5 نکته ساده برای صرفه جویی در هزینه

احسان والیان
    • اشتراک‌گذاری
    • 40
    • 0
    5 نکته ساده برای صرفه جویی در هزینه

    افزایش هزینه‌های زندگی از یک طرف و موضوعی مهم به نام پس انداز از طرفی دیگر باعث شده تا بسیاری از افراد جامعه، بارها و بارها، به این واقعیت اشاره کنند که نمی‌توانند حتی بخش اندکی از عایدی هر ماه‌شان را برای آینده کنار بگذارند. به راستی باید چه کرد؟ تاریخ انسان مدرن کم از این اتفاقات ندیده و ما نیز به نوبه خودمان در دوره‌ای سخت از لحاظ اقتصادی زندگی می‌کنیم. هنر انسان به این است که در سخت‌ترین شرایط هم راه حلی برای خود پیدا کند و مبنای پیشرفت هم بر اساس همین مقابله با سختی‌ها صورت گرفته است. در این فرصت که میان دوراهی هزینه‌های سنگین و موضوع پس انداز قرار گرفته‌ایم بهتر است 5 نکته بسیار ساده برای صرفه جویی در هزینه را با هم مرور کنیم.

    نکته اول؛ بودجه بندی

    جالب است بدانیم که قلب پس انداز، بودجه بندی است. تا بودجه بندی نکنیم نمی‌توانیم به برنامه ریزی دقیقی در مورد پس انداز برسیم. اول از همه، برای صرفه جویی در هزینه باید همه خرج‌ها را در دسته بندی‌های متفاوت از خریدهای خانه تا رفت و آمد و تفریح و آموزش یادداشت کنیم. بعد از سه تا چهار ماه که این کار را به طور دقیق و البته مداوم انجام دادیم، آن وقت می‌توان فهمید که کدام قسمت‌ها از خریدمان را می‌توانیم حذف و یا کاهش دهیم.

    اگر بیش‌تر از درآمدمان خرج می‌کنیم باید از خود بپرسیم که حذف و کاهش کدام هزینه در میان مخارج امکان پذیر است!

    نکته دوم؛ بررسی هزینه های روزمره

    تدوام در یک کار، همیشه جواب داده است. به همین خاطر بهتر است که مخارج روزانه‌مان را در برنامه ریزی که اشاره شد مورد بررسی قرار دهیم. در این بررسی، اولین چیزی که دستگیرمان می‌شود این است که اغلب با هزینه‌هایی رو به رو می‌شویم که در واقعیت نسبتا گران نیستند اما گاهی نوعی اتلاف به شمار می‌آیند. به عنوان مثال در الگوهای بد مصرفی، ناگهان متوجه می‌شویم که برای خرید یک دست لباس هزینه‌ای را کرده‌ایم که اصلا لازم نبوده است و یا اساسا بیش از اندازه بوده است.

    نکته سوم؛ موجودی کارت

    یکی از نکاتی که در صرفه جویی در هزینه نادیده گرفته می‌شود توجه به میزان پول موجود در کارت‌مان است. گاهی به خاطر ارسال نشدن پیامک خرید و یا بی توجه‌ای به میزان پول باقی مانده در کارت اعتباری‌مان متوجه می‌شویم که موجودی کارت به خاطر خریدها پیش از زمانی که تعیین کرده بودیم به پایان رسیده است. در چنین موقعیت‌هایی، به اجبار از برنامه ریزی پس انداز فاصله می‌گیریم و به سراغ پول پس انداز شده می‌رویم. جدا از یادداشت مخارج باید با شناخت آن چه که نیاز داریم و آن چه که خواسته ما است و می‌توان فعلا از خرید آن صرف نظر کنیم، به مدیریت باقی مانده پول در کارت اعتباری خود بپردازیم.

    نکته چهارم؛ پس انداز قسمتی از درآمد

    بهتر است بلافاصله بعد از دریافت حقوق و عایدی، خود را در عمل انجام شده قرار دهیم. یعنی حداقل 10 درصد از حقوق خود را نادیده بگیریم و آن را در حساب پس انداز و جایی مانند صندوق درآمد ثابت قرار دهیم. بهتر است این احساس را در خود ایجاد کنیم که درصدی از حقوق ما مال خودمان نیست و باید آن را مانند اقساط به کس دیگری بدهیم. با ساخت چنین موقعیتی می‌توانیم کم کم این کار را به عادت تبدیل کنیم.

    نکته پنجم؛ هزینه های تکراری

    معمولا نیازهای ما همان هزینه‌های تکراری هستند که در طول روز، هفته و ماه باید خرج کنیم. خرید مایحتاج خانه مانند خوراک و پوشاک و پرداخت قبوض از دسته نیازها و هزینه‌های تکراری است. ممکن است که این دسته هزینه‌ها به خاطر پرتکرار بودن‌شان در برنامه ریزی صرفه جویی در مخارج، نادیده گرفته شوند. باید از رخ دادن چنین اتفاق ناخودآگاهی جلوگیری کرد. هزینه‌های تکراری نیز باید هر بار در جدول هزینه‌ها یادداشت شوند. چرا که ممکن است به خاطر تورم و نوسان قیمت‌ها میزان این مخارج بیش‌تر و بیش‌تر شود و به نتیجه گیری در این که چقدر می‌توانیم پس انداز داشته باشیم ضربه بزند.

    بیشتر بخوانید: آشنایی با مفهوم هزینه فرصت در سرمایه گذاری

    نتیجه گیری

    صرفه جویی در مخارج مستلزم بررسی مداوم و شناخت میزان هزینه‌هایی است که به طور روزانه بررسی می‌کنیم. در سواد مالی، هر خرج و برجی از اهمیت خاص خود برخوردار است و باید زیر ذره بین قرار گیرد. این پنج نکته باعث می‌شود تا بهینه خرج کنیم و به یک قانون کلی در مورد هزینه‌های خود برسیم.

    مقالات مرتبط
    پربازدیدهای اخیر
    تازه‌ترین‌ها