3 عادت جف بزوس برای یک زندگی پربارتر
- اشتراکگذاری
- 74
- 0
هر کسی زمان کمی برای تحقق رویاهایش در زندگی و کسب و کارش دارد. کارآفرینان بعد از تلاش بسیاردریچهای به سوی آن پیدا کردهاند و از این طریق بر کسب و کار خود تسلط پیدا کردهاند. همه ما میدانیم که موقعیتهای مناسب که بتوان از آنها برای رسیدن به اهدافمان استفاده کرد، به اندازه تعداد کارهای روزمره ما نیست؛ بنابراین باید از کوچکترین موقعیتها استفاده کنیم و تنها روی کارهایی که به رشد شخصی ما منتهی میشود، متمرکز شویم. جف بزوس به عنوان یکی از اشخاصی که به بالاترین درجه از تمرکز در این زمینه رسیده است 3 عادت خود را در این مسیر با ما به اشتراک گذاشته است که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.

عادت اول، الویت با خودمان است
برای این که سوءتفاهمی صورت نگیرد باید گفت که احساس همدردی و همزادپنداری با دیگران و کمک به آنها از ویژگیهای انسانی است که باید در هر کدام از ما وجود داشته باشد. منظور جف بزوس از بیان این رویکرد به عنوان یکی از عاداتش این است که به انجام امور دیگران بپردازد اما به اندازه! او میگوید ما در طول روز بیش از حد برای دیگران وقت میگذاریم و این امر باعث از بین رفتن وقت و نیرو برای انجام کارهای خودمان میشود. جف معتقد است که اگر برای کارهای خود نیروی کافی را نداشته باشیم و در نهایت نتوانیم کارهایمان را به سرانجام برسانیم پس نمیتوانیم آدم موفق و کارآمدی برای دیگران باشیم.
عادت دوم، تمرکز بر اهداف و هدفگذاری درست
جف بزوس به این موضوع اشاره زیادی دارد که بدون تعیین اهداف نمیدانیم به کدام سمت میرویم. جالب است بدانیم که بسیاری از مدیران چه در زندگی و چه در کار با حال ناخوشایندی در حال حرکت هستند و تنها دلیل این طور زندگی کردنشان به این خاطر است که هدف مشخصی ندارند. یکی از آفات بی هدفی این است که هر روز مانند دیروزمان زندگی میکنیم و به این ترتیب، هیچ هیجانی در کار نیست. جف بزوس یک کارآفرین مولد است چون تمام برنامههای روزانه او پر از هدف هستند. هر روز زندگی این شخص تشکیل شده از اهداف مشخص شده که با محاسبات او ختم به پیروزی میشوند. یکی از ویژگیهای بارز اهداف این است که هر چه هدفتان مشخصتر باشد به همان میزان موانع سر راه نیز قابل تشخیصتر هستند و میتوان با تسلط، آنها را از سر راه برداشت.
بیشتر بخوانید: سودآوری صندوقهای سرمایهگذاری در اردیبهشت چقدر بود؟
عادت سوم، رعایت اصل تعادل
جف بزوس در کنار تحقق اهداف و نظم و تمرکز یک چاشنی کارآمد دیگر را به عنوان عادت پیشنهاد میدهد و آن هم رعایت اصل تعادل است. او کار با رعایت تعادل را به همه پیشنهاد میکند و این اصل را برای خود به یک عادت همیشگی تبدیل کرده است. او میگوید که اگر تمام کارهای ما بدون حتی لحظهای لذت بردن از پیشرفت و تجلیل از موفقیتهای خودمان تنظیم شده است باید از آینده خود بترسیم. این رویه باعث میشود تا در آیندهای نه چندان دور از آنچه که ساختهایم و به دست آوردهایم بیزار شویم. جف تاکید میکند که باید زمانی از روز را برای جشن گرفتن به خاطر دستاوردهایمان اختصاص دهیم و به ناخودآگاه خود القا کنیم که فرد موفقی بودهایم و تلاشمان نتیجه داده است.