دو روی سکه رشد قیمت بیت کوین

نگرانی‌های زیست‌محیطی با قیمت بیت کوین چه می‌کند؟

  • اشتراک‌گذاری
  • 80
  • 0
نگرانی‌های زیست‌محیطی با قیمت بیت کوین چه می‌کند؟

قیمت بیت کوین در یک سال اخیر رشد قابل توجهی یافته است و در نتیجه آن بازار ارزهای دیجیتال نیز به شدت رشد کرده‌اند. این رشد قیمت که با افزایش تقاضای مردم در سراسر دنیا همگام بوده است، این رشد بازار نتایج زیادی داشته است، با این حال برخی از کارشناسان نسبت به پیامدهای منفی این استقبال هشدارهایی داده‌اند. نشریه معتبر اکونومیست در این مورد به تازگی مطلبی را منتشر کرده است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

نگاهی به تحولات بیت کوین در ماه‌های اخیر

بر اساس گزارش اکونومیست، بیت کوین از زمان معرفی‌اش در سال 2009 تحسین زیادی را جلب کرده است. این ارز دیجیتال از سوی افراد مختلف و حتی مدیران صندوق‌های پوشش ریسک و حتی کارآفرینان حوزه فناوری مورد استقبال قرار گرفته است. در ماه فوریه امسال بود که ایلان ماسک مدیر عامل شرکت تسلا که خودروهای الکتریکی تولید می‌کند، اعلام کرد که 1.5 میلیارد دلار در ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری کرده است و این ارز دیجیتال را در قبال خودروهای الکتریکی خود می‌پذیرد. در پی این اتفاق قیمت بیت کوین یک شبه به رکوردی تاریخی رسید و قیمت 46 هزار دلار را لمس کرد. ارزش کل بیت‌کوین‌های در گردش نیز در آن زمان به بیش از 900 میلیارد دلار افزایش یافت.

بیشتر بخوانید:چگونه بهترین ارز دیجیتال را انتخاب کنیم؟

پرده دوم رشد قیمت بیت کوین

هر چقدر قیمت بیت کوین افزایش یافته است، عطش آن نسبت به انرژی نیز افزایش یافته است. بر اساس شاخص مصرف انرژی بیت کوین کمبریج، در هفته منتهی به 13 ماه مه (یعنی 5 روز پیش)، استخراج بیت کوین برقی معادل با 150 تراوات ساعت در سال مصرف می‌کند که بیش از کل مصرف انرژی سالانه برق هلند است. برخی مطالعات دیگر هم نتایج یکسانی را نشان می‌دهند. به عنوان مثال در ماه مارس، اقتصاددانی به نام الکس دووریس، تخمین زد که به اندازه تمام مراکز داده در جهان انرژی صرف می‌کنند.

بیشتر بخوانید: 10 نکته که باید در مورد بیت کوین بدانید

استفاده شدید از بیت کوین از انرژی اخیرا تشدید شده است. ایجاد بیت کوین‌های جدید و تایید معاملات نیاز به رایانه‌هایی دارد که محاسبات پیچیده‌ای صورت می‌دهند و به آن «استخراج کردن» می‌گویند. این فرآیند به شدت انرژی‌بر است. وقتی بیت کوین‌های بیشتری تولید شوند، سختی حل کردن الکوریتم‌ها و استخراج نیز افزایش می‎یابد تا نرخ تولید بلاک را پایدار و ثابت نگه دارد. این کار به نوبه خود به رایانه‌های قدرتمندتر و استفاده بیشتر از انرژی نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: بیت کوین چیست و چقدر برق مصرف می‌کند؟

دولت‌ها چه خواهند کرد؟

دولت‌ها در حال توجه کردن به این موضوع هستند. در چین که 70 درصد از استخراج در این کشور انجام می‌شود، قانون‌گذاران در حال تحقیق روی مراکز داده‌ای هستند که تاثیرشان را بر مصرف انرژی بهتر کنند. در ماه آوریل (ماه پیش)، دفتر اقتصاد و فناوری اطلاعات شهرداری پکن یک «اعلان اضطراری» برای اپراتورهای مراکز داده فرستاد تا اشتغال در حوزه استخراج بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال را گزارش کنند. علاوه بر این، آنان باید سهم نیروی مصرفی در عملیات خود را نیز گزارش می‌کردند. به نظر می‌رسد مقرراتی در این حوزه در حال تدوین است.

بیشتر بخوانید:همه چیز در مورد آشنایی با ارزهای دیجیتال

ماسک، آخرین ضربه تا حال حاضر

در 13 ماه مه، ایلان ماسک عم در توییتر اعلام کرد موضع قبلی تسلا نسبت به پرداخت‌ با بیت کوین تغییر کرده است و تقاضای انرژی این رمزارز را «دیوانه‎کننده» خواند. قیمت این ارز دیجیتال با این کار حدود 17 درصد سقوط کرد. ماسک اعلام کرد که سازنده خودروهای الکتریکی زمانی این ارز دیجیتال را قبول خواهد کرد که استخراج آن از نظر انرژی پایدار شود. از سوی دیگر، برخی از کارشناسان معتقدند بیت کوین ابزاری در شتاب گرفتن گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر خواهد شد. این شرایط دو روی که بیت کوین هستند.

مقالات مرتبط
پربازدیدهای اخیر
تازه‌ترین‌ها