اجارهبها در کشور چقدر گران شده است؟
- اشتراکگذاری
- 122
- 0
یکی از موضوعاتی که در یکی دو سال اخیر در کشور بسیار به گوش رسیده، افزایش قیمت مسکن به خصوص در شهرهای بزرگ بوده است. این افزایش قیمت در بخش مسکن روی خانوارهای مستاجر و مخارج آنها تاثیر زیادی داشته است. بر اساس گزارش بانک مرکزی ایران، میزان اجاره مسکن در شهر تهران در خرداد 1400 در مقایسه با همین زمان در سال گذشته حدود 34 درصد افزایش داشته است. در ادامه به این سوال میپردازیم که اجارهبها در کشور در بهار چقدر گران شده است و کدام استانها بیشتر با رشد اجاره روبرو بودهاند.

نگاهی به بازار اجاره کشور در بهار 1400
مرکز آمار ایران در گزارش خود اعلام کرده است که قیمت اجارهبهای واحدهای مسکونی شهری در بهار امسال نسبت به زمستان 7.7 درصد افزایش پیدا کرده است. در بین استانهای مختلف، استان کردستان از نظر افزایش اجارهبها در بهار 1400 صدرنشین است. نرخ اجارهبها در این استان 8.9 درصد افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر، استان لرستان کمترین افزایش اجارهبها را در کشور داشته است. اجاره منزل در این استان در مقایسه با زمستان تنها 0.6 درصد رشد کرده است.
بیشتر بخوانید: افزایش 3 درصدی قیمت مسکن پس از دو ماه افت متوالی
اجاره یکساله چقدر رشد کرد؟
بر اساس همین گزارش، قیمت اجارهبها در کل کشور در بهار 1400 در مقایسه با بهار 1399 حدود 29.1 درصد افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که در طول یک سال اخیر، بیشترین رشد اجارهبها در میان استانهای مختلف متعلق به استان کرمانشاه است. در این استان در مدت یک سال منتهی به بهار 1400 اجاره 39.6 درصد افزایش پیدا کرده است. کمترین نرخ تورم اجارهبهای مسکن در میان استانهای ایران در بازه یک ساله هم متعلق به سیستان و بلوچستان است. در این مدت اجاره در این استان تنها 13.9 درصد افزایش یافته است. نکته قابل توجه آن است که در مدت سه سال اخیر یعنی از بهار 97 تا بهار 1400 اجارهبها به طور متوسط دو برابر شده است.
پس از استان کرمانشاه، به ترتیب استانهای همدان، اردبیل، آذربایجان غربی و تهران بیشترین رشد اجارهبها را در یک سال اخیر در کشور داشتهاند. بر اساس این گزارش، اجارهبهای تهران در یک سال اخیر 31.8 درصد افزایش پیدا کرده است که اندکی کمتر از رقم اعلام شده از سوی بانک مرکزی است. کمترین استانها از نظر رشد اجارهبها نیز در این بازه یک ساله کرمان، خراسان شمالی، قزوین، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان هستند.