پرسودترین صندوقهای سرمایه گذاری در هفته سوم خرداد 1401
- اشتراکگذاری
- 244
- 0
در هفته مورد بررسی ما صندوقهای سرمایهگذاری عملکرد متفاوتی داشتند. صندوقهای طلا کمی به طور متوسط کمی صعود کردند و صندوقهای سهامی نیز عمدتا منفی بودند. در این میان فقط میانگین صندوقهای درآمد ثابت مثبت بود. با این حال، در چهارمین هفته خرداد، قیمت دلار به شدت بالا رفت و قیمت طلا و صندوقهای طلا را هم تحت تاثیر قرار داد.
در هفته سوم خرداد ماه امسال، بازارهای سرمایهگذاری بازدهی متفاوتی را تجربه کردند. همین مساله باعث شد صندوقهای سرمایهگذاری هم بازدهی متفاوتی داشته باشند. قیمت دلار در هفته سوم خرداد کمی با افت مواجه بود، به همین دلیل هم بازارها عمدتا با افت کمی روبرو شدند. در ادامه به وضعیت صندوقهای سرمایهگذاری اشاره خواهیم کرد و بهترین صندوقهای سهامی و طلا را نیز مرور خواهیم نمود.
قیمت دلار در هفته سوم خرداد
بهای هر دلار در بازار آزاد در هفته سوم خرداد ماه با افت کمی روبرو بود. هر دلار که در پایان روز چهارشنبه 11 خرداد به قیمت 31 هزار و 850 تومان در بازارها معامله میشد، یک هفته بعد و در تاریخ 18 خرداد ماه به 31 هزار و 780 تومان رسید یعنی دلار در این هفت روز با افت 0.2 درصدی روبرو شده بود. البته در روزهای بعد، قیمت دلار شتاب گرفت و به ارقام بالاتری رسید.
چشمانداز بازار سهام و صندوقهای سهامی
در هفته سوم خرداد ماه، بازار سهام هم شاهد افت بود. شاخص کل در این مدت با افت 1.4 درصدی در مقایسه با هفته پیش از آن مواجه شد و شاخص هم وزن نیز با 1.9 درصد کاهش ارزش روبرو بود. این موضوع روی صندوقهای سرمایهگذاری هم تاثیر گذاشت. صندوقهای سهامی در هفته سوم خرداد ماه به طور متوسط با افت 2 درصدی روبرو شدند. البته این نکته هم وجود دارد که میانگین نسبت به برخی صندوقها که افت زیادی دارند، حساس است و تنها با کاهش چند صندوق ممکن است میانگین صندوقها هم تحت تاثیر قرار بگیرد.

بهترین صندوق سهامی هفته سوم خرداد 1401
نگاهی به صندوقهای سرمایهگذاری نشان میدهد که بهترین صندوقهای سهامی در هفته سوم خرداد ماه صندوقهای آوای سهام کیان و آهنگ سهام کیان بودهاند. این دو صندوق برخلاف روند فعلی بازار توانستند در این هفته 0.35 درصد بازدهی داشته باشند. این عایدی هم در مقایسه با شاخص کل و شاخص هم وزن بالاتر است و هم در مقایسه با سایر صندوقهای سهامی.
بهترین صندوقهای طلا در هفته سوم خرداد ماه
در هفته فوق، به دلیل افت قیمت دلار و البته تعطیلات ابتدای هفته بازارها، قیمت سکه با افت روبرو شد. همین موضوع روی صندوقهای طلا هم موثر بود اما تاثیر کمتری داشت. بهای سکه بین روزهای 11 خرداد تا 18 همین ماه از 15 میلیون و 460 هزار تومان به 14 میلیون و 926 هزار تومان رسید و حدود 3.45 درصد از ارزش خود را از دست داد. این در حالی است که صندوقهای طلا که در بورس معامله میشوند و اصطلاحا etf هستند، به طور میانگین حتی با افزایش 0.14 درصدی هم روبرو بودند. این موضوع احتمالا به این دلیل رخ داده که معاملهگران بورسی حدس میزدهاند که در هفته بعد دلار روندی افزایشی خواهد داشت و قیمت طلا را هم با خود بالا خواهد برد. به همین دلیل هم تقاضا و خرید طلا توسط آنها در بورس باعث شده تا نه تنها صندوقهای طلا در بورس افت نکنند بلکه رشد کمی هم داشته باشند. البته در روزهای بعد این حس درست از آب درآمد و رکورد معاملات صندوقهای طلا شکسته شد. بهترین صندوق طلا در هفته سوم خرداد ماه 1401 را میتوان صندوق سکه طلا کیان دانست که در این بازه زمانی توانست بازدهی 0.52 درصدی به دست بیاورد.

مقایسه عایدی صندوقهای درآمد ثابت و بانک
در هفتهای که بررسی میکنیم، برخی از صندوقهای درآمد ثابت قابل معامله در بورس با افت شدیدی روبرو بودند و همین موضوع باعث شد میانگین بازدهی صندوقهای درآمد ثابت کاهش یابد. این در حالی است که صندوقهای معتبر همچنان به بازدهی معقول خود ادامه دادند. به این ترتیب، انتخاب صندوق درآمد ثابت مناسب گزینه مهمی در سرمایهگذاری به حساب میآید. بازده بانک به ازای یک هفته نگه داشتن سپرده یک ساله حدود 0.3 درصد است. این در حالی است که صندوق درآمد ثابت کیان توانست عایدی تقریبا 0.33 درصدی در همین مدت به دست بیاورد و صندوق ندای ثابت کیان هم 0.307 درصد عایدی داشته است. این دو صندوق از بانک بهتر عمل کردهاند و از میانگین صندوقهای سهامی نیز بهتر هستند.
جمعبندی: بهترین صندوقهای هفته سوم خرداد 1401
همان طور که دیدیم، در هفته مورد بررسی ما صندوقهای سرمایهگذاری عملکرد متفاوتی داشتند. صندوقهای طلا کمی به طور متوسط کمی صعود کردند و صندوقهای سهامی نیز عمدتا منفی بودند. در این میان فقط میانگین صندوقهای درآمد ثابت مثبت بود. با این حال، در چهارمین هفته خرداد، قیمت دلار به شدت بالا رفت و قیمت طلا و صندوقهای طلا را هم تحت تاثیر قرار داد. به نظر میرسد این شرایط با احیای برجام رابطه مستقیمی داشته باشند. در صورتی که برجام احیا شود، قیمت دلار در بازار آزاد احتمالا در کوتاهمدت با افت روبرو شده و همین موضوع میتواند روی بازارهای سرمایهگذاری هم تاثیر بگذارد. از سوی دیگر، بنبست در برجام میتواند سبب رشد قیمت دلار و طلا در بازارها شود.