5 قانون طلایی سرمایه گذاری
- اشتراکگذاری
- 224
- 0
اگر با دیدن موضوع سرمایه گذاری قصد خواندن این مطلب را دارید پس به احتمال خیلی زیاد به این موضوع ایمان دارید که سرمایه گذاری نه بر پایه شانس بلکه بر اساس هوش و آگاهی انجام پذیر و موفقیتآمیز خواهد بود. بسیاری از سرمایه گذاران با درک قوانین طلایی سرمایه گذاری توانستهاند به نقطه آزادی مالی دست پیدا کنند. اگر این سوال در ذهن ما پیش میآید که چرا تا به امروز نتوانستیم به این هدف دست پیدا کنیم باید در پاسخ به این سوال ذهنی گفت ترسهایی هستند که بیشتر مواقع، قدرت پذیرش و رشد را از ما میگیرند. به این ترتیب سرمایه گذاری در ذهن ما نوعی ریسک مطلق پدید میآورد و ما را از برداشتن هر گامی در مسیر سرمایه گذاری میترساند. جای نگرانی نیست. تنها لازم است 5 قانون طلایی سرمایه گذاری را با هم مرور کنیم.

5 قانون طلایی سرمایه گذاری مبتنی بر اصل سرمایه گذاری بلند مدت
قبل از این که به سراغ 5 قانون طلایی سرمایه گذاری برویم بگذارید یک اصل را با هم بررسی کنیم تا با اضطراب بسیار کمتر وخیال راحتتر به سراغ یادگیری 5 قانون برویم. یک اصل مهم که در تمام 5 قانون طلایی سرمایه گذاری جریان دارد این است که معمولا هر چه سرمایه گذاری بلند مدت تر باشد میزان ریسک پایین میآید. محدوده زمانی منطقی میتواند نتایج فوق العادهای را دست دهد. اگر برنامه طولانی مدتی برای سرمایه گذاری خود قرار دهید امکان موفقیت بیشتری دارید. میتوانید با میزان کمی از سرمایه خود شروع کنید و این امر باعث میشود با اضطراب بسیار کمتری کار را شروع کنید. سپس به مرور زمان و با به دست آوردن دانش و اعتماد کافی باقی سرمایه خود را به زمینه سرمایه گذاری که انتخاب کردهاید انتقال دهید. حال به سراغ قوانین میرویم.
قانون اول، ترسیم نقشه راه مالی
حتی برای مسیرهای کوچک هم نیاز به نقشه راه داریم. قبل از این که در هر سرمایه گذاری شرکت کنیم باید نقشه راه مالی خود را ترسیم کنیم. قانون اول از 5 قانون طلایی سرمایه گذاری به ما میگوید که طبق زوایای شخصیت سرمایه گذاری که داریم باید دست به کار شویم. اولین گام در مسیر سرمایه گذاری زمانی محکم خواهد بود که اول از همه خود را سنجش ریسک کنیم. سپس به این سوالات جواب دهیم؛
1. چقدر میخواهیم سرمایه گذاری کنیم؟
2. چرا سرمایه گذاری می کنیم؟
3. درباره سرمایه گذاری چه میدانیم؟
4. آیا اطلاعات ما در مورد سرمایه گذاری کافی است؟
چارچوبهای زمانی و بازده انتظاری از دیگر مشخصههایی است که علاوه بر سوالات بالا به ما کمک میکنند تا پیچ و خم مسیر سرمایه گذاری خود را متعادل با آن چه که در مسیر میتوانیم تاب بیاوریم ترسیم کنیم. البته ناگفته نماند که خطراتی هم در مسیر هر نوع سرمایه گذاری وجود دارد که با مشخص کردن ابعاد شخصیت سرمایه گذاری و انتظاراتمان و البته کمک از مشاوران سرمایه گذاری میتوان این خطرات را به حداقل رساند. پاداش ریسک پذیری و یا امنیت در ریسک گریزی را خودمان در نقشه راه مالی در سرمایه گذاری رقم میزنیم.
