بازارهای ایران در هفتهای که گذشت
بازار برنده و بازنده هفته دوم اسفند
- اشتراکگذاری
- 44
- 0
در هفتهای که گذشت، بازارها عمدتا روندی نزولی طی کردند. دلار اندکی در بازار کاهش یافت، اما بهای طلا و سکه در بازار با افت همراه بود. بورس نیز کماکان نشانههایی از نااطمینانی در بین خریداران و سرمایه گذاران نشان میدهد، هرچند صعود آن در در روز سهشنبه تا حدودی برخی را امیدوار به بازگشت بازار کرده است. اما برنده بازارها در هفتهای که گذشت، کدام بود؟ در ادامه به بررسی سوددهی بازارهای مختلف در هفته اخیر میپردازیم و بازار برنده را مشخص میکنیم.

افت دلار به انتهای کانال 24 هزار تومان
به نظر میرسد دلار خود را در محدوده 25 هزار تومان حفظ کرده تا خبری از توافق ایران و کشورهای دیگر برسد. مدتی است دلار در کانال 25 هزار تومان قرار دارد با این حال بهای آن تا حدودی کاهش پیدا کرده است. در این هفته نیز بهای دلار تاکنون به 24 هزار و 950 تومان رسیده است، در حالی که در پنجشنبه هفته گذشته به قیمت 25 هزار و 240 تومان معامله میشد. این به معنای افت 290 تومانی یا 1.15 درصدی ارزش دلار در برابر ریال است. علاوه بر این، شاخص دلار نیز که نشان دهنده قدرت دلار نسبت به مجموعهای از ارزهای معتبر جهانی است به عدد 91.627 رسیده که بیانگر رشد 0.8 درصدی دلار نسبت به ارزهای معتبر جهانی است.
نااطمینانی همچنان در بورس میتازد
با وجود گذشت چندین ماه کاهش شاخص کل بورس، همچنان بازار سرمایه در حال افت است. به نظر میرسد نااطمینانی در این بازار زیاد است و برخی چشم انتظار اتفاقات آینده نزدیک برای ورود به آن هستند. با این حال مشخص نیست این موضوع دقیقا چه زمانی به وقوع بپیوندد. شاخص کل بورس تهران که در هفته گذشته حدودا در عدد یک میلیون و 205 هزار واحدی به کار خود پایان داده بود، در این هفته به کانال 1.1 میلیون واحدی وارد شد. در حال حاضر شاخص کل بورس تهران حدود یک میلیون و 178 هزار واحد است که نسبت به هفته پیش افت 2.3 درصدی نشان میدهد.
شاخص هم وزن بورس تهران نیز از 434 هزار واحد به 431 هزار واحد رسید و شاهد افت 0.72 درصدی بود. به نظر میرسد با توجه به این شرایط، شرکتهای بزرگ و سهام آنها بازندگان بزرگتری در حال حاضر بودهاند و شرکتهای کوچکتر افت کمتری را مشاهده کردهاند.
طلا کم فروغتر از هفته گذشته
علاوه بر بورس و دلار، سکه نیز در هفته اخیر با افت قیمت روبرو بود. بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی هم کاهش یافت و به 1698 دلار رسید. این در حالی است که بهای هر گرم طلای 18 عیار در بازارهای داخلی با افت 4.5 درصدی نسبت به پنجشنبه گذشته به یک میلیون و 52 هزار تومان افت کرد. بهای سکه امامی نیز با همین میزان افت، یعنی 4.4 درصد، به 10 میلیون و 812 هزار تومان رسید. با این حساب، سرمایه گذاری در طلا طی هفته اخیر بدترین عملکرد را داشته و بیش از سایر گزینهها زیان داده است.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری چیست؟ انواع سرمایه گذاری کدام است؟
جمعبندی
در نوشته بالا میزان سوددهی بازارها را در هفته اخیر مورد بررسی قرار دادیم. به نظر میرسد تنها گزینهای که در هفته اخیر سودده بوده، صندوقهای درآمد ثابت و گزینههای فراهم کننده درآمد ثابت بودهاند. این بازار با توجه به نااطیمنانی موجود، در حال حاضر ریسک کمی دارند و موجب اقبال سرمایه گذاران به آنها شدهاند. با این حال باید منتظر ماند و تحولات سیاسی و اقتصادی هفته آینده را از نزدیک دنبال کرد.