آشنایی با 3 گام ساده برای پس انداز
- اشتراکگذاری
- 54
- 0
گاهی سختترین مرحله یک فعالیت شروع آن است. پس انداز، یکی از همین فعالیتها است. طرح کردن یک استراتژی ساده و در عین حال مشخص و واقع بینانه با این که ساده به نظر میرسد اما نیاز به برنامهریزی مشخص دارد. افرادی که موفق به تدوین یک نقشهراه درست و منطقی میشوند میتوانند هم برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت و هم بلند مدت در پس انداز از آن بهرهمند شوند. اما خبر خوش این است که طرح برنامهای مدون و کارآمد به راحتی قابل انجام است اگر گامهایی که مرور میکنیم را مرتب برداریم.

گام اول، ثبت هزینه ها
اولین قدم برای برنامه ریزی و شروع پس انداز این است که بفهمیم تا چه میزان هزینه میکنیم. از خرید چای برای مصرف روزانه تا کالا و محصولات دیگر را جز به جز بنویسیم. پیگیر تمام هزینهها باشیم. زمانی که هزینهها را ثبت کردیم نوبت به دسته بندی اعداد میرسد؛ مواد غذایی، اقساط وام و مصارف روزانه از مهمترین ستونهای تشکیل شده هستند. برای این که در یادداشت هزینهها چیزی را از قلم نیاندازیم سعی کنیم با به همراه داشتن دفترچه خود تمام خریدها را در همان لحظه به ثبت برسانیم.
گام دوم، بودجه برای پس انداز
زمانی که هزینههای یک ماه خود را با انجام ثبت هزینهها به دست آوردیم حالا نوبت به تصمیم گیری برای بودجه بندی مناسب برای هزینههای ماه آینده به میان میآید. بودجهبندی ماهیانه مستلزم این است که قبل از هر چیز با بررسی خرج و برجهایی که داشتهایم جلوی ورود هزینههای مازاد و غیرضروری را برای ورود به ماه بعدی بگیریم. یکی از مهمترین ویژگیهای بودجه بندی و برنامه ریزی برای پس انداز جلوگیری از چنین مخارجی است. از طرف دیگر، میتوان هزینههایی که به طور منظم برای تهیه مایحتاج زندگی صرف میشود را در برنامه ریزی ماه آینده مدنظر قرار داد.
گام سوم، کاهش هزینه ها
در مسیر برنامه ریزی برای پس انداز به دنبال روشهایی باشیم که با کمکشان بتوانیم هزینههای خود را کاهش دهیم. اولین و دم دستیترین مسیری که میتوان از آن کمک گرفت این است که یک داس در دست بگیرید و موارد غیر ضروری را قطع کنید و اجازه ندهید به هزینههای ماه بعدی راه پیدا کنند. متاسفانه بسیاری از ما به طور افراطی عادت به مصرف بی رویه انرژیهایی مانند برق داریم. زمانی که خواب هستیم تلویزیون روشن است. زمانی که حرف خاصی برای گفتن نداریم ساعتها با گوشی همراه و یا منزل با شخص دیگری صحبت میکنیم. تمام این هزینههای هرز را میتوان با همان داسی که در دست داریم قطع کنیم و بار هزینههای خود را سبک کنیم.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری چیست؟ انواع سرمایه گذاری کدام است؟
نتیجه گیری
همان طور که در آغاز گفتیم بسیاری از کارهای ساده مانند پس انداز، زمانی که به مرحله عملی شدن میرسند تبدیل به یکی از سختترین کارهای دنیا میشوند. داشتن یک برنامه مشخص و حفظ پولی که از پس انداز به دست آوردهایم بیش از هر چیز نیاز به ممارست و مدیریت مشخص دارد. اما برای این که بتوان پولی که پس انداز شده را به سرعت وارد مرحله سرمایه گذاری کرد باید آن را وارد زمینههای سرمایه گذاری کارآمد مانند صندوق های سرمایه گذاری کرد که با بازده معقول و مجوزهایی که دارند میتوانند بهترین گزینه برای سرمایه گذاری پس اندازهایمان باشند.