چرا بهتر است در صندوقها سرمایهگذاری کنیم؟
- اشتراکگذاری
- 395
- 0
احتمالا تاکنون بارها شنیدهاید که بازار سهام بهترین بازدهی را در میان بازارهای مختلف دارد. از سوی دیگر، در یک سال و نیم اخیر بازار سهام افت و صعود زیادی را پشت سر گذاشته و برخی از سرمایهگذاران با تجربه نوسان این بازار، به بازدهی و ریسک بورس کماعتماد شدهاند. اما چرا این اتفاق افتاده است و آیا راهی برای انتخاب بهینه برای سرمایهگذاری و کسب سود وجود دارد؟ در ادامه به این موضوع میپردازیم.

پیش افتادن از بازار را فراموش کنید
اولین موضوعی که باید به آن توجه کرد، این است که بازار سهام بالاترین بازدهی را در میان بازارها دارد. این بازار در 50 ماه اخیر یعنی از پایان خرداد 96 تا پایان مرداد 1400، حدود 19 برابر شده است. با این حال یک نکته مهم وجود دارد: بسیاری از سرمایهگذاران قادر نیستند به اندازه رشد بازار (شاخص کل) از رشد بازار بهرهمند شوند. در واقع این نکته را نباید از یاد نبرید که بازار منطقیتر از تک تک افراد عمل میکند. اگر این را بدانید احتمالا دستیابی به سودهای کلان و بدون دانش از بازار را فراموش خواهید کرد.
این موضوع یک پیامد دیگر هم دارد: وقتی سرمایهگذار نمیتواند به اندازه شاخص بازدهی کسب کند، ممکن است این حس را داشته باشد که این بازار آن طور که به وی گفته شده عمل نمیکند و بازدهی آن خیلی هم خوب نیست. در حالی که این چنین نیست.
بیشتر بخوانید: بهترین روشهای سرمایهگذاری با پول کم در سال 1400
توصیهای از وارن بافت: کجا سرمایهگذاری کنیم؟
حتی وارن بافت سرمایهگذار افسانهای و مهمی که گاهی وقتها بهتر از بازار عمل کرده است، به کسانی که توصیههای وی را میپذیرند، میگوید بهتر است در صندوقهایی سرمایهگذاری کنند که توان حرکت با رشد بازار را داشته باشند. اگر چنین صندوقهایی وجود داشته باشند، میتوانند پناهگاه بسیار خوبی برای سرمایهها ما باشند. وارن بافت در توصیه خود به آنها که سخنش را میپذیرند میگوید بهتر است سرمایه آنها در جاهایی قرار داشته باشد که به خوبی متنوعسازی اصل سرمایه را رعایت کرده باشند.
بیشتر بخوانید: صندوق سهامی چیست؟
صندوقهای سرمایهگذاری چه عملکردی داشتهاند؟
همان طور که گفتیم در بلندمدت سرمایهگذاران قادر نیستند به اندازه رشد بازار به سرمایه خود بیفزایند. اما این موضوع در مورد صندوقهای سهامی ایران صدق نکرده است. اگر همین 50 ماه گفته شده در بالا را ملاک در نظر بگیرید، خواهید دید که به عنوان مثال صندوق آوای سهام کیان بیش از 30 برابر شده است. البته بسیاری از صندوقها نتوانستهاند چنین رشدی کسب کنند. به همین دلیل هم هنگام سرمایهگذاری، در انتخاب صندوقها دقت کنید.

جمعبندی: درسهای بازار برای سرمایهگذاران
از آنچه گفتیم چند درس میتوان گرفت. نخستین درس این است که بدانید در یک بازه میان مدت یا بلندمدت نمیتوانید از بازار پیش بیفتید. این کار تنها از عهده برخی متخصصان خبره و آشنا به بازار که عمدتا مدیریت صندوقها را به عهده دارند، برمیآید. بنابراین ما هم توصیه وارن بافت را برای شما تکرار میکنیم. برای کسب سود و بهره بردن از بهترین بازار لازم نیست خودتان دست به کار بشوید. تنها کاری که لازم است بکنید این است که در یک صندوق سرمایهگذاری در سهام که معتبر باشد، نامنویسی و سرمایهگذاری نمایید.