سلاح‌های مبارزه با کرونا چقدر رشد کرده‌اند؟

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 19
    • 0
    سلاح‌های مبارزه با کرونا چقدر رشد کرده‌اند؟

    ماه‌های اخیر، پس از انتشار خبرهای مربوط به موفقیت واکسن‌ها، جهان برای رویارویی با کرونا آماده می‌شود. پس از به نظر می‌رسد کشورهای کوچک و کم جمعیت در این زمینه راحت تر عمل می‌کنند و میزان بالایی از جمعیت را با دردسر کم واکسینه می‌کنند. اما کشورهای پیشرفته نیز این کار را آغاز کرده‌اند اما هنوز راه زیادی تا واکسیناسیون بخش بزرگی از جمعیت پیش رو دارند. در ادامه به بررسی صدرنشینان واکسیناسیون کرونا و کارآیی واکسن‌های موجود می‌پردازیم.

    صدرنشینان واکسیناسیون جمعیت کدام کشورها هستند؟

    بر اساس آمار و ارقام درج شده در بلومبرگ، کشورهای غربی که مدتی است واکسیناسیون خود را آغاز کرده‌اند، تاکنون بخش اندکی از جمعیت خود را کاملا واکسینه کرده‌اند. با این حال، از آنجا که در اکثر واکسن‌ها بین تزریق دو دوز واکسن، دو تا سه هفته فاصله وجود دارد، واکسن زدن برخی از افراد نیمه کاره مانده است. بر اساس اطلاعات موجود، تاکنون اسرائیل در صدر کشورهایی است که به بیشترین میزان از جمعیت خود واکسن زده‌اند. البته محدودیت جمعیت نیز در این نرخ بالا تاثیرگذار است. رژیم اشغالگر قدس یک سوم (33.5 درصد) از جمعیتش را کاملا واکسینه کرده و حدود نیمی (48.7 درصد) از ساکنان آن حداقل یک دوز واکسن زده‌اند.

    کشور دوم سیشل است. این کشور که در واقع جزیره‌ای است در قاره آفریقا، 22.5 درصد کل کشور خود را واکسینه کرده و 45.8 درصد از جمعیت آن اقلا یک دوز واکسن تزریق کرده‌اند. صربستان با 7.1 درصد جمعیت در رتبه سوم است و 10.9 درصد از جمعیت آن اقلا یک دوز واکسن زده‌اند. ایالات متحده با واکسیناسیون 5.9 درصدی کامل و 13.3 درصدی یک دوزی چهارمین کشوری است که بیشترین واکسیناسیون را در جهان انجام داده است. مالت نیز در رتبه پنجم قرار دارد و 4.2 درصد از جمعیتش را به طور کامل واکسینه کرده است. البته امارات در این زمینه بسیار خوب عمل کرده است اما داده‌های اخیر آن در دسترس نیست.

    کارآیی واکسن‌ها چقدر است؟

    بر اساس اطلاعاتی که تاکنون بلومبرگ منتشر کرده است، فایزر و مدرنا بیشترین کارآیی را در بین واکسن‌ها دارند و 95 درصد اثربخشی داشته‌اند. هر دو این واکسن‌ها باید در دو دوز تزریق شوند. پس از این دو واکسن، واکسن روسی گامالیا یا همان اسپوتنیک وی و نوواواکس با کارآیی 92 و 89 درصدی قرار دارند. در رتبه‌های بعدی موثر بودن نیز به ترتیب سینوفارم، آسترازنکا/ آکسفورد، جانسون و جانسون، کانسینو و در نهایت سینوواک قرار دارند.

    بیشتر بخوانید: پس از کرونا اقتصاد چگونه است؟

    بیشترین تقاضا مربوط به کدام واکسن است؟

    بیشترین تقاضای واکسن در جهان متعلق به آسترازنکا/ آکسفورد است و پس از آن فایزر/ بیون تک قرار دارد. علاوه بر این دو، جانسون و جانسون در رتبه سوم قرار دارد. رتبه‌های بعدی نیز به ترتیب متعلق به سانوفی، مدرنا، سنوواک، نوواواکس، اسپوتنیک وی و کیورواک است. این واکسن‌ها امیدهای جهان برای بازگشت به فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی پیش از کرونا را زنده کرده‌‎اند. امیدی که احتمالا چند ماه یا سال دیگر محقق خواهد شد. البته همان طور که در بخش اول گزارش دیدیم، این امید و مدت زمان لازم برای بازگشت، در میان کشورهای مختلف متفاوت است.