3 نکته درباره مدیریت سرمایه و ثروت
- اشتراکگذاری
- 211
- 0
تامین امنیت مالی خانواده مهمترین قسمت از مدیریت ثروت و سرمایه در زندگی هر کدام از ما است. اولین سوالی که در این زمینه مطرح میشود، این است که آیا برای تامین این امنیت به اندازه کافی درآمد داریم؟ برای این که بتوانیم اولین گام را برای رسیدن به یک مدیریت مناسب برداریم، باید عایدی کافی داشته باشیم. اما بهتر است با واقعیت رو به رو شویم. واقعیت این است که عایدی بسیاری از ما به حد و توان کافی در مقابل نوسانات و تورم نیست. پس باید چه کرد تا بتوانیم خیالمان از بابت امنیت مالی خانواده خود در آینده راحت شود؟ جواب این سوال دو عبارت سرمایه گذاری و مدیریت ثروت است. رسیدن به این دو اصطلاح نیازمند دانستن چند نکته است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
مدیریت ثروت چیست؟
قبل از این که به سراغ نکتهها برویم بهتر است با تعریف مدیریت ثروت آشنا شویم. مدیریت ثروت، فعالیتی شخصی است که هر کسی برای برآوردهای درست از هزینهها و درآمدش بنا بر شخصیتی که دارد، انجام میدهد. بی شک، وجوه مشترک در پس انداز و هزینه در میان ما وجود دارد. اما قسمتهایی هم هست که تنها بنا به علایق و ترجیحات ما مربوط است. بنابراین باید هر شخص به یادگیری این مهارت برای زندگی شخصی خود بپردازد.
نکته اول؛ بودجه بندی جامع
نکته اول در مدیریت سرمایه این است که هر آن چه که به عنوان حقوق، پاداش، مزایا و منابع دریافت میکنیم را مو به مو یادداشت کنیم. سپس، هزینههایی که در زندگی داریم را در جدولی دیگر بنویسیم. بعد از ایجاد این دو ستون، حالا نوبت به مقایسه میرسد. شروع به مقایسه میکنیم و میبینیم که آیا درآمدمان با هزینههایی که میکنیم برابری میکند یا خیر؟ ممکن است با خود بگویید که ما ننوشته همه چیز را میدانیم اما واقعیت این است که تا یادداشت نکنیم و بودجه نداشته باشیم، نمیتوانیم به یک تصویر کلی میان هزینهها و درآمدمان دست پیدا کنیم.

نکته دوم؛ مرتب کردن هزینه ها
دلیل یادداشت کردن دخل و خرجهایمان به این خاطر است که بتوانیم هزینهها را مرتب کنیم. تا زمانی که ارقام – هر چقدر صحیح – در ذهن ما قرار گرفته باشد و روی کاغذ نیاید، نمیتوان آنها را بنا بر اولویت، دسته بندی کرد و خلاصه که همه چیز زیر قلم شما قابل تغییر خواهد بود. به عنوان مثال در قسمت هزینهها، به دفعات به صرف شام در رستوران خواهیم رسید که به راحتی قابل حذف هستند. به طور قطع، گزینههای دیگری را هم خواهیم دید که با حذفشان میتوانیم به پس انداز و تامین امنیت مالی خانوادهمان برای آینده دست پیدا کنیم.
نکته سوم؛ حذف هزینه های غیرضروری
یکی از کارهایی که در مدیریت ثروت میتوانیم انجام دهیم این است که دست به کار از بین بردن هزینه های غیر ضروری در ستون هزینهها شویم. شاید به چشم نیاید اما قسمتی از فهرست هزینهها به قبوض مربوط میشود. بسیاری از مواقع، پرداخت این قبوض به تاخیر میافتد و یا فراموش میکنیم که باید هر کدام از آنها را پرداخت کنیم. همین اتفاق و تاخیر در پرداخت منجر به متحمل شدن جریمه میشود. یعنی علاوه بر هزینه خود قبض، باید جریمههای دیرکرد را هم پرداخت کنیم. خوب، این اتفاق به خودی خود میتواند برنامه ریزی ما را برای مدیریت سرمایه به هم بزند. نوشتن این دو ستون باعث میشود که حواسمان به سررسید تاریخ قبوض هم باشد.
بیشتر بخوانید: 5 قدم اساسی برای مدیریت درست منابع مالی
نتیجه گیری
برای رسیدن به یک مدیریت ثروت موفق باید از هزینههای غیر ضروری دوری کنیم و بر اساس آن چه که واقعیت مالی ما است تصمیم بگیریم. یادداشت هزینهها باعث میشود تا نمای واقعی از میزان درآمد و مقدار هزینهای که داریم را به دست آوریم و عاقلانهتر در مسیر رسیدن به امنیت مالی خانواده گام برداریم.