قانون شماره 2، ایجاد و نگهداری صندوق اضطراری
دومین قانون از 5 قانون طلایی سرمایه گذاری اشاره به صندوق اضطراری دارد. سرمایه گذاران باهوش برای خود به اندازه کافی پول کنار میگذارند تا در زمان بروز مشکلاتی مانند بیکاری و بیماری بتوانند از اندوخته صندوق اضطراری که تشکیل دادهاند استفاده کنند. حال این سوال پیش میآید که باید چه میزان پول در این صندوق اضطراری ما وجود داشته باشد؟ در حالت ایدهآل باید ارزشی معادل با حقوق شش ماه خود پول پس انداز کنیم تا از بابت به وجود آمدن شرایط اضطراری خیالمان راحت باشد. نقشه راه مالی را در قانون اول به یاد بیاورید؛ اگر در مسیر حرکت خود – هر چه قدر دقیق هم که کشیده باشید – دچار مشکلات شوید و وجوه اضطراری صورت نداده باشید، قطع به یقین نقشه شما دچار نقص میشود.
قانون شماره 3، تنوع در سرمایه گذاری
ضرب المثل "همه تخم مرغ هایت را در یک سبد نگذار" را بارها و بارها شنیدهاید. اما باز شاهد قربانیانی هستیم که به خاطر عدم تنوع در سرمایه گذاری و تنها حضور در یک سهم و یا زمینه سرمایه گذاری هر آن چه که داراییشان بوده را باختهاند. سوال اینجا است که چرا با این که میدانیم تنوع در سرمایه گذاری ما را از خطرات نابودگر نجات میدهد به طرف متنوعسازی تمایل پیدا نمیکنیم؟ دلیل عمده این کار این است که عده زیادی از سرمایه گذاران زمان کافی برای تنوع بخشی هوشمندانه به سرمایه خود ندارند. اما در این میان هستند سرمایه گذاران باهوشی که به 5 قانون طلایی سرمایه گذاری آگاه هستند و برای این که از هوشمندانهترین تنوعها در سرمایه گذاری استفاده کنند سرمایه خود را در صندوق های سرمایه گذاری قرار میدهند.

قانون شماره 4، سرمایه گذاری دوره ای
نکته مهمی که در چهارمین قانون از 5 قانون طلایی سرمایه گذاری نهفته است به این مهم اشاره میکند که نباید تمام پول خود را به طور یکجا وارد سرمایه گذاری کنیم. همانطور که در تناول کردن و خوردن خوراکیهای روزانهمان، لقمه لقمه و ذره ذره پیش میرویم و نیروی موردنیاز بدنمان را تامین میکنیم باید در سرمایه گذاری نیز به همین شکل پیش برویم. از کم آغاز کنیم تا عضلات هوش سرمایه گذاریمان قوی شود و به طور منطقی سرعت بگیریم. گرفتگی عضلات زمانی اتفاق میافتد که بدون گرم کردن بدنمان شتاب میگیریم. کاری نکنیم که در همان آغاز کار از سرمایه گذاری کردن زده شویم و به یکباره آن را کنار بگذاریم. به صورت دورهای سرمایه گذاری کنیم. فرقی نمیکند که این دورهها ماهانه است و یا فصلی. مهم سنجیده عمل کردن است.
قانون شماره 5، دست از سر سرمایه خود بردارید!
هر چه پیش آمد به سراغ سرمایه خود نیایید. همه میخواهند سرمایه گذاری کنند و فردای روزی که سرمایه گذاری کردهاند بیایند و پول نقد تحویل بگیرند. این رفتار کمی کودکانه به نظر میرسد. پنجمین قانون به عنوان آخرین مورد از 5 قانون طلایی سرمایه گذاری نسبت به قانون اول بسیار وفادار است. قرار شد ما برای خود نقشه راه مالی بکشیم؛ بنابراین با داشتن نقشه راه و زمانی که باید صبر کنیم دیگر چرا باید به اندوخته خود که در مسیر سرمایه گذاری قرار دادهایم دست ببریم؟ دوباره تکرار میکنیم؛ برای دریافت بهترین بازده از سرمایه گذاریهای خود باید آماده بلند مدت فکر کردن باشیم.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری چیست؟ انواع سرمایه گذاری کدام است؟
نتیجه گیری
5 قانون طلایی سرمایه گذاری را با هم مرور کردیم و دیدیم که گام به گام سرمایه گذاری را به راحتی میتوان برداشت اگر به منطق سرمایه گذاری باور داشته باشیم. تصمیمات مالی مستلزم درست حرکت کردن است و حرکت درست و سنجیده نیازمند نقشه راه و آماده سازی ضروریات است.