفته اول تابستان
در هفتهای که گذشت، بازار سهام هم با افت همراه بود. شاخص کل بازار در هفته قبل حدود 19 هزار واحد کاهش پیدا کرد و 1.3 درصد از ارزش خود را از دست داد. شاخص هم وزن نیز در همین مدت حدود هزار واحد افت کرد و 0.2 درصد کاهش یافت. همین کاهش نشان میدهد که بازار سرمایه در هفته قبل روزهای خوبی نداشت. صندوقهای سهامی در این هفته به طور متوسط 1.4 درصد از ارزش خود را از دست دادند که همین موضوع آنها را در محدوده بازدهی شاخص کل قرار میدهد. این موضوع نشان میدهد حتی در شرایطی که بازار چندان وضعیت مساعدی ندارد، باز هم عملکرد متوسط صندوقهای سهامی تقریبا مشابه شاخص کل بوده است.
چشمانداز طلا در شرایط افت دلار
همان طور که اشاره کردیم، در هفته گذشته در بازه یکم تا هشتم تیر قیمت دلار با افت روبرو بود. این افت قیمت دلار بهای طلا را هم در بازارهای داخلی تحت تاثیر گذاشت. قیمت هر گرم طلا در این بازه یک هفتهای از یک میلیون و 434 هزار تومان به یک میلیون و 384 هزار تومان افت کرد و در واقع 4.1 درصد افت داشت. این در حالی است که سکه امامی نیز در همین مدت از 15 میلیون و 587 هزار تومان به 14 میلیون و 610 هزار تومان رسید. در واقع سکه امامی در همین مدت افت 6.3 درصدی را تجربه کرد. این افت قیمت سکه و طلا در بازار روی ارزش صندوقهای طلا هم موثر بود. در بازه زمانی یک هفتهای گفته شده، صندوقهای طلا به طور میانگین با افت 9 درصدی روبرو شدند.
صندوقهای درآمد ثابت، بهترین گزینه این هفته
در هفتهای که سپری شد، بازارهای سرمایهگذاری با افت همراه بودند. با این حال، صندوقهای درآمد ثابت توانستند بازدهی معقولی در این شرایط به دست بیاورند. صندوقهای درآمد ثابت به طور متوسط بازدهی 0.39 درصدی در این هفته کسب کردند که بسیار بهتر از سود سپرده یک ساله بانکی است. بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، بانکها باید برای سپرده یک ساله خود سالانه 16 درصد سود پرداخت کنند. این میزان به ازای یک هفته تقریبا معادل 0.3 درصد است. به این ترتیب، میتوان دید که سود صندوقهای درآمد ثابت به طور متوسط بهتر از بانک بوده است. علاوه بر این، صندوقهای درآمد ثابت مزایای دیگری هم دارند. به عنوان مثال سود روزشمار میدهند و در صورت نیاز وقتی به وجه نقد نیاز داشته باشید و پول خود را خارج کنید، مانند بانک جریمه پرداخت نخواهید کرد. جالب اینجاست که برخی صندوقهای درآمد ثابت پرداخت بسیار بهتری هم داشتهاند. به عنوان مثال صندوق درآمد ثابت کیان در این هفته 0.45 درصد عایدی داشته که گزینه بسیار خوبی به حساب میآید.
درسهای این هفته از بازارهای سرمایهگذاری
همان طور که اشاره کردیم، در این هفته بازارهای سرمایهگذاری با افت همراه بودند. در چنین شرایطی که بازارها آرایش برجامی به خود میگیرند معمولا شاخص کل، دلار و طلا با افت روبرو میشوند و بازدهی منفی پیدا میکنند. در چنین شرایطی صندوقهای درآمد ثابت بهترین گزینه برای سرمایهگذاری به حساب میآیند. با این حال، شرایط به گونهای است که در حال حاضر وضعیت برجام و تورم انتظاری چندان مشخص نیست. در چنین شرایطی بهتر است سبدی از داراییهای مختلف تشکیل داد و بر اساس شخصیت ریسکپذیر یا ریسکگریز خود سرمایهمان را در چند مورد پخش کنیم. مثلا اگر ریسکگریز هستیم، بخش بزرگی از سرمایه خود را در صندوقهای درآمد ثابت قرار دهیم و بخش کمتری را به صندوقهای طلا و سهامی که ریسک بیشتری دارند، اختصاص دهیم. این در حالی است که اگر ریسکپذیر باشیم بهتر است بیشتر سرمایه خود را در صندوقهای سهامی و طلا قرار دهیم و بخش کمتری را نیز در صندوقهای درآمد ثابت سرمایهگذاری کنیم. با این استراتژی میتوانیم در مقابل تورم و تحولات آینده دست کم تا حدودی آماده باشیم.