هر ساله یک میلیارد تن مواد غذایی در دنیا دور ریخته میشود
4 راه برای کاهش دورریز مواد غذایی
- اشتراکگذاری
- 42
- 0
چند روز پیش سازمان ملل متحد در گزارشی به بررسی وضعیت مواد غذایی در جهان پرداخت. این گزارش نشان میدهد هر ساله نزدیک به 17 درصد از مواد غذایی در دنیا دور ریخته میشود که چیزی نزدیک به یک میلیارد تن محصول است. جالب اینجا است که حدود 61 درصد از دورریز مواد غذایی از سوی خانهها انجام میگیرد و تنها 26 درصد آن از طرف رستورانها است. 13 درصد باقی مانده نیز از سوی فروشگاهها دور ریخته میشود. این آمار و ارقام تکان دهنده است، اما چه میتوان کرد؟ چطور میتوان از اتلاف این مواد غذایی کم کرد؟ در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.
مشکلات دورریز غذا
این حجم از دور ریختن غذا تبعات زیادی برای دنیا و مردم آن دارد، حتی اگر جزو کسانی نباشید که نیازی به غذا دارند. احتمالا بپرسید چرا. دلیل آن این است که تبدیل شدن مواد غذایی به زباله و دورریز آنها در روند افزایش گازهای گلخانهای و گرمایش هر چه بیشتر کره زمین اثرگذار خواهد بود. برخی از پژوهشهای صورت گرفته نشان میدهند که دورریز مواد غذایی و محصولاتی که در طول زنجیره تامین این محصولات از بین میروند، مسئول انتشار حدود 6 درصد از گازهای گلخانهای جهان است. این در حالی است که تولید مواد غذایی 26 درصد انتشار گازهای گلخانهای را تشکیل میدهد. به همین دلیل است که مصرف بهینه محصولات غذایی میتواند انتشار گازهای گلخانهای و پیامدهای آن را نیز کاهش دهد.

چه کسی غذا را دور میریزد؟
نباید تصور کرد که دورریز غذا صرفا از سوی کشورهای ثروتمند صورت میگیرد. در کشورهای فقیر هم که دسترسی به امکاناتی مانند یخچال مناسب کم است، بخشی از مواد غذایی دور ریخته میشود. وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا در برآوردی که از دورریز غذا در این کشور ارائه کرده است، عنوان کرده که هر خانوار 4 نفره در این کشور، سالانه نزدیک به 1500 دلار مواد غذایی را دور میریزد. این در حالی است که بر اساس تحقیقات انجام شده، حدود 690 میلیون گرسنه در سراسر جهان وجود دارد.
4 راه برای کاهش دورریز مواد غذایی در خانوارها
با این تفاسیر چه کار میتوان کرد تا این دورریز به کمترین میزان خود برسد؟ چندین راه برای این کار از سوی پژوهشگران این زمینه پیشنهاد شده است که برخی از آنها کاربرد بیشتری دارند. اولین مورد برنامهریزی و زمانبندی خرید است. دوری از خریدهای بیبرنامه میتواند موجب خرید مازاد بر نیاز شود. خرید به اندازه بهینه میتواند اتلاف و دورریز را کاهش دهد. دومین مورد استفاده بیشتر از فریزر است. درست است که خوردن غذا و خوردنیهای تازه بهتر است، اما استفاده از فریزر به خصوص در برخی از محصولات، میتواند در کاهش اتلاف مواد غذایی نقش خوبی ایفا کند.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری چیست؟ انواع سرمایه گذاری کدام است؟
مورد سوم، نحوه رفتار با باقی مانده غذا است. برخی اپلیکیشنها در دنیا به وجود آمدهاند که به افراد کمک میکنند تا از باقی مانده موادی که در یخچال دارند، استفاده مناسبی کنند. راه کار دیگری که در جهان برای کاهش دورریز مواد غذایی پیشنهاد شده، پختن، جوشاندن و تبدیل مواد غذایی نزدیک به خراب شدن به محصولاتی است که بیشتر قابلیت نگهداری دارند. این 4 راهکار میتوانند کمکی برای افراد باشند تا دورریز مواد غذایی را کاهش دهند.