نمای لرزان بازار سهام در هفته نخست خرداد
افت شاخص کل بورس به مرز 1.1 میلیون واحدی
- اشتراکگذاری
- 23
- 0
بازار سهام در هفتهای که گذشت روزهای پرنوسانی را پشت سر گذاشت. شاخص کل بازار سهام که در هفته پیش به یک میلیون و 155 هزار واحد افت کرده بود، در این هفته تا یک میلیون و 95 هزار واحد نیز پایین رفت اما در پایان هفته در حدود عدد یک میلیون و 109 هزار واحدی به کار خود خاتمه داد. در ادامه به تحولات بازار سهام در یک هفته اخیر میپردازیم.

رشد قیمت دلار در هفته نخست خرداد
در پایان هفته گذشته قیمت دلار در حدود 23 هزار تومان بود اما در طول هفته جاری بهای آن افزایش یافته و در حال حاضر به 23 هزار و 400 تومان رسیده است. رشد قیمت دلار در بازار، در بازارهای مختلف نتایج متفاوتی داشته است با این حال، شاخص کل بورس هنوز هم در حال افت است و با نااطمینانی سرمایهگذاران روبرو است. انتظار میرود در کوتاهمدت و احتمالا دستیابی به توافق دلار با نوساناتی همراه باشد و بازارهای دارایی دیگر را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
بیشتر بخوانید: دو مزیت سرمایهگذاری در صندوقهای سهام
نمای بازار بورس در هفته اول خرداد
بازار سهام هفته اول ماه سوم سال را نیز با افت آغاز کرد. همان طور که گفتیم شاخص کل بازار سهام در پایان این هفته به یک میلیون و 109 هزار واحد رسید که در مقایسه با هفته گذشته 3.94 درصد افت کرده است. به این ترتیب، شاخص کل بازار سهام از ابتدای سال 1400 تاکنون 17.9 درصد کاهش یافته است. شاخص هموزن بازار سهام نیز در هفته نخست خرداد از 396 هزار و 983 واحد به 383 هزار و 112 واحد کاهش یافت. این افت 3.49 درصدی نشان میدهد هرچند در هفته اخیر بازار سهام نزولی بوده است اما شرکتهای کوچکتر زیان کمتری دیدهاند.
بیشتر بخوانید: کدام سرمایهگذاری بهتر است:صندوقهای سهام یا حضور مستقیم در بورس؟
عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری در سهام
وضعیت صندوقهای سرمایهگذاری در سهام نیز تا حدود زیادی متاثر از وضعیت کلی بازار بوده است. در فاصله 29 اردیبهشت تا 4 خرداد، صندوق آوای سهام کیان با افت 4.24 درصدی روبرو بوده است در حالی که در این بازه زمانی شاخص کل بورس 4.28 درصد افت کرده است. این آمار و ارقام نشان میدهد این صندوق در هفته گذشته عملکرد بهتری نسبت به کل بازار داشته است. از سوی دیگر، عملکرد صندوق سهام کیان پایینتر از شاخص بوده است.
بیشتر بخوانید: سودآوری صندوقهای سرمایهگذاری در اردیبهشت چقدر بود؟
دو سناریوی پیش روی بازار سهام
در حال حاضر از نظر کارشناسان، دو سناریو پیش روی بازار سهام وجود دارد. عدهای با توجه به قیمت دلار در یک هفته اخیر و عدم افت آن به زیر 20 هزار تومان حتی در شرایط اخبار مثبت، معتقدند در میان مدت این بازار پتانسیل رشد دارد. تورم انتظاری امسال نیز احتمال رشد بازار سهام را از نظر آنان بالاتر برده است. از سوی دیگر، کارشناسانی هم وجود دارند که معتقدند با احیای برجام و افت دلار، بازار سهام حداقل در کوتاهمدت با ریسکهایی روبرو است.